به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صبوری امروز در پنجمین اعتکاف دانشجویی دانشگاههای غیر انتفاعی مشهد در خصوص استفاده از شبکههای اجتماعی و تاثیر آن بر زندگی اجتماعی وفردی انسان گفت: در گذشته افراد به صورت قبیلهای بایکدیگر زندگی میکردند و کمکم این زندگی قبیلهای به طایفهای تبدیل شد.
وی با اشاره به اینکه در این زندگی ازدواج به صورت فامیلی انجام میگرفت، افزود: با آمدن تکنولوژی زندگی طایفهای به خانوادگی تبدیل شد و امروز اتفاقی که در حال رخ دادن است زندگی تک نفری است.
این کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: چیزی که در زندگی تک نفری جای اعضای خانواده را برای ما پر میکند، شبکههای اجتماعی است که هم دارای مزیتها و مضراتی است.
صبوری مضرات این شبکهها را برشمرد و بیان کرد: یکی از مضرات این شبکهها اعتیاد پیدا کردن شخص است که این امر باعث اختلال در روابط خانوادگی واجتماعی شخص میشود.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از این مضرات، شکل گیری عشق ودوستیهای کاذب در فضای این شبکهها است که باعث از هم پاشیدگی خانواده میشود.
این کارشناس مسائل خانواده به دیگر مضرات شبکههای اجتماعی اشاره داشت و افزود: پخش شایعات، تبلیغات ضد دینی، نقص حریم خصوصی افراد، انزوا و دور ماندن از محیطهای واقعی اجتماعی، تاثیرات منفی رفتاری و ریختن قبح روابط نامشروع از این مضرات است.
صبوری همچنین مزایای شبکههای اجتماعی را برشمردو گفت:انتشارسریع اخبار، اماکن عبور از مرزهای جغرفیایی، شکلگیری و تقویت فرد و بیان ایدهها در این شبکهها از مزایای استفاده از آن میباشد.
وی بیان داشت: اگردر گذشته برای استفاده از لپتاب، فیسبوک و اینترنت میتوانستیم کنترل کنیم امروز با وجود گوشیهای موبایل نمیتوانیم این کار را انجام دهیم. نمیتوان جلوی پیشرفت تکنولوزی راگرفت، پس برای جلوگیری از مضرات آن باید راهکارهای درستی ارئه بدهیم.
این کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: این فکر که دور کردن فرزندان از دسترسی به موبایل و شبکههای اجتماعی میتواند آنان را از خطرات حفظ کند اشتباه است زیرا فرزندان شما از راهکارهای دیگری برای رسیدن به خواسته خود استفاده میکنند.
صبوری افزود: این امر باعث میشود که فرزندان شما به تنهایی وارد این شبکهها شوند و شما هیچگاه از رفتار اقدامات و آنان در این شبکهها آگاه نشوید.
وی ادامه داد:سعی کنید به فرزندتان سواد استفاده از شبکههای اجتماعی را آموزش دهید، این امر باعث میشود که فرزندانتان هم تشخیص درست از اطلاعات درست ونادرست این شبکهها را داشته باشند وهمچنین شما از اقدامات فرزندانتان در این شبکه اطلاع داشته باشید.
این کارشناس مسائل خانواده تاکید کرد: والدین باید مضرات وفواید شبکههای اجتماعی را فرزندان خود آمورش دهند.
صبوری در پایان گفت: این شبکهها باعث رشد افراد اضطرابی وهمچنین خالی شدن فرزندان از اعتقاد میشود.