کد خبر:۴۱۹۰۱۳
بیرنگ در جمع دانشجویان:

فضای رسانه‌ای کشور از نبود مدیریت یک پارچه رنج می‌برد/عدم مسئولیت پذیری در کار رسانه موجب تولید فیلم و سریال بی‌محتوا شده است

کارگردان سینما و تلویزیون گفت: فضای مدیریتی رسانه ایران از نبود یک مدیریت یک پارچه رنج می‌برد و در حالی که رسانه ملی در حال تبلیغ یک هنجار مشخص در کشور است، رسانه‌های استانی ساز خود را می‌زنند و تنها اتفاقی که در این میان رخ می‌دهد هدر رفت بیت‌المال و انرژی کشور است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بیژن بیرنگ، هنرمند و کارگردان سینما و تلویزیون امروز در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و اصحاب رسانه این استان در اولین سمینار علمی- آموزشی پیشگیری از مصرف مواد با تمرکز بر رسانه در تالار اجتماعات دانشکده پزشکی این دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه فیلم های تلویزیونی رسانه ملی ایران گاهی در مسیر تخریب فضای امید در کشور حرکت می‌کنند، گفت: بدون آنکه حسادت کنم به سریالی از تلویزیون اشاره می‌کنم که تلاش داشت بگوید فضای بیمارستان‌ها و پزشکان ما در ایران به قدری خراب است که در بیمارستان‌های کشور به جای درمان بیمار به کشتن او می‌پردازد.

 

وی با بیان اینکه یک عده در فضای رسانه ملی ایران در حال کاشتن و یک عده خاص در حال درو کردن هستند، گفت: متاسفانه در ایران به راحتی می‌توان دید نهادهای دولتی و یا غیردولتی در حال تبلیغ چیزی هستند که رسانه ملی آن موضوع را زیر سوال برده و هدررفت هزینه ها را به دنبال دارد.

 

بیرنگ با بیان اینکه عدم مسئولیت پذیری در کار رسانه موجب تولید هر فیلم و سریال بی محتوایی در کشور شده است، افزود: من به عنوان یک کارگردان و تهیه کننده در سینما و تلویزیون ایران می‌دانم در برابر ساخته من امکان دارد جوانی دچار خطا و اشتباه شود و به دلیل حس بار مسئولیت پذیری حاضر به ساخت هر اثری نیستم.

 

وی با انتقاد از کارگردانان و فیلم سازان غیرمسئول در کشور خاطرنشان کرد: چه طور می‌شود در عرصه سینما و تلویزیون برخی آن قدر راحت و بدون مسئولیت کار کنند که در عرض کمتر از چند ماه محصولی در مقابل مخاطب قرار دهند که می‌تواند آینده اش را دچار مشکل کند.

 

این کارگردان سینما با بیان اینکه من برنامه ای برای اعتیاد نخواهم ساخت زیرا حمایت مالی در این خصوص صورت نمی‌گیرد، تصریح کرد: در یک برنامه پیش بینی شده در سال های گذشته بنا بود برنامه ای کامل در خصوص آموزش پیشگیری از اعتیاد ساخته شود که پس از گذشت پنج سال از آن زمان بدون دریافت ریالی بودجه از سازمان‌های مربوطه این کار با شکست روبرو شد و ما را به اینجا رساند که اعتراف کنیم متاسفانه پیشگیری در کشور ما جایگاهی ندارد و به دلیل دیده نشدن این حرکت هیچ ارگانی حاضر به حمایت از برنامه‌های پیشگیرانه نمی‌باشد.

 

بیرنگ رسانه ها را قانون نانوشته جهان دانست و گفت: امروز رسانه ها در جهان کاری می‌کنند که می توانند نگاه ما و جهان را نسبت به لیبی، سوریه، حوادث منطقه جریان هسته ای و دیگر تغییر دهند.

 

وی ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند در عرض چنددقیقه هنجار ما را نسبت به اتفاقات اطراف مان تغییر داده و زندگی ما را با قبول عرف اشتباه اجتماعی روبرو سازند.

 

بیرنگ نبود مدیریت یک پارچه در فضای رسانه ملی را مشکل بزرگ امروز رسانه های کشور دانست و تاکید کرد: فضای مدیریتی رسانه ایران از نبود یک مدیریت یک پارچه رنج می‌برد و در حالی که رسانه ملی در حال تبلیغ یک هنجار مشخص در کشور است. رسانه های استانی ساز خود را می زنند و تنها اتفاقی که در این میان رخ می‌دهد هدر رفت بیت المال و انرژی کشور است.

 

این کارگردان سینما و تلویزیون ساخت برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد را مناسب و نسبت به آوردن چهره های جوان ترک کننده اعتیاد در برنامه‌های روتین تلویزیون اخطار داد و گفت: در برنامه هایی مانند ماه عسل که در ایام ماه رمضان کار خود را آغاز می‌کنند چهره جوانان ترک کنندگان اعتیاد به عنوان یک فرد موفق نمایش داده می شود که این خود موجب تبلیغ اعتیاد در میان جوانان می شود و این شبهه را ایجاد می کند که می توان معتاد شد و پس از ۲۰ سال ترک کرد.

 

بیرنگ داشتن شعور رسانه ای را دارای اهمیت دانست و گفت: متاسفانه امروز در کشور تعریف خاصی برای رسانه ها مشخص نشده است و از این جهت ما دچار آسیب شده ایم.

 

این کارگردان سینما و تلویزیون وظیفه اصلی رسانه را ذکاوتمند کردن مخاطب دانست و گفت: رسانه نیازی به آموزش و یا تغییر نگرش در مخاطب ندارد. وظیفه اصلی رسانه ایجاد مخاطب باهوش آگاه و ذکاوتمند است که این مخاطب با شعور خود بتواند درست را از غلط تشخیص داده و دچار اشتباهات فاحش در زندگی نشود.

 

بیرنگ با انتقاد از رسانه‌هایی که فضای ناامیدی را در کشور ترویج می‌کنند، گفت: یک رسانه باید به مردم خود امید دهد و مردم را ترغیب به دیدن نیمه پر لیوان کند؛ اما متاسفانه رسانه ای که تصویر بد از کشور نشان و در آن مردم را بی قانون جلوه می‌دهد نخواهد توانست پله های موفقیت را پشت سر بگذارد.

 

وی در پایان با بیان اینکه زمانی رسانه ملی ایران اجازه خدشه دار شدن روح یک کودک را به خود نمی‌داد، بیان داشت: امروز چه اتفاقی افتاده است که در رسانه ملی ایران پدر، پسر و همه اعضای خانواده در حال کلاه گذاشتن بر سر یکدیگر هستند و سکوت در برابر این رفتارهای ضداخلاقی تمام جامعه را در بر گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار