کد خبر:۴۲۱۳۵۲
گزارشی از معضلات خوابگاه‌هاى دانشجويى؛

محیطی آرام در خوابگاه‌هاى دانشجويى شیراز با قرص‌هاى آرام بخش!

مصرف مواد مخدر نظير سيگار، قليان و قرص‌هاى آرام بخش، معضلى بزرگ در خوابگاه‌هاى دانشجويى شيراز است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزارى دانشجو» از شيراز، با توجه به بررسى وضعيت خوابگاه هاى دانشجويى در شيراز، مشکلات زيادى در خوابگاه ها وجود دارد که نيازمند رسيدگى و توجه مسئولين است.

 

در همه جوامع قشر فرهنگى و تحصيل کرده عهده دار مسئوليت هايى هستند که هر کدام مي‌توانند به اندازه اى در قسمت هاى مختلف جامعه تاثيرگزار باشند، براى افزايش افراد تحصيل کرده و تاثيرى گزارى آنها در جامعه، بايد شرايط براى اين افراد فراهم باشد، يکى از اين شرايط بسيار مهم، وضعيت خوابگاه واسکان دانشجو است.

 

متاسفانه وقتى وارد خوابگاه هاى دانشجويى مي‌شويم بيش از آنکه يک محيط امن براى درس خواندن و زندگى دانشجوها باشد، بيشتر مشکلات به چشم مي‌خورد، مشکلاتى که بعضى از آنها آنقدر کوچک و پيش پا افتاده هستند که با يک اشاره مسئولان به راحتى برطرف مي شود؛ اما متاسفانه بدون رسيدگى رها شده است؛ هرچند برخى مشکلات بسيار بزرگ است و در شان يک محيط فرهنگى و دانشگاهى نيست.

 

پيش از اينکه به خوابگاه دانشگاه شيراز وارد شويم تصور مي‌شود اين خوابگاه‌ها چون در محيط دانشگاه هستند و تحت نظارت دولت قرار دارند بايد مشکلات کمتر و رسيدگى بيشتر باشد، اما خلاف این تصور است، حتى به مشکلات پيش پا افتاده اى چون بهداشت، فرسودگى سرويس بهداشتى و لوله هاى آب، همچنين به سيستم سرمايشى و گرمايشى مناسب هم رسيدگى نشده است که نتيجه آن وجود حشرات و حيواناتى مثل موش در خوابگاه ها است؛ چرا که به گفته دانشجويان، مسئولان شايد در طول سال، دو يا سه دفعه به خوابگاه‌ها سر مي‌زنند و با وجود شنيدن مشکلات براى رفع آن اقدامى نمي‌کنند و اين باعث نا اميدى دانشجويان از مسئولان و تحمل فضاى بد خوابگاه شده است.

 

برخورد بد سرپرستان خوابگاه با دانشجويان و کوچک بودن اتاق‌ها نسبت به تعداد افرادى که در اتاق ها هستند، محيط سختى را براى دانشجويان ايجاد کرده است. مشکلات به همين جا ختم نمي‌شود و اشکالات بزرگتر هم در خوابگاه‌هاى دانشگاه شيراز به چشم مى خورد.

 

يکى از آنها، پوشش بد يا بهتر است بگوييم نيمه برهنگى بعضى از دانشجويان در خوابگاه است که باعث آزار دانشجويان ديگر مي شود، حتى با وجود سرپرست در خوابگاه محدوديتى براى پوشش افراد وجود ندارد.

 

زمانى که نظارت بر خوابگاه‌ها نباشد يا بسيار کم باشد، نتيجه آن مي‌شود که مشروبات الکلى در سطل زباله و ديدن سيگار در محيط خوابگاه، رواج مصرف قرص هاى آرام بخش در ميان دانشجويان که به گفته خودشان براى فرار از مشکلات است آن هم در دانشگاه دولتى شيراز که تحت نظارت دولت دیده شود.

 

از دانشگاه شيراز که بگذريم، در خوابگاه‌هاى خودگردان که دانشجويان غيرانتفاعى، آزاد و بعضا دولتى در آن جا اسکان دارند مشکلات زيادى وجود دارد که اگر رسيدگى نشود به يک معضل تبديل مي‌شود.

 

در خوابگاه زند واقع در ميدان امام حسين(ع) علاوه بر مشکلات بهداشتى، فرسودگى و کمبود امکانات، هم اتاق بودن دانشجويان با کارمندان همچنين حضور مهمانان چند روزه در خوابگاه مشکلات زياداجتماعی را رقم زده است.

 

در اين خوابگاه مشکلاتی نظير نيمه برهنگى و به گفته دانشجويان مصرف مواد مخدر نظير سيگار، قليان و قرص هاى آرامش بخش ديده می شود.

