به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ تقی ریاحی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان ظهر امروز در همایش تبیین سیاستهای کلی جمعیت این استان که در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شده بود، گفت: بسیاری از آسیبهای جمعیتی چه در باور چه در رفتار در دل خود وزارت بهداشت اتفاق میافتد که متأسفانه از معدل آسیبهای کشوری بالاتر نیز است.
وی افزود: بخشی از آسیبهای کنونی ماحصل سیاستهایی است که به نوعی توسط وزارت بهداشت در دهههای گذشته اتخاذ شده است و اگر مروری بر اتفاقات گذشته داشته باشیم خواهیم دید ک نگاه افراط و تفریط از زمانی آغاز شد که نگرانی اجتماعی در بحث سوادآموزی و اشتغال بیرون از خانه بانوان مطرح شد و امروز از آن سر گود در حال لمس آسیبهای این نوع نگاه هستیم.
ریاحی با بیان اینکه اکثریت قریب به اتفاق پرستاران کشور را بانوان تشکیل میدهند که خود را مخاطب اصلی سیاستهای کاهش جمعیت در گذشته حس میکردند، بیان داشت: در حیطه خطیر سلامت بعد از سیاستهای حوزه اموزش زنان که منتج به حجم عظیم فارغ التحصیلان شد بار کاری بانوان افزایش یافت و آنان را از توجه به خانه و خانواده و فرزندآوری و باروری تا حدود قابل توجهی غافل کرد.
وی از افزایش توجه بانوان وزارت بهداشت به کار و کاهش توجه به خانواده و فرزندآوری با عنوان «طلاق شغلی» تعبیر کرد و گفت: بیش از یک سوم پزشکان استان ما جدا از خانواده زندگی میکنند، این شکل از طلاق را تقریبا در قشر دیگری در جامعه نداریم؛ از این رو مخاطب اصلاح جمعیت در درجه اول خود وزارت بهداشت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان تأکید کرد: کار کردن و اجرای سیاستهای ابلاغی جمعیت از امروز هم که آغاز شود دیر است چرا که این فرهنگ سازی زمان بر است و نیاز به توجه جدی و همت بالا و شتاب در کار دارد.
ریاحی با تأکید بر اینکه جنس و ظرافت کار بانوان و گزینشها باید اصلاح شود، تصریح کرد: باید اصلاح فرهنگ باروری در جهت حفظ و تحکیم بنیان خانواده را از میان زنان شاغل آغاز کنیم که قطعا آغاز از خود وزارت بهداشت ترویج این فرهنگ را سرعت خواهد بخشید در غیر این صورت با افزایش روزافزون طلاق و عدم سلامت باروری مواجه خواهیم بود که کلیت جامعه را مورد تهدید قرار می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان تأکید کرد: سلامت باروری جامعه متضمن یک الگو و اصلاح رفتار است که موجب تسری در جامعه میشود.