آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۴۸۲۹
رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز؛

ساختار آموزشی امروز به روش ارباب‌رعیتی اداره می‌شود

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز گفت: ساختار آموزشی امروز به روش ارباب‌رعیتی اداره می‌شود و باید گفت که چنین سیستمی ایستا است و جلوی حرکت را می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نشست علمی با موضوع «چالش های نظام تعلیم و تربیت ایران» در دانشگاه شیراز با حضور عبد العظیم کریمی و اساتید دانشگاه شیراز برگزار شد.

 

بابک شمشیری امروز در نشست علمی چالش‌های نظام تعلیم و تربیت ایران گفت: نظام آموزشی کشور در راستای تغییرات از حرکت جامعه عقب ‌مانده است.

 

وی با بیان اینکه ساختار آموزشی امروز به روش ارباب‌رعیتی اداره می‌شود، افزود:  باید گفت که چنین سیستمی ایستا است و جلوی حرکت را می‌گیرد.

 

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز گفت: مدارس ما همان مکتب‌خانه‌های قدیم با و رژن جدید هستند که مکتب‌خانه‌دار در آن حرف اول و آخر را می‌زند.

 

شمشیری در ادامه خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین و ریشه‌ای‌ترین مشکل در آموزش‌ و پرورش، کاهش اثربخشی و کارآمدی نظام تربیتی است.

 

وی تاکید کرد: تمام هدف نظام آموزشی ما مهارت‌آموزی و کسب مدرک است و مدارس ما به صورت یک پیش‌نیاز برای رسیدن به آموزش عالی تعریف‌ شده‌اند.

 

شمشیری با بیان اینکه نظام آموزش‌ و پرورش ما با مشکلات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری روبه‌رو است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات نرم‌افزاری نظام آموزشی، نبود اعتماد کامل خانواده‌ها به مدرسه و برنامه‌های آن است زیرا اگر چنین اعتمادی وجود داشت این‌ همه کلاس‌های آموزش خصوصی دیده نمی‌شد.

 

در ادامه همچنین عضو هیات‌ علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش‌ و پرورش ایران گفت: در ژاپن در تعیین الگوی هزاره سوم برای دانش‌آموزان، عصاره ۴۰۰ هزار صفت به یک عبارت تبدیل شد و آن نیز «پرورش ذوق زیستن» بود.

 

عبدالعظیم کریمی با بیان اینکه یک کودک حتی اگر نابغه باشد، بدون شور و نشاط بی‌انگیزه می‌شود،‌ بیان داشت: به‌جای ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان باید در آن‌ها انگیزه را احیا کنیم.

 

در ادامه این نشست بهرام جوکار استاد دانشگاه شیراز نیز گفت: ساختار تعلیم و تربیت با ۲۷۰ چالش روبه‌رو است.

 

بهرام جوکار گفت: بزرگ‌ترین چالش این است که تعلیم و تربیت پیچیده‌ترین مخلوق خدا را ساده گرفتیم؛ بنابراین باید در نظام آموزشی، روش‌های خود را تغییر دهیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار