به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، ویرژینی ارز کارشناس سیاسی در مورد زمان لازم برای اجرایی شدن توافق هسته ای ایران و غرب گفت اجرایی شدن این توافق دست کم شش ماه زمان نیاز دارد. در واقع احتمالا توافق از ماه ژانویه سال دوهزار و شانزده اجرا خواهد شد. زیرا هنوز مراحل بسیاری وجود دارد که باید سپری شود. در ابتدا پارلمان ایران و کنگره آمریکا باید توافق را تصویب کنند. رای کنگره آمریکا به توافق حدود دو ماه به طول می انجامد. در واقع کنگره دو ماه برای پاسخ دادن مهلت دارد. احتمالا کنگره آمریکا به توافق پاسخ منفی می دهد. باراک اوباما که اعلام کرده است از حق وتوی خود استفاده می کند ده روز زمان خواهد داشت. به همین دلیل پیش بینی می شود تصویب توافق در کنگره آمریکا تا اواخر سپتامبر به طول بیانجامد.
ویرژینی ارز گفت اما در ایران رای به توافق در پارلمان تقریبا اقدامی نمادین خواهد بود. زیرا متن توافق نامه در بیش از پنجاه صفحه و پنج ضمیمه از سوی رهبر معظم ایران تایید شده است. اما باید یادآوری کرد در ایران در واقع یک گروه حاکمیت را در دست دارد و تنها یک نفر حاکم نیست. طبق گزارش برخی ناظران سیاسی در ایران محافظه کاران به طور محرمانه کاملا با اجرای این توافق مخالف هستند و هرچه در توان دارند برای برهم زدن توافق به ویژه در زمان بازرسی ها انجام خواهند داد. سال گذشته نیز بازرسی ها با مشکل رو به رو شد. در صورتی که همه شرایط به خوبی پیش برود نخستین بازرسان در فصل پاییز وارد ایران خواهند شد و نخستین گزارش خود را در ماه دسامبر ارائه خواهند داد. در آن زمان در صورتی که اوضاع خوب باشد نخستین تحریم ها لغو خواهند شد.
ویرژینی ارز در ادامه گفت از دیدگاه شرکت ها و در حوزه تجارت این زمان اهمیتی ندارد و تنها عقد توافق مهم است. شرکت ها چندین ماه و حتی چندین سال در انتظار بودند و می خواستند وارد بازار ایران شوند. باید سفر مشهور کارفرمایان فرانسه به ایران در ماه فوریه سال دوهزار و چهارده یادآوری کرد. در آن زمان صد تن از روسای شرکت های بزرگ فرانسوی به ایران سفر کردند. در آن زمان کارفرمایان فرانسه اعلام کردند تا ماه سپتامبر به ایران بازمی گردند. لغو تحریم ها شامل بخش های انرژی، بانکی و مالی و حمل و نقل می شود. بازار ایران اهمیت بسیاری دارد. ایران حدود هشتاد میلیون نفر جمعیت دارد و طبقه متوسط در این کشور اهمیت بسیاری دارد. پژو سیتروئن پیشتر اعلام کرده بود در سریع ترین زمان ممکن در ایران مستقر خواهد شد. تا سال دوهزار و دوازده ایران برای پژو سیتروئن دومین بازار بزرگ بود. رنو نیز می خواهد به ایران بازگردد. در واقع شرکت های فرانسوی چهل درصد بازار ایران را در دست داشتند. هم اکنون زمان بازپس گرفتن این بازار فرا رسیده است. به طور قطع شرکت های دیگر از چین و روسیه هم خواهند آمد و هم اکنون باید برای به دست گرفتن این بازار مبارزه کرد. حتی آلمان و آمریکا نیز می خواهند به بازار ایران راه پیدا کنند. برای مثال شرکت جنرال موتورز پیش از این در روزنامه های ایران تبلیغات داشت. اما آنچه روسای شرکت های فرانسوی را نگران می کند این است که سختگیری های دیپلماتیک فرانسه به زیان آنها تمام شود. به همین دلیل و البته بنا به دلایل دیگر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه به زودی به ایران سفر خواهد کرد.