ابوالقاسم هوشمند، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» ، پیرامون قطعنامه هستهای گفت: در ابتدا از صمیم قلب از زحمات دلاوران عرصه دیپلماسی تشکر می نمایم، واقعا تلاش بی وقفه این سربازان نظام ستودنی است اما ذکر نکاتی در خصوص اتفاق حاصل شده و مواردی از قطعنامه 2231 ضروری است که بدان اشاره خواهم کرد.
وی تصریح کرد: اولا با توجه به اینکه پذیرش متن تهیه شده و حصول توافق نهایی منوط به بررسی طرفین در کشورها و رأی مجلس در ایران و تایید کنگره در آمریکا می باشد و طرفین نیز به این موضوع اذعان دارند، تصویب این قطعنامه در این بازه زمانی کوتاه و اصرار بر انجام آن چه توجیهی دارد ثانیا شاید این متن اصلا به تایید یکی از طرفین نرسد که این نکته نیز خود جای تامل دارد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران بیان اینکه آمریکاییها با تصویب سریع و دستپاچه این قطعنامه بدنبال موذی گری و ساخت یک اهرم فشار روانی و سیاسی در جهت تصویب متن برجام هستند،اظهار داشت: با تبلیغات رسانه ای می کوشند هر گونه شکستی را متوجه ایران نمایند که این سناریو با تهدیداتی که کری در جلسه شورای روابط خارجی داشت روشن تر و بی شک در روزهای آتی نمایان تر خواهد شد.
وی با اشاره به سخنان آقای ظریف و عراقچی مبنی بر اینکه نقض قطعنامه نقض برجام نیست،گفت: بنده از جناب آقایان دکتر ظریف و عراقچی یک سوال دارم. لطفا بصورت شفاف بفرمایید عدم رعایت قطعنامه 2231 شورای امنیت که برای اولین بار به امضاء خودمان نیز رسیده است چه پیامدی برای کشور بهمراه خواهد داشت؟ اگر پاسختان هیچ پیامدی است، پس واقعا شش قدرت بزرگ دنیا بیکار بوده اند که نشسته اند و قطعنامه غیر الزام آور برای ایران صادر کرده اند.
هوشمند با بیان اینکه نکته قابل توجه اینجاست، تا همین دیروز آقایان میگفتند چرا فلانی گفته قطعنامه های شورای امنیت یک مشت کاغذ پاره ای بیش نیست.تاکید کرد: ولی امروز خودشان تلویحا همین حرف را می زنند، چرخ تاریخی را می بینید، یادم هست روزی آقایی فرمود من فرق قطعنامه شورای حکام و قطعنامه های سازمان ملل را می فهمم.
وی بیان داشت: استماع سخنان کری دراندیشکده شورای روابط خارجی هر انسان عاقلی را به فکر فرو خواهد برد، متاسفانه با وجود متن برجام و باصطلاح توافق اولیه هنوز آمریکایی ها دست از یاوه گویی و تهدید نظامی بر نمی دارند و اینجاست که یاد سخنان رهبری می افتم که فرمودند آمریکایی ها غیر قابل اعتماد هستند. و انتظار می رود دستگاه دیپلماسی کشور به موقع و قاطعانه پاسخ این درشت گویی ها را بدهند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با اشاره به ممنوعیت ساخت موشک های بالستیک در قطعنامه اخیر گفت: بزرگترین مشکل بند محدودیت های موشکی که از نظر اکثر صاحبنظران مغفول مانده اینست که پس از شروع توافق هر آزمایش موشکی که انجام دهیم باید نقشه ساخت آن را هم منتشر کنیم تا ثابت شود قابلیت حمل کلاهک هسته ای را ندارد و یا حتی اجازه بازرسی از مراکز ساخت موشک و بازجویی از دانشمندان نظامی را بدهیم، در غیر اینصورت تائیدیه آژانس را نخواهیم گرفت و این یعنی نقض توافق و دوباره روز از نو و بهانه های هسته ای از نو.
وی افزود: بند 3 ضمیمه 2 قطعنامه 2231 می گوید: از ایران خواسته می شود تا هیچ فعالیتی{تاکید می کنم،هیچ فعالیتی} مرتبط با موشک های بالستیک طراحی شده برای داشتن قابلیت حمل تسلیحات هسته ای صورت ندهد، آنهم تا زمان هشت سال، حال جای سوال نیست در صورت ملزم شدن به اجرای این بند، با این شتابی که در تکنولوژهای دنیا وجود دارد توقف ساخت موشک های قدرتمند به مدت هشت سال ما را به کدام ورطه خواهد برد. بنظر شما موشک های ایران بعد از هشت سال توقف شبیه اسباب بازی در مقابل موشک های پیشرفته آنروز دنیا نخواهد بود. آیا این بند عبور از خطوط قرمز ترسیم شده نیست.
هوشمند با بیان اینکه بد نیست نیم نگاهی به عملکرد مذاکره کنندگان قبلی هم داشته باشیم، دوستان ما به نحوی در مورد قطعنامه های قبلی سیاه نمایی می کنند که انگار تیم قبلی مذاکره بلد نبوده و یا شرایط نظام را نمی دانستند، نه خیر؛ تصریح کرد: بد نیست به این اعتراف آقای جان کری اشاره ای نمایم که درباره قطعنامه 1929 گفت: بر اساس قطعنامه 1929 اگر ایران فقط پای میز مذاکره هم می آمد تحریم تسلیحاتی باید لغو می شد، الان با ایران مذاکره که هیچ، توافق کردیم و ایران تحریم تسلیحاتی 5ساله را پذیرفته است. شایان ذکر است از میان هفت طرف مذاکرات، سه کشور معتقد بودند که ابدا نباید این تحریم ادامه داشته باشد.
وی افزود: با مطالعه این قطعنامه در می یابیم که تمامی تحریم های هسته ای شورای امنیت نیز لغو نگردیده بلکه از قطعنامه های قبلی با زیرکی تمام به این قطعنامه انتقال یافته اند و حال آنکه بارها تکرار کرده اند هفت قطعنامه شورای امنیت درباره مسئله هسته ای لغو شده است.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با اشاره به تناقضات در خصوص دارایی های بلوکه شده ایران،تاکید کرد: روی دیگر موضع گیری های دولت در خصوص شرایط پس از توافق همین اختلافات فاحشی است که بر سر مقدار دارایی های بلوکه شده ایران در خارج از کشور است که تا دیروز و برای فریب افکار عمومی عنوان می کردند که بیش از یکصد میلیون دلار از دارایی های ما بعد از توافق آزاد خواهد شد و حال امروز که در آستانه توافق نهایی قرار داریم رقم عنوان شده به یک چهارم تقلیل می یابد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در کمال عقلانیت دینی و انقلابی باید باور داشت خیال اینکه دشمنان این نظام که سودایی جز براندازی آن را ندارند و حتی این را به زبان هم می آوردند پس از پایان توافق{10 تا 15 سال} اجازه فعالیت آزادانه هسته ای در هر سطحی از غنی سازی را به ما بدهند رویای کاذبه ای بیش نیست.