کد خبر:۴۱۶۱۹۴
تروریسم، ژئوپلوتیک مرزی و امنیت ایران -۴؛

مسئول پدافند غیر عامل سیستان و بلوچستان: استکبار ستیزی قرآن، آمریکا را مقابل اسلام قرار داده است

مسئول پدافند غیر عامل سیستان و بلوچستان گفت: اساسا اسلام و قرآن با استکبار در تضاد است، به همین دلیل آمریکا درصدد است با کوچک کردن کشورهای خاورمیانه، قدرت آنان را بشکند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد رضا جهان تیغ شب گذشته در سلسله نشست‌های هم اندیشی با عنوان «تروریسم، ژئوپلوتیک مرزی و امنیت ایران» که در دانشکده علوم ادارای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این‌که داعش یک جریان با حساب و کتاب است و باید به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، تصریح کرد: یکی از راهبردهای اساسی آمریکا این است که منافع خود را در تمام جهان تسری دهد و برای خود این حق را قائل می‌شود که چنانچه منافع خود را در کشوری تهدید شده مشاهده کرد به آن کشور حمله کند.

 

وی با بیان این‌که دوستان آمریکا کسانی هستند که حافظ منافع این کشور باشند، یادآور شد: مسئول تئوری اسلام هراسی بن لادن بود؛ اما مشاهده می‌کنید که هنگامی که آمریکا مشاهده کرد تاریخ مصرف وی گذشته است، بن لادن را از میان برداشت؛ در گذشته نیز همین اتفاق بر سر شاه ایران افتاد.

 

مسئول پدافند غیر عامل سیستان و بلوچستان با طرح این پرسش که هدف آمریکا از کوچک کردن خاورمیانه چیست، بیان کرد: اساسا اسلام و قرآن با استکبار در تضاد است به همین دلیل آمریکا درصدد است با کوچک کردن کشورهای خاورمیانه، قدرت آنان را بشکند.

 

جهان تیغ ضمن تاکید بر این‌که پاشنه آشیل خاورمیانه قوم و مذهبی است، گفت: ما باید به سمت ارائه راهکارهای فرهنگی حرکت کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع تروریسم یک موضوع خارجی است؛ اما تعصبات قومی و مذهبی به این امر دامن می‌زند بنابراین باید بتوانیم با ورود به صحنه آن را مدیریت کنیم.

 

در ادامه سید حسین اطهری، استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: مقام معظم رهبری جزو معدود روحانیونی هستند که هم در سخن و هم در عمل به وحدت شیعه و سنی تاکید دارند.

 

وی افزود: در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که بخش عمده‌ای از تفکرات سلفی گری متعلق به شبه قاره هند است و نه عربستان و مصر.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این‌که مهمترین اندیشمندی که در بنیاد گرایی نقش دارد مودودی می‌باشد، خاطرنشان کرد: مودودی و سید قطب اندیشه‌ای را پراکندند که زمینه را جهت ایجاد گروه‌های تکفیری ایجاد کرد. زیرا آنان معتقد به وجود آمدن یک گروه آوانگارد و پیشتاز بودند.

 

اطهری یادآور شد: سید قطب معتقد بود که تمامی حکومت‌های اسلامی جاهلی هستند بنابراین باید کوچ کنند و به منطقه‌ای بروند که بتوانند جامعه‌ای پاک بیابند.

 

وی ضمن بیان این مطلب که دو دیدگاه در جهان در رابطه با ریشه تکفیری‌های وجود دارد، گفت: یک دیدگاه معتقد است تکفیری‌ها ریشه در ذات اسلام دارند و اسلام دارای مسئله‌ای است که می‌تواند این گروه‌ها را ایجاد کند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: این افراد معتقدند آیاتی که در قرآن وجود دارد مردم را به خشونت دعوت می‌کند و استدلال آنان این است که در قرآن ۱۰۹ آیه مستقیما به قتل اشاره دارد، این در حالی است که این افراد مابقی قرآن را نخوانده‌اند.

 

اطهری ادامه داد: همچنین از دیدگاه این افراد فرهنگ گرایی و اسلام محوری مسلمانان نیز باعث شده مابقی ادیان تصور کنند اسلام خشونت طلب است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار