کد خبر:۴۱۸۱۶۳
شایق در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

بخش اعظم توان فکری دولت به مذاکرات معطوف شده است

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: دیدگاه کلی نسبت به دولت یازدهم چنین است که این دولت را، دولت طبقه متوسط و بلکه طبقه مرفه می‌دانند و این امر تا حدودی ناشی از وضعیت مالی و بعضا روحیه اشرافی گرایانه برخی از دولتمردان است و مردم در قضاوت خود به این رفتارها و منش‌ها دقت دارند.

به گزارش خبرنگار خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، حدود دو سال از عمر دولت یازدهم می‌گذرد حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی در دوران انتخابات ریاست جمهوری وعده‌هایی را به مردم داد بعد از گذشت دو سال ما به سراغ تعدادی از سیاسیون و صاحب‌نظران رفتیم تا میزان توفیق دولت یازدهم در شعارهای داده شده را مورد نقد و بررسی قرار دهیم.

 

عشرت شایق نماینده مردم تبریز در مجلس هفتم شورای اسلامی و عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی است که طی گفتگویی با وی عملکرد دولت را مورد بررسی قرار دادیم.

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPG میزان توفیق حجت‌الاسلام روحانی در دستیابی به شعارهای داده شده در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در زمینه  احزاب و آزادی مطبوعات چقدر بوده است؟

 

http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpg آنچه مسلم است دولت یازدهم در زمینه عمل به شعارهای انتخاباتی راجع به آزادی، احزاب و آزادی مطبوعات عملکرد شاخص نداشته و تقریبا همان روند سابق ادامه یافته است و حتی محدودیت‌هایی نیز برای مطبوعات بوجود آمده که سوال نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مطبوعات و قانع نشدن آنها از توضیحات وزیر دلیل بر عدم تحول مثبت در زمینه مطبوعات است در مورد احزاب نیز اتفاق خاصی نیافتاده و کار همچنان لنگ است، بدیهی است که دادن مجوز فعالیت به احزاب تنها یک بخش کوچک در زمینه فعالیت‌های حزبی است و آنچه که مهم است نهادینه کردن فعالیت‌های سالم احزاب است که باید ساروکارهای آن در ابعاد مختلف فراهم شود.

 

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPG نقش مذاکرات هسته‌ای در عدم توجه به سیاست داخلی چگونه بوده است؟ چنانچه عده‌ای معتقدند که این دولت تا حد زیادی چشم خود را به خارج از مرزهای کشور دوخته است؟

 


http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpg آقای روحانی در تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری با اعلام اینکه توانایی پیش‌برد گفتگوهای سیاسی و رسیدن به توافق نهایی گروه ۱+۵ را دارد و این کار می‌تواند کلید حل مشکلات اقصادی و سیاسی کشور باشد، توانست نگاه‌ها را بسوی خود معطوف ساخته و برنده انتخابات شود پس از روی کار آمدن کابینه یازدهم نیز بلافاصله مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به توافق نهایی آغاز و این موضوع به مهم‌ترین هدف دولت تبدیل گردید و نحوه عمل طوری بوده که همه مسائل کشور به موضوع مذاکرات هسته‌ای گره زده شده و بخش اعظمی از توان فکری دولت معطوف به این موضوع شده که نتیجه آن القا این مسئله است که مشکلات مختلف کشور در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... وابسته به حصول نتیجه مذاکرات هسته‌ای است و این یعنی غفلت از توانمندی‌های داخلی و چشم دوختن به خارج از مرزها که مطلقا نمی‌تواند تامین کننده منافع ملی باشد.

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPG پیش بینی سرکار عالی از عملکرد دولت روحانی در انتخابات پیش رو مجلس شورای اسلامی چیست؟

 


http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgساز و کار انتخابات در کشور ما طوری است که دولت‌ها نمی‌توانند تاثیر صددرصدی روی نتایج انتخابات داشته باشند البته این مسئله نافی انجام گرفتن برخی اقدامات حاشیه‌ای نیست و در هر دولتی کم و بیش مسائل سیاسی و خط فکری مسئولین اجرایی کشور به نوعی بر انتخابات تاثیر گذاشته است اما این تاثیرگذاری طوری نبوده که سرنوشت کلی انتخابات را تعیین کند و این مردم هستند که تعیین کننده نهایی نتیجه انتخابات بوده‌اند مقام معظم رهبری آراء مردم را حق الناس اعلام نموده و خواستار بیطرفی کامل مسئولان برگزاری انتخابات شده اند و امیدوارم دولت یازدهم عملکرد قابل قبولی در عمل به تکلیف شرعی و قانونی خود در امر انتخابات مجلس دهم داشته باشد.

