به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، در 30 کیلومتری مرکز استان واقع شده است و قرار گرفتن این دانشگاه در شهر رامین، یکی از علل ایجاد و بوجود آمدن این شهر در این منطقه است.
دانشکده کشاورزی ملاثانی بعدها برای توسعه و پیشرفت خود، از دانشگاه شهید چمران جدا و به شکل دانشگاه کنونی کشاورزی و منابع طبیعی رامین در آمده است.
این دانشگاه در سال های اخیر، پیشرفت های فیزیکی مناسبی داشته است و توانست که در بین دانشگاه ها استان قد کند.
این مرکز آموزش عالی، همانند بسیاری از دانشگاه های خوزستان، با شیب منفی ورود دانشجو روبرو است، به ویژه دانشگاه رامین ؛ به دلیل دوری از مرکز شهر و همچنین عدم تمایل دانشجویان برای تحصیل در برخی رشته ها، بنظر از این مسئله رنج بالایی می برد.
این دانشگاه هر چند تخصصی کشاورزی است ولی در رابطه با آن می توان به دو نکته پرداخت : اولین نکته که به نظر جالب نیز می آید این است که این دانشگاه در حوزه منابع طبیعی، اصلاً دانشکده و هیات علمی ندارد و این عدم نوآوری دروس و سرفصل ها، باعث روکود علمی و درجا زدن این دانشگاه در دروس و رشته های قدیمی کشاورزی که قشر عمده آنان دیگر پاسخگوی نیازها نیست، شده است.
نکته دوم این است که در عالم واقع، خوزستان با این پتانسیل بالای کشاورزی چرا در حوزه کشاورزی و اقتصاد کشاورزی به طور اساسی می لنگد؟ و این دانشگاه در سال های اخیر، واقعاً چه برکتی برای کشاورزان خوزستانی داشته است؟ و چرا همچنان کشاورز خوزستانی براساس نگرش ها و روش های سنتی عصر حجری کشت و کار می کند؟ و اساساً اگر این دانشگاه رامین در خوزستان وجود نداشت، آیا مشکلی پیش می آمد؟ که به نظر این مسئله نیاز به تامل دارد.
در پاسخ به نکته دوم می توان به سیاست زدگی شدید این گونه دانشگاه ها اشاره کرد، بطوری که در دوره ی مرکزیت اصلی حزب منحله و افراطی مشارکت، از این دانشگاه هدایت و نیروگیری می شود ؛ و گره همین جاست که وقتی استاد کشاورزی به جای کار کشاورزی دچار سیاست زدگی می شود، دیگر نباید انتظاری از اثرگزاری دانشگاه رامین در بخش کشاورزی خوزستان داشته باشیم.
شاید اولین بار، اسم دانشگاه رامین در دوره ای شنیده شد که نامه محرمانه رئیس این دانشگاه به سازمان سنجش، به شکلی عجیب و غریب از بی بی سی فارسی سر در آورد و برخی در دانشگاه با تحریک دانشجویان، فضا را غبارآلود کردند و این باعث تغییر و تحولات در این دانشگاه شد.
در دولت یازدهم، دانشگاه رامین از اولین دانشگاه های وزرات علوم بود که حکم ریاست دکتر سیادت، مهر شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خود دید و اولین حاشیه دانشگاه را می توان در جلسه تودیع رئیس پرتلاش قبلی مشاهده نمود، زمانی که دانشجوی مارک دار که به سرودن شعرهای موهن و ضد خدایی اشتهار داشت، با برنامه ریزی قبلی به عنوان سخنران دعوت شد و وی نیز بر طبق همان برنامه، پازل افراطیون را تکمیل کرد.
حاشیه کلی دوم، همواره یکی از معضلاتی بوده که خوزستان با آن مواجه بوده و آن هم عدم تعهد مدیران به خاک خوزستان بوده است.
این در آموزش عالی جدی است و تا مدیران فرصت دیدند، رحم نکرده و به تهران کوچ کرده اند که این درباره دانشگاه رامین، صنعتی دزفول و خرمشهر حاکم است، به طوری که دانشجویان می گویند خیلی وقت است که رئیس دانشگاه در تهران تشریف دارد و افراد دیگر دانشگاه را هدایت می کنند!!!
برخورد های سیاسی و اخراج اساتید و کارمندان نیز از دیگر رفتارها و حاشیه های دولت کلید در دانشگاه رامین است، دانشگاهی که داعیه دار دموکراسی است!!!
در پایان می توان به فشرده کردن ساعات کاری در دانشگاه نیز اشاره کرد که این موضوع از مشکلاتی است که این دانشگاه گریبانگیر آن است و این موجب نارضایتی بیش از اندازه کارمندان شده است.