به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسمی که امروز (شنبه 17 مرداد) در تالار وحدت به مناسبت بزرگداشت روز خبرنگار برگزار شد اظهار داشت: مذاکرات اخیر مذاکرات سخت و مشکلی بود که ما به همت شما (خطاب به خبرنگاران) پشت سر گذاشتیم.
وی اضافه کرد: رسانه هایی که در این سفر همراه ما بودند حتی روزهای سخت تری از ما داشتند چون از جزئیات اتفاقات پشت در باخبر نبودند و واقعا صمیمانه از دوستان عزیزی که زحمت کشیدند و اجازه دادند مردم ما تحولات مذاکرات را دنبال کنند سپاسگزارم.
ظریف با اشاره به اینکه هر چه به پایان مذاکرات نزدیک شدیم به همت خود دوستان رسانه ای توانستیم یک حرکت و تلاش بهتری را در ارائه اطلاعات به مردم کشور جلوه دهیم ادامه داد: همین طور علاوه بر ارائه اطلاعات به مردم به همت شما و لطف خداوند توانستیم تصویر مناسبی از گرایشات جمهوری اسلامی به جهان ارائه دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: در زمینه اطلاع رسانی در دوران مذاکرات به دلیل محدودیت هایی که از طرف ما ایجاد شد (برای رعایت نکات محرمانه) شاید با مشکلاتی روبرو بودید اما این معضلات هر چه به سمت پایان مذاکرات نزدیک تر شدیم بهتر شد.
وی با اشاره به اینکه تصویر مذاکرات از اهمیت بالایی در جهانی که به سمت نظام چند قطبی می رود برخوردار است گفت: برای ورود به بازی قدرت شما نباید فقط از اهرم سیاسی نظامی و اقتصادی استفاده کنید.
قدرت نرم زمینه رقابت ایران در جهان را مهیا کرده است
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با تاکید بر اینکه قدرت نرم یک بعد مهم قدرت است که به ابعاد قدرت اضافه شده است یادآور شد: برای ما که در اقتصاد و سیاست قدرت میانی محسوب می شویم قدرت نرم زمینه رقابت را باز کرده است و به ما اجازه می دهد در حوزه جهانی حضور پیدا کنیم.
ظریف با اشاره به اینکه دیپلماسی عمومی برای جمهوری اسلامی که در جهان حرف جدیدی برای گفتن دارد معنای تازه ای پیدا می کند تصریح کرد: هدف مذاکرات ما و استقامت مردم حفظ دستاوردهای علمی کشور بود اما خط قرمز ما حفظ عزت و سربلندی مردم ایران بود.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: هدف سی و چند ساله مقاومت و ایستادگی مردم در برابر اتفاقات پس از انقلاب از جمله ایستادگی در برابر صدام جنایتکار و اینکه مردم ما در برابر اقدامات سفاکانه رژیم بعثی (از جمله بمباران شیمیایی) مقابله به مثل نکردند نشان داد که ایرانی در برابر ظلم و زور بدون عبور از خطوط قرمز و مبانی اصیل اسلام مقاومت می کنند و برای حضور پای میز مذاکره با منطقی که درخور مردم شریف ایران باشد یعنی مسیر تعامل و گفتگو به اهداف خود می رسند.
وی در ادامه سخنانش هدف مردم، رهبری و رئیس جمهور را از این ایستادگی و سر خم نکردن در برابر دشمن این طور بیان کرد که ایرانی مقاومت کرد تا کسانی که فشار آوردند را مجبور کند از زبان تکریم با آنها مبارزه کند.
رئیس دیپلماسی کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه عده ای می گویند ایران را تحریم پای میز مذاکره آورد خاطرنشان کرد: اما آنچه در واقع اتفاق افتاد انتخاباتی بود که در کشور رخ داد و سبب شد طرف مقابل پای میز مذاکره حاضر شود.
