به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس عصر امروز در شانزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه تاریخ معاصر کشورمان به دروغ نگارش می شود اظهار داشت: باید هدف از مذاکراتی که در طول این سال ها انجام می دهیم را مشخص کنیم هر یک از این مذاکرات هسته ای در زمان های مختلف دارای اهدافی بوده است.
وی ادامه داد: رفع اتهام از ایران اولین هدف از نخستین دور مذاکرات بوده است پس از آغاز دولت احمدی نژاد هدف از مذاکرات جلوگیری از حضور قطعنامه علیه ایران بود و علت مذاکرات از سال 89 تاکنون رفع تحریم های ناشی از قطعنامه 1929 است در این سال چه اتفاقی افتاد که ما تحریم شدیم بهانه های قطع تحریم ها علیه کشورمان چه بود آیا تیم مذاکره کننده بلد نبود با طرف مقابل مذاکره کند.
وی با بیان اینکه ما از اواخر سال 84 تا 87 یک تیک آف سنگین هسته ای را داشتیم به مسئله پلمپ تاسیسات هسته ای در سال های گذشته اشاره کرد و افزود: در سال 85 تعداد صد نفر همچون شهید احمدی روشن وارد تاسیسات هسته ای شدند و ما از آن زمان به بعد کارمان را به طور جدی آغاز کردیم.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: انتخابات سال 88 فضا را در کشور به هم ریخت اوباما اعلام کرد حکومت ایران مشروعیت ندارد و همچنین به تبع این اظهارات کشورهایی مانند انگلیس و آلمان و شخصیتی همچون نتانیاهو دنبال روی این اظهارات شدند حتی وزیر دفاع آلمان اعلام کرد اکنون که مردم ایران در خیابان ها هستند باید به وسیله تحریم ها علیه حکومت ایران فشار بیاوریم.
بذرپاش اضافه کرد: در این میان برخی افراد در داخل کشور به غربی ها اعلام کردند شما تحریم ها را اعمال کنید تا حکومت جمهوری اسلامی در مقابل جنبش سبز سر تعظیم فرود آورد اسم این آدم ها را چه می شود گذاشت این در حالی است که این گفته ها آن قدر تکرار شد تا قطعنامه 1929 علیه ایران وضع شد.
وی تاکید کرد: روحانی به خوبی می داند که سهم سران فتنه در قطعنامه 1929 چه قدر است با این حال می گویند دولت های قبلی در گذشته کار را خراب کرده و ما در حال آباد کردن هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اکنون باید این سوال مطرح شود که چرا تحریم ها در سال های اخیر بیشتر در ایران اثر گذاشته آیا جنس تحریم ها متفاوت شده یا آمریکایی ها قوی تر شدند امروز سازمان تحریم ها قوی تر شده است چرا که اطلاعات داخلی کشور که متریال آنها به شمار می رفت توسط برخی افراد از داخل به بیگانگان ارائه داده شد حال باید این سوال را پرسید که چه کسانی این اطلاعات را در اختیار آنها قرار می دادند.
بذرپاش گفت: اسامی شهدای هسته ای و برخی دیگر که در گزارش آژانس آمده بود توسط چه کسانی آژانس بین المللی انرژی اتمی داده شد.
وی تصریح کرد: مجادله ما با غرب سر پرونده هسته ای از سال 82 شروع شد پس مجادله ای که در یک دولت آغاز شد را به دولت دیگری نسبت ندهید برخی پروژه پشیمان سازی را در کشور دنبال می کنند و می خواهند نشان دهند این مطلب را القا کنند که مردم خسته شده اند اما این خودشان هستند که پشیمان و خسته اند این افراد در گذشته بیشترین سهم را در اتفاقات داشتند یک عده ای پلمپ کردند و باعث و بانی تحریم شدند حالا شیپور پیروزی می زنند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: یکی از مسئولان می گوید موقع یارانه ها ما عزا می گیریم مگر این مسئله عزا دارد پول مردم را به خودشان می دهید این ادبیات درخور شان دولتی که این همه شهید داده نیست.
بذرپاش تصریح کرد: دولت قبل در بحث اقتصاد کارهای خوبی را انجام داده اما کارهای اشتباهی هم داشته است یکی از اشکالاتی که به دولت وارد بود استفاده از عناصری بود که هیچ ارتباطی با دولت نداشتند نمونه اش هم خاوری متهم فراری در کاناداست.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ما از ابتدا به دولت عرض کرده ایم که سیاه نمایی هم حدی دارد شما با این همه سیاه نمایی انتظارات را بالا می برید و چون نمی توانید آنها را برآورده کنید موجی از نارضایتی در کشور فرا می گیرد.
بذرپاش تصریح کرد: دولت قبل در هشت سال فعالیت خود 400 هزار میلیارد تومان رشد نقدینگی داشت برخی اعلام می کردند بخش زیادی از این نقدینگی را دولت در مسکن مهر خرج کرده و چون این امر موجب شده تا تورم افزایش یابد بنابراین طرح مسکن مهر بد است این در حالی است که در دو سال دولت یازدهم 330 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور افزایش یافته است.
