به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، طی ماههای اخیر با شدت گرفتن روند خشکسالی در استان کرمانشاه شاهد خشک شدن سرابها و رودخانههای دیار سنگ و آب هستیم.
بعد از مرگ نیلوفرها در سراب نیلوفر و از دست دادن گونههای نادر گیاهی و جانوری در تالاب هشیلان که سالهاست فریاد کمآبی و تشنگی را در گلوی خود خفه کردهاند، طی هفتهای که گذشت هر چند روز یکبار خبری از خشک شدن سرابها و رودخانههای دیگر استان میشنویم.
کرمانشاهیان هنوز در بهت و حیرت خشکیدگی و ناپدید شدن یکباره دریاچه طاقبستان بودند که خبر خشک شدن رودخانه رازآور شوک دیگری را به آنها وارد کرد؛ این بار هم خبرهایی از خشک شدن رودخانه شالان از زیرمجموعه منطقه ریجاب به گوش میرسد.
*فعلا آب در ریجاب قطع نشده است
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمانشاه در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه با تکذیب خبر خشک شدن رودخانه ریجاب در منطقه شالان، گفت: فعلا آب در ریجاب قطع نشده است.
کیاست امیریان بیان داشت: تقسیم و هدایت آب منطقه به کانالهای کشاورزی دلیل اصلی این کاهش آب رودخانه بود که بخشی از آن هم در سطح رودخانه جاری و روان است.
این مسئول با بیان اینکه گروهی از شرکت آب به منطقه ریجاب برای بررسی موضوع اعزام شدهاند، اضافه کرد: در بررسیهای صورت گرفته آب مناسب است، اما معلوم نیست که در آینده خشک شود.
وی با اشاره به تداوم روند خشکسالی در استان کرمانشاه، خشک شدن رودخانهها را امری طبیعی دانست و گفت: در منطقه مذکور هم نه چاه مجاز و غیرمجاز وجود ندارد و آبدهی کاهش یافته است.
وی کاهش 46 درصدی بارندگیها در استان کرمانشاه را دلیلی برای خشک شدن رودخانهها دانست و تصریح کرد: در 10 سال اخیر کاهش بارش داشتیم و کرمانشاه جزء استانهایی است که تنش شدید آبی دارد.
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمانشاه خشک شدن رودخانه رازآور را هم ناشی از خشکسالی عنوان کرد و گفت: با خشک شدن رودخانهها از سفرههای زیرزمینی بیشتر برداشت میشود و سطح آنها نیز کاهش مییابد.
*چالش منابع آبی با خشکسالیهای پیدرپی
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه نیز در این خصوص گفت: کمبود منابع آبی و خشکسالی پیدرپی اکثر سرابها و رودخانههای استان را با چالش مواجه شده است.
غلامحسین کاظمی وجود چاههای آب را چالش دیگر منابع آب زیرزمینی دانست و گفت: همواره بر پلمب چاههای آب غیرمجاز و نصب هوشمند بر روی چاههای مجاز تاکید داریم.