رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از خانوادههای شهدا:
کد خبر:۴۲۱۵۵۷
باشگاه دانشجویان/
انقلاب اسلامی و جریان شناسی جغرافیای قدرت (۱)
هر انقلابی به عنوان دگرگونی ناگهانی در تمام ابعاد و ساختارهای موجود بدون استثناء دوستانی دارد و دشمنانی؛ ویژگی های خاص و متمایز از دیگر انقلاب ها سبب شده است شدت محبت دوستان و از سوی دیگر کینه و عداوت دشمنان انقلاب اسلامی در مسیر اهداف و آرمانهایش مضاعف گردد.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»-یادداشت دانشجویی*؛هر انقلابی به عنوان دگرگونی ناگهانی در تمام ابعاد و ساختارهای موجود بدون استثناء دوستانی دارد و دشمنانی؛ انقلاب اسلامی نیز با توجه به این امر آرایش های همسو و همچنین مخالفی در مقابل خود دارد. ویژگی های خاص و متمایز از دیگر انقلاب ها سبب شده است شدت محبت دوستان و از سوی دیگر کینه و عداوت دشمنان انقلاب اسلامی در مسیر اهداف و آرمانهایش مضاعف گردد.
ابتناء انقلاب اسلامی بر تفکر دینی و توحیدی به طور حقیقی موجب گشته نیروهای ارزشی برای حفظ، تثبیت و گستره این گفتمان در عرصه بین المللی از هرگونه اقدام و جان فشانی دریغ نکنند. جنبه ارزشی انقلاب اسلامی با مفاهیمی چون ایثار، مقاومت، ظلم ستیزی، جهاد، ولایت محوری و... اجتماع بی حصار و اقدام به هنگام خود را شکل می دهد.
لذا بدیهی است از سوی دیگر به همین نسبت بغض، کینه و عداوت دشمنان هم دهها برابر باشد؛ چرا که از لحاظ مبانی مجموعه مکاتب و نظام های حاکم در تناقض و تعارض با تفکر توحیدی هستند. به عبارتی اگر این انقلاب، انقلابی کمونیستی، مخملی، رنگی و از این شکل بود و در این قالب ها حرکت و خود را تعریف می کرد قطعاً این همه مقابله و دشمنی وجود نداشت. واقعیت تقابل دو بلوک شرق و غرب در جنگ سرد پیش از وقوع انقلاب اسلامی در ایران و نیز پس از ظهور آن حاکی از این امر است.
دیگر ویژگی انقلاب اسلامی محدود نبودن آن به جغرافیای خاکی و زمانی خاص است؛ گرچه این انقلاب در ایران شکل گرفت ولی الزاماً محدود به این جغرافیا نیست. دشمن اگر این نهضت و حرکت را محدود به یک منطقه و مردم خاص می یافت اینقدر توان برای دشمنی خرج نمی کرد. کینه و عداوت آنها این است که در حقیقت شاهد پیام جهانی انقلاب اسلامی هستند.
همچنین حدود زمانی مثلاً پنج ساله، ده ساله و بیست ساله برای این انقلاب متصور نمی شود؛ در غیر این صورت دشمن براساس تئوری های جامعه شناسی انقلاب در غرب، با تصور فرایند زایش، رشد، دوران نوجوانی، جوانی، کهنسالی و پیری و در نهایت دگرگونی دیگر و وقوع انقلاب جدید برای این نهضت و بیداری اسلامی، برنامه و روش دیگر را محقق می نمود. لذا در واقع نظاره گر ابعاد عمیق و فرا زمانی گفتمان انقلاب اسلامی هستند که با پیام خود تمام نسل ها و همۀ عصرها را دعوت به آرمان فطریی می کند که هر روز شکوفه های آن سرافراشته و در مقابل دستگاه خودکامه آنها قرار می گیرند.
چرایی این موضوع که "پیام انقلاب اسلامی" پیر شدنی نیست و در واقع همۀ تئوری های شرق و غرب را به چالش کشیده و مهر ابطال بر آنها زده، این است که به منبع حقیقت لایزال الهی متصل است و همواره از آن خود را سیراب می کند. گرچه در طول تاریخ انقلاب های متعددی که البته از سوی قشر خاصی - کارگران، اشراف، روشنفکران و... - رهبری شده با ادعای مردمی بودن و حیات جهانی هستند امّا به دلیل انقطاع از وحی و دوری از فطرت انسانی محکوم به شکست بوده و خواهند بود. این است آن تفاوت جوهری میان آغاز، انجام و غایت انقلاب دینی - خاصه نهضت اسلامی - با تحولات و انقلاب هایی که از آبشخور دیگر می خواهند به لذت و آسایش و نه آرامش حقیقی برسند.
بنابراین پر واضح است که کینه و دشمنی جریان استکبار و از سوی دیگر دوستی و همراهی مردم حق جوی عالم نسبت به این حرکت عظیم شدت یابد. به همین جهت وظیفه دینی - و به حکم ایرانی بودن، وظیفه ملی - ایجاب می کند نسبت به دوستان و دشمنان این انقلاب شناخت ایجاد شود. حال پرسش از اولویت امروز در شناخت دوستان یا دشمنان است؛ تقدم بر شناخت از همراهان و به عبارتی فرصت های انقلاب است یا می بایست در گام اوّل از معارضان که در واقع تهدید هستند آگاهی یافت.
شاید براساس قاعده دوستی دوستان و دشمنی دشمنان - هر چه باشند - و نیز فرصت بودن دوستان و تهدید بودن دشمنان در پیشروی هر جریان انسانی و اجتماعی، الزام در اولویت شناخت دشمن (تهدید) و هر آنچه اسباب مانع در جهش و حرکت می گردد باشد. در این میان شناخت دشمنان به دلیل بالفعل بودن تهدیداتش نسبت به دیگر موانع و همچنین پیچیدگی در رفتار و اقداماتش، نیاز به این شناسایی را مضاعف می کند.
محسن کمانکش-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.