 

نبودن سيستم پيج در خوابگاه باعث شده تا دانشجويان از حضور افراد متفرقه مثل تاسيساتى در خوابگاه مطلع نشوند و اين باعث شده است تا دانشجويان احساس راحتى و آرامش نداشته باشند.

 

يکى ديگر از مشکلات خوابگاه های خودگران دانشجويان موظف هستند با مقنعه از خوابگاه خارج شوند که اين موضوع باعث شده است تا دانشجويان در کوچه و خيابان و بعضا در مقابل مغازه ها و افراد کوچه، مقنعه خود را با شال وروسرى تعويض کنند که باعث بروز اتفاقاتى براى دانشجويان شده است.

 

خوابگاه ديگرى که از ميان خوابگاه‌هاى خود گردان بررسى شده است، خوابگاه پرديس واقع در خيابان زند است.

 

اين خوابگاه هم مثل خوابگاه‌هاى ديگر با مشکلاتى نظير بهداشت، فرسودگى، نيمه برهنگى، هم اتاقى با کارمندان، حضور مهمانان چند روزه، بر خورد بد سرپرست با افراد روبرو است.

 

با وجود اين همه مشکل در خوابگاه‌ها، مسئولان به جاى ايجاد آرامش وآسايش در خوابگاه‌ها، با برگزارى جشن خارج از عرف براى خوابگاه‌ها به دنبال آرامش کاذب براى دانشجويان هستند.

 

سئوالى که در اين جا مطرح مي‌شود اين است که خانواده‌ها با چه اعتمادى فرزندان خود را از شهر هاى ديگر به دانشگاه‌هاى شيراز بفرستند؟ آيا اين موضوع باعث نمي‌شود شيراز با مشکلات زيادى در فضاى دانشگاهى مواجه شود؟

 

مجید موحد، معاون دانشجویی دانشگاه شیراز در خصوص موضوع خوابگاه‌ها در نشست خبری خوذ با رسانه ها در پاسخ به سئوال «خبرگزاری دانشجو» گفت: دانشگاه شیراز دارای ۲۳ باب خوابگاه دانشجویی است که ۱۴ باب خوابگاه مجردی دختران، ۶ باب خوابگاه مجردی پسران و ۳ باب خوابگاه متأهلی می باشد.

 

موحد، عمر متوسط خوابگاه های دانشگاه شیراز را حدود ۳۵ سال اعلام کرد و گفت: قدیمی ترین و بزرگترین خوابگاه دانشجویی کشور در دانشگاه شیراز قرار دارد و خوابگاه مفتح این دانشگاه به عنوان نماد خوابگاه های دانشجویی کشور به شمار می رود این خوابگاه ۱۳ طبقه دارد و ۱۸۰۰ دانشجو را در خود جای داده است.

 

به گفته معاون دانشجویی دانشگاه شیراز بیشتر خوابگاه های دانشجویی دانشگاه شیراز از فرسودگی رنج می برند و برای تعمیر و نگهداری به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، هم اکنون حدود ۶۰۰۰ نفر دانشجوی خوابگاهی داریم و به لحاظ سرانه با تراکم شدید مواجه هستیم که یکی از دلایل آن روند افزایش بی رویه دانشجو در سال های اخیر بوده است.

 

با توجه به صحبت‌های موحد بهسازی آشپزخانه ها و سلف سرویس های دانشگاه شیراز در دستور کار معاونت دانشجویی قرار دارد، وی برای تأمین خوابگاه متأهلی دانشجویان ، از خیرین و نیکوکاران دعوت نمود تا برای خوابگاه سازی اقدام کنند.

 

لازم به ذکر است، در دیدار سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تشکل های دانشجویی، فضای سئوالات دانشجویان و نمایندگان کانون ها و شورا های دانشگاه بیشتر به سمت معضلات خوابگاه ها بود؛ به گونه ای که بیش از پنج نفر از دانشجویان از وضعیت مواد مخدر و مشروبات الکی در فضای خوابگاه ها گله مند بودند.

 

این دانشجویان معضلات اصلی خوابگاه ها را عدم رسیدگی و بازدید مسئولان از خوابگاه ها دانستند و گفتند: با وجود حضور اتاق مشاوره در محیط خوابگاه‌ها، که عمدتا هم دانشجویان این مشاوره ها نمی بینند، باز هم معضلات اجتماعی در محیط های خوابگاهی زیاد است و این یک معظل است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ars
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۲
تو خیلی از این خوابگاه ها از این خبر هاست. قرص آرام بخش که خوبه. از گل و شیشه بگیر تا مشروب راحت پیدا میشه.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار