کد خبر:۴۲۶۱۵۶
کدام شهر؟ کدام دانشگاه؟-۳

قدمت ۴۰۰ ساله دانشگاه اصفهان؛ اولویتی برای انتخاب رشته

دانشگاه اصفهان یکی از دو دانشگاه بزرگ دولتی شهر اصفهان است و داری ۱۴ دانشکده و بیش از ۴۵ گروه آموزشی می‌باشد.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه اصفهان با پیوست تاریخی که با مدرسه چهارباغ برقرار کرده است با یک پیشینه عظیم چند صد ساله پیشنهاد ویژه‌ای برای اهالی علم بویژه مشتاقان علوم انسانی است. از تمدن صدرایی ایده‌ای است که شیخ بهایی آن را در اصفهان بنیانگذاری کرد که تمدن صدرایی بر اساس دانایی و حکمت بوده؛ یعنی شیخ بهایی معتقد بود برای اینکه ما بتوانیم ایران را بسازیم باید دانشمند تربیت کنیم و با علم آن‌ها ایران را بسازیم و به همین خاطر تأسیس دانشگاه از نخستین خدمات او به اصفهان است.

 

مدرسه چهارباغ در واقع دانشگاه زمان قدیم اصفهان بوده و شیخ بهایی در آن زمان ۴۰۰ نفر را در این مدرسه تربیت کرد تا در حوزه‌های علمی متعددی فعالیت کنند و در نتیجه آنان با سطح علمی بالا سرآمد دنیا شدند.

 

ملاصدرا، میرداماد و مجلسی زادگان تعلیمات شیخ بهایی بودند که در علوم مختلف فقهی و هنری و ادبی تبدیل به مشاهیر شهر اصفهان شدند.

 

دانشگاه اصفهان مدعی استمرار خط حکمت و دانش باستانی و ادامه دهنده راه دانش است و به همین خاطر است که ۳۰۰ سال سابقه مدرسه چهارباغ را جزو سابقه دانشگاه اصفهان به حساب می‌آورند.

 

تاریخچه دانشگاه اصفهان


پس از تأسيس و انتقال آموزشگاه عالي بهداري به منطقه‌ هزار جريب، دانشكده‌ پزشكي نيز در هفت آبان ماه ۱۳۲۹ در كنار همان آموزشگاه احداث شد.

 

در سال ۱۳۳۵ قدم ديگري در جهت تعالي دانشگاه اصفهان برداشته شد كه آن، تأسيس دانشكده‌ داروسازي در كنار پزشكي بود. پس از تأسيس دانشكده‌ داروسازي، در ديماه ۱۳۳۷ دانشكده‌ ادبيات با برپايي دو رشته‌ تحصيلي زبان و ادبيات فارسي و انگليسي در كوي شاهزاده ابراهيم، گسترش رشته‌هايي چون زبان و ادبيات فرانسه(۱۳۳۸)، زبان و ادبيات ارمني(۱۳۳۹)، زبان و ادبيات عرب(۱۳۳۱)، تاريخ و جغرافيا(۱۳۴۵)، گروه علوم اجتماعي(۱۳۴۸) و انتقال اين دانشكده در سال ۱۳۴۸ از كوي شاهزاده ابراهيم به مجموعه‌ دانشكده‌هاي واقع در هزار جريب رونقي تازه به دانشگاه اصفهان بخشيد.


مرداد ماه سال ۱۳۴۳ يادآور خاطره‌ تأسيس دانشكده‌هاي علوم و علوم تربيتي و روانشناسي به همت تلاش پيگير و بي‌وقفه‌ استاداني چون فاروقي مي‌باشد. در اواخر سال ۱۳۴۷ با شكل‌گيري كلي دانشگاه اصفهان مدرسه‌ عالي كورش كبير به اين دانشگاه الحاق شد و در همان سال نيز دانشكده‌ علوم اداري و اقتصاد در دانشگاه تأسيس شد.

 

دانشگاهی با ۱۵ هزار دانشجو، ۱۴ دانشکده و بیش از ۴۵ گروه آموزشی

 

دانشگاه اصفهان یکی از دو دانشگاه بزرگ دولتی شهر اصفهان است و داری ۱۴ دانشکده و بیش از ۴۵ گروه آموزشی می‌باشد.

 

این دانشگاه در رتبه بندی دو سال گذشته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) رتبه چهارم دانشگاه های کشور در حوزه علوم انسانی را به خود اختصاص داده بود.

 

موقعیت فیزیکی این دانشگاه به گونه‌ای است که در مجاورت میدان آزادی قرار گرفته و با وسعت نزدیک به سه میلیون متر مربع، یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های ایران است. این دانشگاه از جنوب به کوه صفه و اتوبان اقارب پرست، از شرق به خیابان هزار جریب، از شما به خیابان دانشگاه و از غرب به خیابان صفه منتهی می‌شود.

 

ضلغ غربی این دانشگاه منتهی به بیمارستان الزهرا اصفهان و ضلع شرقی آن در مجاورت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

 

این دانشگاه در سال ۱۳۲۵ تاسیس شده است و تا قبل از سال ۱۳۶۵ دانشکده‌های پزشکی و اصفهان در کنار یکدیگر فعالیت می‌کردند، اما در سال ۶۵ پس از سه دهه فعالیت این دو دانشگاه از یکدیگر مجزا شد و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رسما تاسیس شد.

 

دانشگاه اصفهان از آذرماه سال ۹۲ با پایان مسئولیت محمد حسین رامشت، با سرپرستی هوشنگ طالبی حبیب آبادی اداره می‌شود.

 

این دانشگاه در حال حاضر دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناشی ارشد و دکتری در دوره‌های روزانه و شبانه می‌باشد.

 

دانشکده‌ها

دانشگاه اصفهان دارای ۱۴دانشکده شامل دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشکده شیمی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده اهل بیت (علیهم السلام)، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشکده علوم، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده زبان‌های خارجی، دانشکده علوم جغرافیایی و برنامه ریزی، دانشکده حمل و نقل و دانشکده آموزش‌های مجازی است.

 

رشته‌ها

دانشگاه اصفهان دانشگاهی است که مجموعه‌ای از رشته‌های متفاوت و متنوع شامل رشته‌های فنی، مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی در آن جای دارد.

 

در ادامه به برخی از مهم‌ترین این رشته‌ها اشاره شده است:

 

دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه اصفهان دارای رشته مهندسی هسته‌ای در سطح کارشناسی ارشد و دکتری، رشته زیست فناوری در سطح کارشناسی ارشد و دکتری، رشته مهندسی نانو در سطح کارشناسی ارشد و رشته مهندسی انرژی در سطح کارشناسی ارشد می‌باشد.

 

دانشکده علوم تربیتی شامل رشته برنامه درسی در سطح دکتری، رشته برنامه ریزی آموزشی در سطح کارشناسی ارشد، رشته فلسفه آموزش و پروش در سطح کارشناسی ارشد و دکتری، رشته مدیریت آموزشی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری، رشته مدیریت و برنامه ریزی آموزشی در سطح کارشناسی و تکنولوژی آموزشی در سطح کارشناسی می‌باشد.

 

دانشکده حمل و نقل و ترافیک دانشگاه اصفهان دارای دو رشته مهندسی راه آهن و مهندسی حمل و نقل در سطح کارشناسی ارشد می‌باشد.

 

دانشکده علوم پایه شامل رشته های ریاضیات محض و کاربردی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا، فیزیک در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا، زمین‌شناسی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا، شیمی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا، زیست‌شناسی با گرایش‌های -ژنتیک و میکروبیولوژی و جانورشناسی و گیاه‌شناسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا می‌باشد.

 

دانشکده آمار که رشته آمار را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا رائه می‌دهد.

 

دانشکده ادبیات و علوم انسانی که دارای رشته های ادبیات فارسی، فلسفه، جامعه‌شناسی، الهیات، تاریخ و جغرافیا می‌باشد.

 

دانشکده تربیت بدنی دارای سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و رشته های علوم ورزشی و فیزیولوژی ورزشی و است.

 

دانشکده علوم مهندسی شامل رشته های مهندسی برق (گرایش الکترونیک و قدرت و مخابرات و کنترل) در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، مهندسی کامپیوتر (در دو گرایش نرم‌افزار و سخت‌افزار) در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، مهندسی شیمی (گرایش فرایند) در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشدو دکترا، مهندسی پزشکی (گرایش بیوالکتریک و بیو مکانیک) در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، مهندسی نقشه‌برداری، مهندسی فناوری اطلاعات (IT) در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک (در سالهای گذشته با گرایش حرارت و سیالات و از سال ۹۰ به صورت عمومی) مهندسی عمران، مهندسی بیو تکنولوژی می‌باشد.

 

دانشکده زبان‌های خارجه شامل رشته های مترجمی زبان انگلیسی (کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری) زبان آلمانی، زبان فرانسه، زبان عربی، زبان وادبیات انگلیسی (کارشناسی و از سال تحصیلی ۸۷کارشناسی ارشد) زبان ارمنی، آموزش زبان انگلیسی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)، آموزش زبان چینی (کارشناسی) می‌باشد.

 

دانشکده علوم اداری و اقتصاد شامل رشته مدیریت با گرایش های صنعتی، بازرگانی و دولتی، اقتصاد با گرایش های نظری، بازرگانی، علوم سیاسی، حقوق و حسابداری می‌باشد.

 

دانشگاهی با خوابگاه های دولتی و خودگردان

 

دانشگاه اصفهان دارای خوابگاه های دولتی و خودگردان است که در سال های اخیر سعی شده تمامی دانشجویان در خوابگاه های داخل دانشگاه اسکان داده شوند.

 

خوابگاه بردران دانشگاه اصفهان شامل خوابگاه شهید رجایی، شهی باهنر، شهید مفتح، شهید تندگویان، شهید سلیمان خاطر و خوابگاه خودگردان دانش می‌‌باشد که دارای ظرفیت اسکان حدود 2000 هزار دانشجو است.

 

خوابگاه خواهران شامل خوابگاه‌های شهدا، علم الهدی، همدانیان است که ظرفیت اسکان ۳۰۰۰ دانشجو دارد.

 

هشت سال میزبانی از ۵ شهید گمنام

 

دانشگاه اصفهان بعنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی است. این دانشگاه از سال ۸۶ با تدفین پنج شهید گمنام والامقام دفاع مقدس در جنب سلف غذاخوری اختران بی‌نشان دانشگاه، بیش از هشت سال میزبان این میهمانان آسمانی است.

 

شما می‌توانید اطلاعات تکمیلی در رابطه با رشته‌های دانشگاه اصفهان اینجا و برای دریافت نقشه داخلی مکان های دانشگاه اینجا کلیک کنید و همچنین سایر موارد مورد نیاز را از تارنمای اینترنتی دانشگاه اصفهان به آدرس ui.ac.ir دریافت کنید.

 

لازم به ذکر است، اصفهان دومین استان دانشگاهی کشور با ۱۷۶ مرکز آموزش عالی و ۳۳۰ هزار دانشجوی در حال تحصیل است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۴
اگر قصد ادامه تحصیل در رشته های فنی دارید اصلا این دنشگاه را انتخاب نکنید.صنعتی اصفهان بهترین دانشگاه اصفهان در زمینه فنی است ومن دانشجوی فیزیک دانشگاه اصفهان بودم واقعا سطح علمی پایینی داره.میتونید رتبه جهانیش رو جستجو کنید.دانشگاه اصفهان فقط زیباست همین...
3
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۱
دانشگاه اصفهان بیشتر به درد تربیت بدنی و رشته های روانشناسی و اینطور رشته ها میخوره.

به نظرم صنعتی شریف تربیت بدنی هاست

اما واقعا دانشگاه صنعتی از لحاظ علمی قویه.
1
1
پربازدیدترین آخرین اخبار