کد خبر:۴۱۶۹۴۹
رئیس اداره باروری وزارت بهداشت:

بارداری بعد از ۳۵ سالگی مثل درس خواندن در اکابر است/ مسائل اقتصادی در کاهش جمعیت نقش چندانی ندارند

رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت گفت: بعد از ۳۵ سالگی نیز می‌توان باردار شد؛ اما این عمل مانند درس خواندن یک فرد در اکابر است که فرصت طلایی تحصیل را از دست داده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، محمد اسلامی رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت صبح امروز در همایش «تبیین سیاست‌های کلی جمعیت» با اشاره به برخی رهنمودهای مقام معظم رهبری در راستای سیاست‌های جمعیتی کشور، گفت: زمانی کشور به دنبال این بود که خانم‌ها موقعیت کار اجتماعی داشته باشند و در این راستا سیاست‌های جمعیتی خاصی تعریف کرد اگر در همان زمان مدیریت به شکلی انجام می‌گرفت که تناسب بین زن و مرد رعایت بشود مشکل امروز ما کمتر بود.

 

وی با بیان اینکه در بحث جمعیت نباید کمیت را فدای کیفیت و کیفیت را فدای کمیت کرد، گفت: بسیاری از زوجین در شرایطی از فعالیت شغلی قرار دارند که مجبورند حتی ماه‌ها از خانه و خانواده دور بمانند در این راستا باید موانع قانونی کنار هم کار کردن زوجین برداشته شود؛ ضمن اینکه یک مدیریت فرهنگی و اجتماعی نیز باید صورت بگیرد تا هیچ یک از زوجین برای درآمد بیشتر راضی به کار کردن دور از خانواده نشوند.

 

نرخ باروری در ایران 1.8 و زیر سطح جانشینی است

 

اسلامی با اشاره به بند اول سیاست‌های ابلاغی جمعیت مبنی بر ارتقای سطح پویایی و افزایش نرخ باروری بیان داشت: پس از سال 1370 پیرو قانون تنظیم خانواده، مقرر شد هر خانواده بیش از سه فرزند نیاورد اگر این قانون را تنها مانع کاهش نرخ باروری بدانیم اکنون باید میزان این نرخ در کشور 3 باشد اما هم اکنون این میزان 1.8 و زیر سطح جانشینی قرار دارد پس قانون کاهش جمعیت سال 70 تنها عامل کاهش نرخ باروری نیست و عوامل دیگری وجود دارد که باید احصا بشود.

 

آق قلا بالاترین و بندرگز پایین ترین نرخ باروری استان را به خود اختصاص داده اند

 

رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت با اعلام این خبر که نرخ باروری سطح جانشینی 2.1 است که باید به آن برسیم، تصریح کرد: در استان گلستان این میزان 2.02 است که فاصله زیادی با سطح جانشینی ندارد؛ اما این میانگین کلی استان است و این میزان در پنج شهرستان استان بالاتر از میانگین و در هفت شهرستان پایین‌تر از میانگین قرار دارد که در این میان بندرگز با نرخ 1.34 و آق قلا با 2.7 به ترتیب پایین‌ترین و بالاترین نرخ باروری را به خود اختصاص داده اند.

 

تمایل اجتماعی به فرزندآوری بیشتر از واقعیت موجود است

 

وی در ادامه بیان کرد: شاید تصور شود تمایل اجتماعی برای فرزندآوری کاهش یافته، اما طبق نظرسنجی وزارت بهداشت میانگین تمایل زوجینی که در آستانه ازدواج قرار دارند برای فرزندآوری بالاتر از 2.3 و تمایل زنانی که ازدواج کردند 2.8 است که بالاتر از سطح جانشینی قرار دارد؛ از این رو مشخص می‌شود بعد از زادواج این زوجینی که علاقه به فرزندآوری داشتند بنا به دلایلی شرایط را برای برآوردن تمایل خود مهیا نمی‌بینند؛ بنابراین باید این دلایل شناخته و شرایط برای فرزندآوری زوجین جوان فراهم شود که در این زمینه هر نهادی باید نقش خود را پیدا کرده و سهم خود را ایفا کند.

