به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دكتر مهرداد فرهاديان، رييس پژوهشكده محيط زيست دانشگاه اصفهان در نشست خبري همايش ملي «مصرف بهينه آب در صنعت؛ چالشها و راهكارها» گفت: فعاليت حدود ۵۰ ساله دانشگاه اصفهان در انجام طرحهاي پژوهشي و تحقيقاتي در حوزه مسائل زيست محيطي منجر به ايجاد پژوهشكده محيط زيست در دانشگاه اصفهان شد و در اين راستا مجوزهاي لازم از وزارت علوم، گرفته شد.
وي به گروههاي پژوهشي مصوب در پژوهشكده محيط زيست اشاره كرد و افزود: تصفيه آب و بازيافت پساب، آلودگي هوا و پسماند جامد و زيست فناوري محيط زيست از گروههاي پژوهشي پژوهشكده محيط زيست محسوب ميشود و همچنين اين پژوهش فعاليتهايي در بخشهاي اقتصاد و مديريت محيط زيست، اخلاق و حقوق محيط زيست، شيمي محيط زيست و ... انجام داده است.
رييس پژوهشكده محيط زيست دانشگاه اصفهان ادامه داد: دانشگاه اصفهان تنها دانشگاهي است كه در ميان دانشگاههاي كشور داراي قطب علمي آلايندههاي محيط زيستي است و در حال حاضر هدف از فعاليت اين قطب رفع چالشهاي زيست محيطي در سطح استان و كشور است.
فرهاديان با بيان اينكه بسياري از گروهها و دانشكدههاي دانشگاه اصفهان در حوزه محيط زيست فعاليتهايي را انجام ميدهند، اضافه كرد: دانشكده فني و مهندسي و همچنين دانشكده علوم و گروههاي زيست شناسي، زمين شناسي و ... از جمله دانشكدههاي مرتبط با فعاليتهاي زيست محيطي هستند كه اين موضوع اهميت حوزه محيط زيست را در ميان دانشگاهيان نشان ميدهد.
وي خاطرنشان كرد: پژوهشكده محيط زيست دانشگاه اصفهان، آمادگي اين مهم را دارد كه با تعريف پايان نامههاي كاربردي جوابگوي نيازهاي زيست محيطي صنايع باشد.
رييس پژوهشكده محيط زيست دانشگاه اصفهان به محورهاي همايش ملي مصرف بهينه آب در صنعت؛ چالشها و راهكارها اشاره و اظهار كرد: تبادل آب مجازي توسط صنعت، اقتصاد آب و محيط زيست در صنعت، استانداردهاي كمي و كيفي آب در صنعت، مديريت مصرف آب و بازيافت آن در صنعت، راهبردهاي توسعه پايدار در تأمين آب صنعت و ... از جمله محورهاي اين همايش محسوب ميشود.
فرهاديان ادامه داد: همايش ملي مصرف بهينه آب در صنعت؛ چالشها و راهكارها در روزهاي ۱۹ و ۲۰ آبان ماه سال جاري در دانشگاه برگزار ميشود و آخرين مهلت ارسال مقالات تا ۱۸ مهر ماه و آخرين مهلت ثبت نام در همايش نيز تا ۲۹ مهر ماه است.
وي خاطرنشان كرد: براي اين همايش از بيش از ۱۰۰ عضو هيئت علمي صاحب نظر در سطح كشور بهرهگيري شده است و پيشبيني شده در اين همايش ۵۰ سخنران علمي، ۱۰ سخنران كليدي و حدود پنج كارگاه آموزشي برگزار شود.
رييس پژوهشكده محيط زيست دانشگاه اصفهان اضافه كرد: دانشگاه اصفهان يكي از مجريان همكار در طرح ملي بازيافت پسابهاي خانگي، صنعتي و كشاورزي است و همچنين استان در تصفيه فاضلاب شهري در سطح كشور پيشتاز است كه ميتوان از اين ظرفيتها در كميته علمي همايش استفاده كرد.
فرهاديان با بيان اينكه ۳۰ تا ۴۰ ميليارد مترمكعب فاضلاب در سال در كشور توليد ميشود كه تنها پنج درصد آن بازيافت ميشود، خاطرنشان كرد: استان اصفهان، در صنعت كشور پيشتاز است و بنابراين بايد در مديريت مصرف آب در صنعت و مصرف بهينه آب در صنعت نيز پيشتاز باشد.