به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، پیرتروئیدها (pyrethroid) مواد شیمیایی هستند که برای کشتن حشرات، شپش سر و کک حیوانات خانگی استفاده می شوند.
این ترکیبات به منظور جایگزینی با مواد شیمیایی که در حال حاضر ممنوع هستند و در حشره کش ها و سایر محصولات وجود دارند، تولید شدند.
تحقیقات جدید امنیت این ماده را زیر سوال برده اند و ارتباط بین آنها و ایجاد مشکلات رشدی مغز در کودکان را مورد بررسی قرار داده اند.
پیرتروئیدها در هزاران حشره کش خانگی، از جمله اسپری ها استفاده شده اند تا مورچه ها، کک، پشه، پروانه، شپش مو و کک حیوانات را از بین ببرند.
براساس پژوهش های دانشگاه یو سی دیویس در سال ۲۰۱۴، شمار آمریکایی هایی که در معرض این مواد قرار گرفته اند از سال ۲۰۰۱ که آژانس حفاظت از محیط زیست استفاده از سموم ارگانوفسفره که پیش تر وجود داشتند را از رده خارج کرد، تاکنون ۲ برابر شده است.
این آژانس در سال ۲۰۱۱ داده های مربوط به مصرف پیرتروئیدها را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد که این ترکیبات برای کودکان امن هستند. اما همین یک ماه گذشته در یک مطالعه تحقیقاتی، دانشمندان بر خطرات شناختی این ترکیبات در کودکان اذعان داشتند.
دانشمندان اعلام کردند که رابطه معنی داری بین قرار گرفتن در معرض ترکیبات پیرتروئیدها در سن ۶ سالگی و پایین آمدن نمره آزمون «مقیاس هوشی وکسلر» وجود دارد.
مشکلات شناختی ممکن است بر یادگیری و رشد اجتماعی فرد در مراحل بعدی زندگی او تاثیرات منفی گذارد