کد خبر:۴۱۸۹۷۲
رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت:

یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر در کشور اعتیاد دارند/ تاثیرگذاری رسانه در پیشگیری از اعتیاد مورد توجه قرار گیرد

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از یک میلیون نفر در کشور به بیماری اعتیاد مبتلا هستند، گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر در کشور به اعتیاد مبتلا هستند که می‌توان گفت شایعترین مواد در ابتلای معتادان در کشور مواد افیونی و پس از آن شیشه می‌باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علیرضا نوروزی امروز در اولین سمینار علمی، آموزشی پیشگیری از مصرف مواد با تمرکز بر رسانه در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سواد سلامت در زمینه مصرف مواد و مداخلات آن بسیار مهم است، بیان داشت: نقش رسانه ها و تاثیرگذاری آنها در پیشگیری از اعتیاد بر همه واضح و مبرهن است؛ اما چگونگی تاثیرگذاری رسانه باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: رسانه ها جهت ارتقای سواد سلامت در کشور بسیار دارای اهمیت هستند و می‌توانند به عنوان یک عامل مستقیم در ایجاد تغییر در کشور به کار گرفته شوند.

 

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت با بیان اینکه سواد سلامت در حوزه پیشگیری از مواد یکی از مشکلات عمده ما در کشور می‌باشد، گفت: ما باید به درک مشترک در شناخت ماهیت اختلالات روانی برسیم و رسانه ها را در چگونگی شناخت این اختلالات وارد کنیم.

 

نوروزی مصرف الکل در کشور را در رتبه‌های پایین تر از اعتیاد به مواد افیونی و شیشه دانست و گفت: در دنیا مصرف الکل یکی از عوامل موثر در ناهنجاری های اخلاقی و یکی از عوامل ایجاد  بیماری به شمار می‌رود که در ایران الکل جایگاه دوازدهم در ایجاد بیماری را دارد و این نشان می‌دهد پس از اعتیاد به مواد افیونی و شیشه در جایگاه‌های پایین تر قرار می‌گیرد.

 

وی مجموع سال های از دست رفته عمر یک انسان به دلیل مرگ و مجموع سال‌های بیماری و ناتوانی یک فرد را بار بیماری در هر کشور دانست و گفت: در ایران اسلامی پنجمین عامل بار بیماری مصرف سیگار و مواد است.

 

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سالانه سه هزار نفر در کشور بر اثر مواد مخدر فوت می‌کنند و نگرانی ما مصرف اعتیاد از طریق سرنگ‌های انتقال کننده بیماری های واگیردار است.

 

نوروزی گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال کشور را گروه خطر در ابتلای به اعتیاد دانست و متذکر شد: دو گروه سنی دختران و پسران ۱۵ تا ۲۵ سال بار ابتلای به اعتیاد بالاتری نسبت به دیگر گروه های سنی در کشور دارند که رسانه‌ها در این خصوص می‌توانند نقش پیشگیری داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه کسب لذت بالا در مصرف اعتیاد موجب اولویت بندی اشتباه در افراد می شود، گفت: متاسفانه یک فرد معتاد به دلیل دریافت لذت بالا در مصرف مواد اولویت های اصلی دیگر در زندگی خود را که می تواند شغل تحصیل و ازدواج باشد کنار گذاشته و به اجبار مصرف دچار می شود.

 

رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت واژه شناسی علمی و عمومی در میان مردم ایران را دچار مشکل دانست و متذکر شد: باید در واژه شناسی و تشخیص چگونگی بیان آسیب های مخاطره آمیز اعتیاد از طریق رسانه در میان مردم کار شود و جوانان و نوجوانان از آسیب های مصرف به صورت عمومی مطلع شوند.

 

وی در پایان با بیان اینکه مخاطبین حرف های ما تمام افراد جامعه هستند و ما باید بدون اغراق جامعه را نسبت به خطرات ابتلا به مواد اعتیادزا مواد هیجان زا و مشروبات الکلی مطلع کنیم، گفت: باید مردم بدانند در صورت ابتلا به اعتیاد دچار چه آسیب هایی خواهند شد و رسانه نقش تعیین کننده در نحوه بیان بدون اغراق این آسیب ها به جامعه دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار