به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» مجیدی مشاور امور بانوان مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور در این نشست گفت: میزان مشارکت زنان در اهدای خون در کشور ما کمتر از ۵ درصد است.
به گفته وی این در حالیست که این میزان در کشورهای توسعه یافته حدود ۵۰ درصد و در کشورهای در حال توسعه ۳۰ درصد است.
وی عوامل اصلی این مشارکت بسیار پایین را نوع نگرش بانوان به اهدای خون عنوان کرد و افزود : متاسفانه این دیدگاه در جامعه وجود دارد که زنان نباید خون اهدا کنند چرا که ممکن است به بیماریهای عفونی مبتلا شوند یا اینکه در بعضی موارد همسران آنها مانع این کار می شوند.
خانم مجیدی گفت : برای حل این مشکلات باید فرهنگ سازی شود و بانوان نه تنها خود در اهدای خون سهیم شوند بلکه اعضای خانواده را هم به این کار ترغیب کنند.
شمس مدیرکل انتقال خون آذربایجان شرقی نیز گفت : در حال حاضر مشارکت زنان استان در اهدای خون از میانگین کشوری نیز پایین تر و حدود سه درصد است در حالی که در بخش مصرف زنان و مردان سهم یکسانی دارند.
وی افزود: استان ما با سالانه حدود ۱۰۰ هزار واحد خون ، ۶ درصد از خون کشور را تامین میکند که غالبا صرف نیازهای استان میشود اما گاهی مواقع به دلیل مشارکت پایین مردم ، برای تامین نیاز استان مجبور هستیم از استانهای دیگر کمک بگیریم.
البته اهدای خون امر پسندیدای است و ایثار محسوب میشه
ولی خانوما در مملکت فقط دارن به سمت زبان درازی پیش میرن نه پیشرفت . اینکه دوکلاس سواد پیدا میکنن نشانه پیشرفت نیست،عوضش خیلی چیزارو دارن از دست میدن
فعالان بانوان بهتره رو فرهنگ بانوان ،رو حیا و عفت بیشتر کار کنن