به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسین نصراصفهانی در نشست خبری به مناسبت سی و پنجمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی که امروز در این سازمان برگزار شد گفت: یکی از شاخه های علم و فناوری رسیدگی به محیط زیست و حیوانات است کشورهای زیادی هزینه می کنند حیوانات را حفظ کنند و بسیاری از گونه های حیوانات در حال انقراض است و حفظ آنها اهمیت بسیاری دارد.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان در ادامه گفت: در این پژوهشکده ما در راستای حفظ گونه های حیوانی که هویت ملی دارند تلاش می کنیم. اخیرا پژوهشگران و متخصصان این مرکز موفق شدند قوش وحشی قمیشلو را که از گونه های در خطر ایرانی است شبیه سازی کنند. قمیشلو ناحیه ای در اصفهان است و این گونه در حال انقراض بود که ما برای شبیه سازی آن اقدام کردیم.
وی افزود: امکان باروری طبیعی برای این حیوانات وجود ندارد و تنها راه حفظ آن شبیه سازی است که ما برای این کار از یک سلول قوش قمیشلو و یک تخمک از قوش اهلی و یک رحم گوسفند استفاده کردیم چهار مورد حاملگی ناموفق داشتیم که مورد پنجم توانست تولید شود و این اولین قوش قمیشلو شبیه سازی شده است.
نصر اصفهانی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تلاشگران پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی می کوشند به همین روش یوزپلنگ و پلنگ ایرانی را هم تولید کنند و تاکنون به موفقیت هایی دست یافتند.