به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، کاوه درخشانی روز گذشته در حلقه تعالی صالحین بسیج اساتید دانشگاه لرستان که با موضوع «روش شناسی سبک زندگی اسلامی و ایرانی» برگزار شد، گفت: در نظریات توسعه برخی عامل توسعه را انباشت سرمایه، برخی وجود زیرساخت ها و برخی ارتباط با جهان خارج دانسته اند؛ اما با توجه به اینکه هستند کشورهایی که با وجود برخورداری از این مولفه ها به توسعه یافتگی نرسیده اند در نتیجه امروز نظریه پردازان اقتصادی از نحوه تربیت افراد به عنوان یکی از عوامل موثر در توسعه نام می برند.
وی افزود: به عنوان نمونه در جامعه ای که تربیت مردم آن به گونه ای است که یاد می گیرند که چگونه از زیر کار و وظیفه ای که به آنها محول شود فرار کنند آن جامعه هیچ گاه توسعه نمی یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه توسعه زمانی محقق می شود که فرهنگ کار را از کودکی به افرار جامعه آموزش دهیم، گفت: رفتارهای اجتماعی در جامعه باید موجب اعتماد شود؛ چرا که در جوامعی که به عنوان نمونه دروغ به عنوان یک رفتار اجتماعی رایج باشد، سرمایه های اجتماعی در آن جامعه بیشتر از بین می روند.
درخشانی تصریح کرد: حضور به موقع در محل کار یک رفتار اجتماعی است که می تواند رشد اقتصادی را دربر داشته باشد؛ در غیراین صورت اگر فرهنگ دیرآمدن بر سر کار در جامعه ای وجود داشته باشد رشد اقتصادی در آن جامعه پایین می آید.
وی با بیان اینکه در خانواده باید به فرزندان آموزش دهیم که کار کردن علاوه بر تامین مادیات سطح فرهنگ انسان را نیز بالا می برد، تصریح کرد: اولین نهادی که می تواند در تربیت موثر باشد خانوده است؛ از این رو در این راستا وظیفه پدر و مادر وظیفه سنگینی است.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: در محیط خانواده است که باید به فرزندان فرهنگ کار، قناعت و مصرف گرا نبودن آموزش داده شود.
وی با بیان اینکه جامعه ای که به خصلت مصرف گرایی دچار باشد بتوسعه نمی یابد، تصریح کرد: رکن اصلی سرمایه گذاری پس انداز است؛ بنابراین باید پسانداز را به فرزندان خود آموزش دهیم.