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPGآیا خط روحانی را می‌توان خط سوم نامید؟ یا اینکه باید وی را در ذیل اصلاح‌طلبان تعریف کرد؟

 

http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgهرچند خط فکری و سیاسی آقای روحانی را خط سوم نمی‌دانم اما ایشان را نمی‌توان بصورت کامل در زیر مجموعه اصلاح‌طلبان دانست چرا که تاکنون عملکرد ساختار شکنانه‌ای از سوی ایشان دیده نشده و این در شرایطی است که بخشی از نیروهای اصلاح‌طلب بخصوص نیروهای تندرو بر انجام اقدامات ساختار شکن تاکید داشته و در این راستا قدم برداشته‌اند انتقادهای گاه و بی‌گاه اصلاح‌طلبان از عملکرد آقای روحانی نشانگر این نکته است که آنان نتوانسته‌اند از طریق روی کار آمدن آقای روحانی به اهداف خود دست یابند.

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPG آیا روحانی رئیس جمهور دو دوره‌ای است؟


http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgپیش بینی این نکته در این برهه از زمان که تقریبا دو سال به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم باقی مانده است نمی‌تواند خیلی دقیق تلقی شود عقیده‌ام به این است که اگر در مدت باقیمانده از عمر دولت یازدهم، اقدامات موثر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... انجام گیرد، انتخاب آقای روحانی محتمل است و مانند دوره‌های قبلی، رئیس جمهوری دومین دوره را نیز تجربه خواهد کرد اما چنانکه این اقدامات صورت نگیرد و دولت به روزمره‌گی دچار شود در این صورت است که شخص دیگری سکان مدیریت اجرایی کشور را در دست خواهد گرفت.

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPGبزرگترین کامیابی و بزرگترین ناکامی روحانی طی دو سال گذشته چه بوده است؟


http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgبزرگترین کامیابی دولت یازدهم و آقای روحانی در دو سال گذشته، بهبود وضعیت بخش بهداشت و درمان کشور و تا حدودی کنترل نرخ تورم و کاهش آن بوده است از ناکامی های بزرگ نیز می توان به نتیجه بخش نبودن مذاکرات هسته ای علیرغم همکاری‌های خوب و گسترده ایران با گروه ۱+۵ و همچنین کاهش رشد علمی کشور و تعطیلی پروژه های عمرانی اشاره کرد.

 

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPGخط کلی اصلاح طلبان در مقابل روحانی در صورت عدم توفیق در مذاکرات چه خواهد بود؟ آیا ممکن است حساب خود را از روحانی جدا کنند؟

 


http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgقطعا چنین کاری صورت خواهد گرفت چرا که در صورت عدم توفیق در مذاکرات هسته‌ای، جایگاه آقای روحانی بشدت نزد اصلاح‌طلبان آسیب خواهد دید و این کار ممکن است چالش‌های زیادی برای ایشان از سوی اردوگاه اصلاح‌طلبان بیانجامد، چرا که این جبهه همه‌ی تلاش و شعار خود را در سبد مذاکرات گذاشته‌اند در حالیکه حل مسائل مملکت در داخل است.

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPGآیا می‌توان دولت روحانی را دولت طبقه متوسط نامید؟


http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgدیدگاه کلی نسبت به دولت یازدهم چنین است که این دولت را، دولت طبقه متوسط و بلکه طبقه مرفه می‌دانند و این امر تا حدودی ناشی از وضعیت مالی و بعضا روحیه اشرافی گرایانه برخی از دولتمردان است و مردم در قضاوت خود به این رفتارها و منش‌ها دقت دارند.

 

 

http://media.snn.ir/download//image/eghtesadi/%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%2093/snn.JPGآیا می توان دولت روحانی را نوع تعدیل شده اقتدارگرای بوروکراتیک دانست؟

 

http://media.snn.ir/Original/1394/03/23/IMG11071527.jpgچنین عقیده‌ای نسبت به دولت یازدهم ندارم و با وجود انتقاداتی که نسبت به برخی از عملکردها وجود دارد اما در حالت کلی دولت را در راستای اهداف نظام دانسته و حمایت از آن را لازم می دانم.

 

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار