گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛ هم اکنون برخی چشم ها به آن سوی مرزها دوخته شده و حل مشکلات اقتصادی را به مذاکراتی گره زده اند که صداقت طرف های خارجی همچنان برای ایران ثابت نشده است.
با آغاز مذاکرات هسته ای در دولت یازدهم صاحب نظران همواره خواستار پرهیز از گره زدن سرنوشت اقتصادی ایران به این مذاکرات شدند چرا که از نظر آنها اتخاذ این رویه و سیاست، تبعات منفی و ناگواری بر جای می گذارد.
این روزها نیز که تنور مذاکرات به وعده و وعیدهایی نیز گرم است، صاحب نظران و مردم از دولت می خواهند که به جای جست و جوی راه حل مشکلات اقتصادی کشور در "مذاکره”، به دنبال پیاده سازی صحیح اقتصاد مقاومتی باشند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند حتی در صورت مثبت بودن نتیجه مذاکرات نباید امیدوار بود که بلافاصله اقتصاد کشور دگرگون شود چرا که تغییر رویه آمریکا و کشورهای غربی در برابر موفقیت های اقتصادی ایران امری دور از ذهن است و آنها همچنان به سیاست های خصمانه خود نسبت به ایران ادامه خواهند داد.
از آنجا که آمریکا و کشورهای غربی در سال های پس از انقلاب و حتی در چند سال گذشته، بارها ثابت کرده اند که با پیشرفت ایران در هر زمینه ای به شدت مخالف هستند و نباید هرگز به آنها امیدوار بود، بهتر است مدیران و مسئولان اجرایی کشور حل مشکلات اقتصادی را در جای دیگر و از راه های دیگر به جز مذاکره جستجو کنند.
حال با اینکه مسئولان مختلف دولتی بارها گفته اند مسائل کشور را به مذاکرات هسته ای گره نزده اند، با گذشت نزدیک به دو سال از عمر دولت یازدهم، رئیس جمهور در تازه ترین موضع گیری خود، وعده حل همه مشکلات کشور را به نتیجه مذاکرات هسته ای و توافق احتمالی گره زد و از مشکل محیط زیست تا اشتغال و صنعت و حتی آب خوردن مردم!! عجیب تر آنکه روحانی، رفع تحریم ها را عاملی برای افزایش منابع آبی عنوان کرد!!
این موضع گیری روحانی در حالی انجام می شود که خبرها حاکی است موضوع تحریم ها، یکی از اصلی ترین موانع پیش روی مذاکره کنندگان است ؛ چرا که آمریکایی ها به هیچ عنوان نمی خواهند تحریم را به عنوان ابزاری برای فشار بر ایران از دست دهند.
رهبر معظم انقلاب در یکی از هزاران رهنمودهایشان فرموده اند: "تنها راه حل مشکلات کشور اقتصاد مقاومتی و پرهیز از چشم دوختن به بیرون از مرزها است، من از همه کسانی که در بخش های مختلف ابتکار و حرکت دارند، دفاع صمیمانه و واقعی می کنم اما معتقدم علاج مشکلات در درون کشور است". (چهارم خردادماه ۱۳۹۳)
به هر حال آن چه کشور را از مشکلات رهایی می بخشد بزرگ نشان دادن تحریم و خالی نشان دادن درآمدها و صندوق های مختلف کشور و یا اتکال به کدخدا نیست، بلکه راهکار حل مشکلات کشور در گرو توجه مسئولان به داخل و باور به ملت سرافراز ایران اسلامی و در یک کلمه پیاده سازی اقتصاد مقاومتی است.
*محسن رحمانی نیا، فعال دانشجویی
نتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.