 

در سال 1420 رشد جمعیت کشور به صفر میرسد

 

اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: واقعیت این است که هم اکنون به هیچ وجه با پدیده کاهش جمعیت مواجه نیستیم؛ اما طبق مطالعات جمعیت شناختی اگر سیر نموداری جمعیت به همین روال ادامه پیدا کند در سال 1420 رشد جمعیت کشور به صفر می‌رسد که در این 26 سال فرصت باقی مانده باید تغییر فرهنگ فرزندآوری شکل بگیرد چرا که این کار کاری زمان بر است.

 

مسائل اقتصادی در کاهش جمعیت نقش چندانی ندارند

 

وی با بیان اینکه سلامت باروری و فرزندآوری باید در کنار هم باشند، بیان داشت: دادن یک میلیون به زوجین برای فرزندآوری تنها عامل افزایش نرخ جمعیت نمی تواند باشد بلکه عوامل متعددی در این زمینه نقش دارند که هزینه تنها قسمتی از آن است در آلمان که مشکل اقتصادی وجود ندارد، نرخ باروری زیر 1.5 و نگران کننده است حتی در کشور ارمنستان که بابت فرزندآوری خانه به زوجین داده می‌شود نیز نرخ باروری 1.3 است این آمارها نشان می‌دهند که مسائل اقتصادی تنها عامل افزایش و یا کاهس جمعیت نیستند.

 

بارداری بعد از 35 سالگی مثل درس خواندن در اکابر است

 

اسلامی با بیان اینکه تمام ارگان‌های دخیل در اجرای سیاست‌های جمعیتی باید به خانواده‌ها برای برآورده شدن تمایلات باروری کمک کنند، تصریح کرد: طبق آماری که در سال 1390 گردآوری شد سن ازدواج در دختران به 23.5 سالگی رسیده است حال اگر این دختر سه سال برای فرزندآوری صبر کند در 27 سالگی صاحب فرزند می‌شود و اگر فاصله فرزندآوری وی و همسرش به بیش از پنج یا هفت سال برسد بارداری بعدی او در آستانه حاملگی پرخطر قرار می‌گیرد.

 

وی تصریح کرد: البته بعد از سن 35 سالگی نیز می‌توان بچه دار شد؛ اما مانند این است که در سن 40 سالگی در نهضت سوادآموزی کلاس اول ابتدایی را بخوانید یعنی در واقع فرصت طلایی را برای فرزندآوری از دست داده و مخاطرات باروری را در خود افزایش داده‌اید.

 

مناسبترین فاصله بین دو فرزند 3 سال است

 

رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت با بیان اینکه بهترین فاصله بین دو فرزند سه سال است، بیان داشت: 73 درصد مرگ مادران هنگام زایمان به علت بیماری‌های زمینه ای خودش است این یعنی بارداری باید با برنامه ریزی و تحت نظر پزشک باشد.

 

بارداری برنامه ریزی شده احتمال سقط خود به خودی را کاهش میدهد

 

اسلامی سقط جنین را از دیگر چالش‌های پیش روی باروری خواند و ادامه داد: کسی که بارداری با برنامه ریزی داشته باشد به دنبال سقط جنین نمی‌رود ضمن اینکه احتمال سقط خود به خودی نیز در وی کاهش پیدا می‌کند.

 

اعتقادات مذهبی؛ مهمترین مانع سقط جنین

 

وی افزود: متاسفانه در سال 1392 بالغ بر 220 هزار سقط جنین گزارش شده است که عواملی مانند ادامه تحصیل و مسائل اقتصادی را علت آن دانستند غافل از اینکه سقط جنین عوارض متعدد روحی و جسمی دارد اما الحمدلله طبق مطالعات آمایشی مهم‌ترین مانع سقط در کشور اعتقادات مذهبی گزارش شده است که باید این اعتقادات درس تقویت شود.

 

رئیس اداره باروری سالم وزارت بهداشت گفت: سیاست‌های ابلاغی جمعیت فرابخشی است نهادهای دیگر باید به کمک وزارت بهداشت آمده تا مشکلات باروری در کشور حل شود ضمن اینکه از مردم نیز تقاضا می‌شود برای زندگی سالم و نحوه فرزندآوری تحقیق علمی و گسترده کنند.

 

لازم به ذکر است، این همایش به همت دانشگاه علوم پزشکی گلستان بر مبنای سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ باروری هم اکنون در تالار فخرالدین اسعد گرگانی در حال برگزاری است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
نازنین زهرا
Singapore
۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴
چه تعبیر جالبی :)
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار