به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، طرح ملی «ایران شناسی و ایران گردی» صبح امروز با میزبانی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان در تپه نورالشهدای شهرستان گرگان با حضور حجت الاسلام فضیلت، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان گلستان، حجت الاسلام ایمانی مقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری پردیس امام خمینی گلستان، بهجت تربتی نژاد رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان، کبیر مدیر کل میراث فرهنگی استان گلستان و دهقان مدیر کل امور اجتماعی سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان کشور آغاز به کار کرد.
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استانهای قزوین، اصفهان، همدان، اردبیل، فارس، کردستان و لرستان به مدت سه روز از امروز تا نهم ماه جاری در هشت پردیس دخترانه و پسرانه دانشگاه فرهنگیان گلستان مهمان میشوند و علاوه بر شرکت در کارگاههای آموزشی ایران شناسی، از جاذبههای گردشگری استان گلستان، آداب و رسوم اقوام مختلف و جاذبههای طبیعی بازدید کرده و با مشاهیر و مفاخر این استان و صنایع دستی آن از نزدیک آشنا میشوند.
در آیات و روایات بر شناخت فرهنگها تأکید شده است
بهجت تربتی نژاد، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان گلستان در ابتدای مراسم با اشاره به آیات و روایات اسلامی به اهمیت شناخت فرهنگ و آداب و رسوم و هویت ملی و قبیله ای تاکید کرد و گفت: طرح ایران شناسی با عنایت به آیات و احادیث و با هدف ایفای نقش بهتر در تربیت دانشجومعلمان در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان کل تدوین و ابلاغ شد که استان گلستان بنا بر ظرفیتهای بالای گردشگری به عنوان نخستین مجری این طرح انتخاب شد.
وی از همکاری اداره کل محیط زیست استان و آموزش و پرورش گلستان در میزبانی این طرح سه روزه خبر داد و بیان داشت: اهمیت محیط زیست در توسعه پایدار و تلفیق آن با آموزش و پرورش موجب خواهد شد دانشجومعلمان نسلی هویت مند و غرورآفرین تربیت کنند.
مفاخر و جاذبههای ایران مدیون خون شهداست
سمیه علیرضالو، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان استان قزوین در حاشیه افتتاحیه در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با دلیل شرکت دانشجومعلمان در این طرح گفت: برای یک معلم ضروری است که وطن و هویت خود را بشناسد؛ چرا که او به عنوان یک رابط باید این مفاهیم را به نسل آینده انتقال دهد.
این دانشجو هویت ملی و اجتماعی افراد را شناسنامه فرهنگ وی خواند و افزود: نسل آینده و حتی نسل فعلی باید بداند پدر و مادرانشان چگونه زندگی کردهاند و اینکه میهن و سرزمین مادری آنان از چه اقوامی و با چه آداب و رسومی تشکیل شده است.
علیرضالو به آغاز این مراسم در جوار شهدای گمنام اشاره کرد و در این باره بیان داشت: این آغاز با شکوه ضمن تجدید پیمان با شهدا و تاکید ورزیدن بر ادامه راه آنها این را گوشزد میکند که این ایرانی که ما امروز به جاذبههای گردشگری آن افتخار میکنیم و در صدد شناخت آن هستیم مدیون رشادتها و خونهایی است که در دفاع از مرزها و کیان آن ریخته شده است.
افزایش شناخت ایران در معلمان موجب تقویت هویت ملی میشود
محدثه فیضی، دانشجوی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان قزوین نیز بیان داشت: فکر میکنم این طرح با افزایش معرفت دانشجویان با مکانهای مختلف ایران عزیزمان موجب تقویت هویت ملی در آنان میشود.
فیضی همچنین تصریح کرد: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک مرجع برای نسلهای آینده باید اطلاعات درستی از کشورشان داشته باشند تا در انتقال سینه به سینه تمدن بزگ ایرانی اسلامی نقش پررنگ خود را به درستی ایفا کنند؛ چرا که اگر موردی برای معلم به باور تبدیل نشود نمیتواند تاثیرگذاری بالایی نیز داشته باشد.
برنامههای طرح ملی «ایران شناسی و ایران گردی»
به گفته مسئول فرهنگی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان این طرح تا روز نهم ادامه خواهد داشت و در این سه روز مهمانان از برج قابوس گنبدکاووس، پارک ملی گلستان، آب گرم زیارت، آبشار لوه و آق سو، کاخ موزه گلستان و بافت قدیم شهر کهن گرگان بازدید خواهند داشت.
فاطمه حسینی آبادی همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر اردوهای تفریحی برنامههای دیگری نظیر برگزاری کارگاههای آموزشی آشنایی با اولین اثر ثبتی جهان در شمال کشور، کارگاه آموزشی آشنایی با مشاهیر استان در کاخ موزه پارک شهر گرگان، کارگاه آموزشی در بازارچه ضصنایع دستی، مهمانی فرهنگ قومیت ترکمن، بازدید از دریا و بازارچه ساحلی بندرترکمن، جنگ شبانه، اجرای موسیقی ترکمن، چای کوهی، پخت نان محلی، مسابقات ورزشی و بازیهای بومی و محلی، دیدار با آیت الله نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان و زیارت یحیی بن زید نیز در دستور کار است.
حسینی آبادی تصریح کرد: این طرح شب پنج شنبه به کار خود پایان میدهد.