به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» محمدعلی فارسی مستندساز که اغلب آثار خود را در حوزه جنگ و مسائل استراتژیک چون جهان اسلام و بحران های موجود در خاورمیانه ساخته است، ساخت فیلم مستند درباره ۱۷۵ غواص شهید را ضروری عنوان کرد و گفت: کشف پیکر شهدای غواص بازتاب عجیبی بین نسل جوان داشت و علاوه بر برانگیختن احساسات به نوعی غیرت هر ایرانی را به جوش آورد بنابراین ساخت فیلم و یا مجموعه های مستند با نگاه های جدید در اینباره ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در کارنامه خود آثاری با همین مضمون دارد، بیان کرد: یک مجموعه تلویزیونی مستند با نام «شلمچه» با موضوع شهدای غواص را با حمایت محسن رضایی که در آن زمان فرمانده سپاه بود، ساختم که در سال ۱۳۸۲ روی آنتن رفت. در این مستند ماجرای کامل چگونگی به شهادت رسیدن غواصان تعریف شده بود اما معتقدم زمان آن رسیده مستندهای تازهای درباره این فاجعه انسانی ساخته شود.
کارگردان فیلم مستند «قصه های جنگ» با اشاره به اینکه بهتر است مجموعه مستند «شلمچه» بار دیگر پخش شود گفت: با محمد آفریده مشاور مدیر شبکه مستند صحبت هایی انجام شده تا این مجموعه بار دیگر از این شبکه بازپخش شود.
فارسی در پاسخ به اینکه مستندسازان تا چه اندازه آمادگی ساخت اثر با موضوع شهدای غواص را دارند؟ گفت: قطعا مستندسازان همیشه آمادگی ساخت مستندهایی از این دست را دارند و اصولا این مساله را از وظایف انسانی و حرفه ای خود می دانند اما آنچه مسلم است مستندساز برای ورود به حوزه جنگ راه بسیاری باید برود و معمولا هم با در بسته مواجه می شود.
کارگردان مستند «حقیقت گمشده» در پایان درباره تازه ترین فعالیت های خود گفت: کار ویژه ای در حوزه کارگردانی مستند ندارم و در حال حاضر تهیه و تولید مستندی با موضوع کارآفرینی را انجام می دهم.
مثنوی خاک و افلاک
تقدیم به شهدای غواص کربلای چهار
بوی باران میرسد این خاک را بر زمین آوردهاند افلاک را
بوی زهرا بر مشام جان رسد یوسف گم گشته بر کنعان رسد
کشته الله اکبر میرسد صد شقایق گشته پرپر میرسد
خود نگار نقش الله صمد مست ذکر یا علی در جزر و مد
مژده مژده، ای علی را شیعیان گشته پیدا پیکر اروندیان
گشته پیدا پیکر غواصها از دل و جان فاطمی احساسها
عاشقانی که جدا از ما شدند کربلای چاریان پیدا شدند
آخر از عشق علی رسوا شدند منتقم بر س