به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، لیلا ارشد در همایش بررسی نقش و جایگاه زنان پس از انقلاب که روز گذشته در دانشگاه شیراز برگزار شد، با اشاره به حضور زنان درفرآیند توسعه کشور افزود: حضور رو به افزایش زنان در فرآیند توسعه کشور نقش اجتماعی زنان را با دگرگونی روبرو کرده است.
وی با بیان اینکه نوگرایی تاثیری بر روی حضور گسترده زنان در جامعه گذاشته است، خاطرنشان کرد: ما شاهد تغییراتی در کشور هایی همچون افغانستان و پاکستان و حضور به سزای زنان در جامعه هستیم.
مددکار اجتماعی در حوزه زنان با اشاره به حق طلبی زنان افزود: با شروع حق طلبی جوانان و دیگر حوزه ها، حق طلبی زنان هم شکل گرفت که این حق طلبی در ایران با آموزه های مذهبی شروع شد.
وی با اشاره به نهادهای غیر دولتی گفت: نهادهای غیردولتی کمکهای زیادی در حوزه زنان انجام داده اند، از جمله افزایش سطح آگاهی در حوزه آسیبهای اجتماعی و در روستاها در زمینه سوادآموزی کمکهای بسیاری را انجام داده اند.
ارشد ادامه داد: اگر زنی در مجلس باشد که دید عدالت بین زنان و مردان داشته باشد، قطعا موفقتر خواهد بود.
وی با اشاره به خالی بودن حضور زنان در حوزه ها و سطوح بالا افزود: مهمترین اقدامی که مجلس چهارم انجام داد، فراهم کردن زمینه برای حضور زنان در عرصه های قضاوت و مشاوره بود.
مددکار اجتماعی با اشاره به اینکه از نظر حقوقی خیلی از مسائل نسبت به زنان غیر منصفانه است، در صورتی که در نگاه اول به ظاهر به نفع زنان است، خاطر نشان کرد: به طور مثال یک بند در قانون اساسی مبنی بر اولویت مردان بدون فرزند نسبت به زنان دارای فرزند برای استخدام است که به نفع زنان نیست و یا مرخصی زایمان به ظاهر به نفع زنان است اما در حقیقت مانعی برای کار کردن زنان می باشد. همچنین سن ازدواج برای دختران ۱۳ سال هست، حتی پدر میتواند قبل از این سن او را به عقد کسی در بیاورد.
وی با بیان اینکه در تهران گرمخانه برای مردان هست اما برای زنان نیست، افزود: اگر زنی در اثر ارتباطات نامشروع باردار شود هیچ امکانات پیشگیری و رهایی از این مشکل برای او وجود ندارد،یا اگر هست هزینه زیادی دارد و این باعث میشود که فرزند او پس از به دنیا آمدن یا فروخته شود یا باری بر دوش دولت باشد.
ارشد در پایان گفت: ما نیازمند آموزشهایی در زمینه های مختلف برای زنان هستیم.