گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی؛ مشارکت فعال زنان در اجتماع از دیر باز موافقین و مخالفینی داشته است در این متن سعی داریم که به بیان نحوه صحیح حضور زنان در اجتماع بپردازیم.
نگاه اسلام به زن و مرد از لحاظ انسانی یکسان است و از دیدگاه اسلام هریک از زن و مرد به لحاظ خلقت، ویژگی های خاصی دارند؛ اما از لحاظ حقوق انسانی و اجتماعی و ارزش های معنوی و سیر تکامل معنوی هیچ تفاوتی ندارند.
همچنین امام خمینی (ره) زن را در انقلاب چه در پیداش و چه در استمرار آن و نیز جایگاه او را در تکامل جامعه اسلامی و انقلابی آن بسی بزرگ میداشت او زن را پشتوانه نظام اسلامی میدانست با توجه به آنچه که اشاره شد میتوان فهمید که حضور زنان در اجتماع نه تنها لازم است؛ بلکه ضروری است و می تواند پشتوانه انقلاب باشد و لازم است که در عرصه های مختلف از جمله فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ورزشی حضوری پررنگ داشته باشند.
اما نه به آن معنی که جامعه غربی، زن را از چارچوب خانه به کارخانه و خیابان کشاند و از آن به عنوان کارگر در آمدزا استفاده کرد و به بهانه استقلال و تشخص به منجلاب تمایز و انفکاک از خانه کشاند بلکه اصالت بخشیدن به زن در مقامی که باید باشد و به عنوان یک عضو اصلی از نهاد خانواده چراکه زن نقش بزرگی در اجتماع دارد و مظهر تحقق بخشیدن به آرمان بشر است و به قول امام (ره) «از دامن زن مرد به معراج می رود» و به گفته رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای «نگاه صحیح به زن نگاهی است که او را در چارچوب جنس خود و ارزشهای تعالی دهنده آن بشناسد»؛ پس باید مشاغلی را برعهده زنان گذاشت که با وضعیت جسمی و فکری زنان هماهنگی دارد.
اما نگاهی که غرب به زن دارد که متاسفانه این نگاه در جامعه اسلامی ایرانی ما نیز توسط برخی از افراد مطرح می شود نگاهی ظالمانه است. تساوی جنسیت در واقع ظلم به زنان است و به جای آن باید به دنبال عدالت جنسیتی باشیم که بر اساس آموزه های دینی و اسلامی و بر اساس تفاوت های فیزیولوژیک زنان و مردان مطرح است. همچنین زن ایرانی زمانی موفق است که بتواند نقشهای متفاوت خود را در حوزه فردی، خانوادگی و اجتماعی به شکل متوازن و درست انجام دهد و بدون اینکه در نقشی نقصی وارد کند به نقش های دیگر خود بپردازد در آن زمان میتوان گفت که جامعه ما جامعه ای موفق و حضور و پیشرفت زنانمان در جامعه مطلوب است.
اما آنچه که وجود دارد این است که ما در جهانی به سر میبریم که همه آموزههای وحیانی و ارزش های انسانی در معرض انواع هجوم برآمده از نظام سلطه است و به طور همه جانبه در گیر جنگ نرم هستیم خصوصا در حوزه فرهنگی که در این بخش زنان و دختران جوان ما بیشترین تاثیر را میگیرند.
امروزه ما شاهد کم رنگ شدن ارزش های اسلامی در جامعه و در بین دختران و زنان جامعه هستیم برداشته شدن چادر از سر دختر ایرانی به بهانه تقلب ننگی است که هیچ گاه پاک نمی شود و رفتاری است که باعث شاد شدن دشمنان ما میشود که باید با این قبیل رفتارها برخورد شدیدی صورت گیرد در واقع باید هویت و شخصیت اسلامی و ملی به دختر ایرانی برگردانده شود و نشان دهیم که زن محجبه و عفیف می تواند حضور موثر در اجتماع داشته باشد و این انتظار را از معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور می رود که به جای تلاش برای حضور زنان در ورزشگاه به مشکلات زنان در جامعه از جمله اشتغال زنان بیسرپرست و نبود مکان و فضایی برای ورزش بانوان و همچنین ازدواج سفید بپردازد و در خصوص اعتلا و ترویج ارزش های اسلامی گام بردارد.
راحله حسین زاده، فعال دانشجویی دانشگاه بیرجند
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.