آنچه مردم ایران را پای میز مذاکره آورد اعتماد آنها به حاکمیت بود
ظریف ضمن سخنان خود با اشاره به اینکه تحریم ناجوانمردانه بود تصریح کرد: در شرایط تحریم حتی دارو و انجام آزمایش های یک طفل سرطانی به خاطر تحریم ها ممنوع شد اما آنچه مردم را پای میز مذاکره آورد این مسائل نبود آنچه آنها را پای میز مذاکره آورد این بود که مردم ایران عنوان کردند تحریم های وحشیانه باعث فاصله مردم و حاکمیت نمی شود و مردم با انتخابات نشان دادند آینده خود را با اعتقاد به حاکمیت رقم می زنند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره به جمله معروف مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه رای مردم بیت المال است ادامه داد: آنچه نشان خواهد داد ما در مذاکرات به اهداف خود رسیدیم این است که در یک دعوای گفتمانی عنوان کردیم از مواضع خود دست نکشیدیم چون آمادگی آن را نداشتیم که گروهی برای ما تعیین تکلیف کنند.
محوریت اصلی مذاکرات؛ با ایرانی با زبان تکریم صحبت کنید
وی افزود: مقامات آمریکایی در ادعاهای خود پس از مذاکرات عنوان کردند بیشترین دستاورد ما در مذاکرات این بود که چهار مسیر حرکت ایران به سمت بمب هسته ای را بستیم غافل از اینکه مسیر ما را به سمت بمب هسته ای مبانی دینی سال ها پیش بسته بودند از این منظر نقش رسانه ها در تبیین اینکه آیا مذاکرات در مورد تبیین تعداد سانتریفیوژها که اگر در این مورد هم بود ما موفق شدیم اما نکته اصلی و محوریت برجسته مذاکرات پیرامون این مطلب بود که با ایرانی با زبان تکریم صحبت کرد.
رئیس دیپلماسی کشورمان اضافه کرد: در حقیقت اگر این پیروزی گفتمانی را در مذاکرات تبیین کنیم خدمت بزرگی به انقلاب و گفتمان اصلی انقلاب که مبنی بر خودباوری و اعتماد به نفس است انجام داده ایم.
ظریف گریزی به فرمایشات امام خمینی و مقام معظم رهبری زد و گفت: در فرمایشات این بزرگواران اعتماد به نفس موج می زند حالا چرا گروهی سعی می کنند مردم ایران را ضعیف نشان دهند آیا این معنای انقلابی بودن است.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به بخشی از سخنان رئیس جمهور آمریکا مبنی بر این اشاره کرد که وی عنوان کرده است اگر توان داشتم اجازه نمی دادم پیچ و مهره های هسته ای در ایران کار کنند اضافه کرد: نشان دادن قدرت ملی یک کشور تیتر کردن این قسمت از سخنان اوباماست یا تیتر کردن بخش دوم سخنان وی که عنوان می کند «ولی نمی توانم».
ظریف افزود: در حقیقت کسی که بخش دوم این سخنان را به عنوان تیتر انتخاب کند انتقال دهنده پیام صحیح انقلاب به جهان است.
وی با اشاره به مقاله اخیر نیویورک تایمز مبنی بر اینکه ایران پس از مذاکرات در هفت موضع پیروز شد گفت: قدرت های دنیا در برابر اراده ایران تسلیم شده اند چون مردم ایران برای هدف خود ایستادگی کردند.
رئیس دیپلماسی کشورمان اضافه کرد: در حقیقت این پیام عزت و اقتدار نظام اما عده ای از دوستان برای اهداف سیاسی داخلی خود این پیام اقتدار ملت را تحقیر می کنند.
وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز ما نمی توانیم مخاطبین خود را انتخاب کنیم و به عنوان مثال همه سخنرانی های من در هر محیطی به خبر تبدیل می شود اظهار داشت: لذا این ضرورت دارد که کسانی مثل بنده و هم اهالی قلم و تحلیل و رسانه توجه کنند که شاید در حقیقت مخاطب آنها دعوای سیاسی داخلی باشد اما هم زمان بعد و انعکاس جهانی پیدا کند.
رئیس دیپلماسی کشورمان در پایان بار دیگر از محبت دوستان در وزارت ارشاد تشکر کرد و خطاب به خبرنگاران گفت: از این که با صبر و تلاش خود جامعه را نسبت به آینده بهتر امیدوار می کنید سپاسگزارم.