به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ عباس آخوندی در ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدودهها و محلههای هدف، احیای بهسازی و نوسازی شهری گفت: با توجه به اینکه ایران یک منطقه زلزلهخیز است ما نمیتوانیم بیتوجه از کنار مسائلی چون تکبنا و موارد مهمی مثل نظام مدیریت شهری عبور کنیم.
وی ادامه داد: بنابراین مفهوم تابآوری در زلزله و حوادث را باید مطرح کنیم،پس تابآوری بحث بسیار مهمی است.
آخوندی با اشاره به اینکه به مفهوم حکمروایی محلی و شهری باید توجه ویژهای شود، گفت: منظور ما از حکمروایی محلی و شهری بحث محله محوری و مدیریت شهری است،بنابراین ما در این سند بازآفرینی شهری که به تصویب دولت رسیده است کوچکترین واحد را محله در نظر گرفتیم چرا که این محله میتواند محله تاریخی و یا میانی باشد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بنای عمل ما محله است و از مفاهیم حکمروایی محلی و شهری استفاده میکنیم تا بتوانیم گرایش محله را نشان دهیم.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر شهرها به صورت اداری اداره میشوند، گفت: در حال حاضر وضع موجود نشان میدهد که رویکرد بالا به پایین کارآمد نبوده است و نشان میدهد 30 درصد سکونتگاههای شهری دچار مشکل هستند، پس بنابراین رویکرد جدید ما دو مولفه دارد که اولین آن رویکرد هماهنگیهای افقی است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: نظام مدیریت محله در ایران را بازنگری خواهیم کرد. از نظارت پایین به بالا را مورد توجه خود قرار خواهیم داد لذا محور بازآفرینی روابط اجتماعی محله است.
آخوندی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما این است که لزوماً به اقدامات سختافزارانه اکتفا نمیکند و تنها نباید به اجرای پروژه اکتفا کرد چرا که افزون بر پروژه باید همافزاییی مدیریتی نیز ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه عدالت شهری اساساً به این موضوع باید توجه کند که نظارت از پایین به بالا باشد، گفت: شهرهای ما یکی از مظاهر بیعدالتی هستند به طوریکه بافتهایی در شهرها هستند که وضعیت بسیار مجللی دارند و برخی از مناطق شهری در فقر شهری غوطهور هستند.
آخوندی خاطرنشان کرد: عدالت شهری بحثی است که با مفهوم توانمندسازی امکان رشد و توانمندشدن بافتهای فقر شهری را فراهم کند.
به گفته وی نهادهای محلی مثل شهرداریها، دفاتر تسهیلگری و ساکنان بافتهای فرسوده محور توانمند شدن بافتهای شهری هستند.