وی ادامه داد: اعلام کرده اند که خزانه کشور خالی است اما وقتی به آمارها نگاه می کنیم چیز دیگری می بینیم بنابراین گفته های باید طبق عدد و آمار باشد نمی شود تنها مسیر سیاه نمایی را پیش گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: طبق آمار بعد از توافق در آذر ماه سال 92 شاخص بورس 89 هزار و 500 بود اما امروز حدود 65 هزار و 300 است این نشان میدهد تا چه اندازه دارایی های مردم بعد از توافق ژنو از دست رفته است.
بذرپاش گفت: گاهی اوقات می بینیم دولت بااحترام و متانت با آمریکایی ها صحبت می کند ای کاش برای یک بار هم که شده با متانت با منتقدان صحبت کند این در حالی است که در کنگره آمریکا وزرا را بازجویی می کنند اما اگر ما در ایران این گونه رفتار کنیم باعث مباح شدن خون مان شده ایم.
وی تاکید کرد: برخی خیال می کنند که دل آرام اند اما نه دل آرام نیستند بلکه دل خوش اند.
در ادامه علی مطهری گفت: چشم بینا و محتوابینی که حرکت فکری جامعه را حفظ می کند نقش امام و رهبری نقش امام آن است که آنچه که دیگران در آینه نمی بینند او در خشت خام می بیند. ما باید همیشه انقلاب را رصد کنیم و ببینیم که در چه حال است نباید نسبت به آن بی تفاوت باشیم در همین راستا امروز حساسیت هایی را پیرامون مذاکرات هسته ای می بینیم که باید آن را مغتنم و مبارک بدانیم و اگر این حساسیت ها نبود باید نگران می شدیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: بنده با بستن نشریات مخالف بودم حتی درباره توقیف نه دی اعلام کردم شاید این نشریه تند بنویسد اما اجازه بدهید مخالفین حرف خود را بزنند نباید بی جهت به بهانه های واهی روزنامه ها را توقیف کرد حال می خواهد آن روزنامه کیهان باشد شرق یا نه دی. اصل این اظهارنظرها امری مبارک است باید دائما رصد کنیم که هدف ما از انقلاب چه بوده است آیا در همان مسیر قرار داریم یا اینکه نه عقب گرد کرده ایم باید وضعیت مان را از ابتدا تا به امروز رصد کنیم و آن را با آرمان های انقلاب منطبق سازیم.
ترسی از دشمن بیرونی نیست باید از دشمن داخلی بترسیم
وی با بیان اینکه اگر خوب عمل نکنیم هیچ ضمانتی برای آینده نخواهد بود افزود: دیگر ترسی از دشمن بیرونی نیست باید از دشمن داخلی بترسیم. باید از اینکه خدا با سنت خودش با شما برخورد کند بترسید.
مطهری تصریح کرد: مسئله ای که موجب نابودی جامعه می شود فساد اخلاقی است افراد جامعه مثل درختان باغ نیستند که در دیگران تاثیر نگذارند همه بر هم تاثیر دارند جامعه که بخواهند آن را فاسد کنند به ترویج فساد اخلاقی در آن جامعه می پردازند.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: تفرق و تشتت در جامعه عامل دیگر و آخرین عامل نابودی یک جامعه ترک امر به معروف و نهی از منکر است.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون وجود تضاد بر مواضع فرهنگی و سیاسی اش تاکید کرد: کسانی که احساس می کنند تضادی در مواضع سیاسی و فرهنگی بنده وجود دارد بر این باورند که اگر کسی آزادی بیان و تفکر داشت باید آزادی فردی را هم قبول کند در حالی که چنین نیست آنها فکر می کنند اگر همان گونه که افراد در آزادی بیان عمل می کنند باید نسبت به آزادی فردی نیز اقدام کنند اما آزادی بیان ناشی از قوه تفکر انسان است که باید شکوفا باشد و بیانش آزاد.
مطهری تصریح کرد: معمولا اصلاح طلبان محدودیت آزادی فردی را و اصولگرایان نیز توجه به حقوق شهروندی را نمی پسندند که هر دو جناح اشتباه می کنند باید هر دو را با هم جلو ببریم.
وی افزود: ما مجلس قوی داریم اما در کنار آن به تاسیس شوراهای دیگری همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی اقدام کرده ایم این نهادها علاوه بر مجمع تشخیص مصلحت نظام گاهی به قانون گذاری اقدام می کنند در قانون اساسی صحبتی از آنها نیامده است این امر باعث تداخل در امور می شود.
مطهری پیرامون مسئله برجام اظهار داشت: برجام باید به صورت لایحه به مجلس ارائه شود البته نمی توانند به جزئیات آن ورود کنند چرا که تیم مذاکره کننده آن را در مذاکرات امضا کرده است بنابراین مجلس تنها می تواند یک رای کلی نسبت به آن بدهد یک پاسخ آری یا نه مانند بقیه لایحات مجلس اما معتقدم که مجلس نباید عجله کند اگر کنگره آمریکا می خواهد آن را رد کند بگذاریم آنها این کار را انجام دهند چرا توپ در زمین ما باشد این امر باعث منزوی شدن آمریکا می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در برجام چیزی مربوط به محدودیت های موشکی و تسلیحاتی وجود ندارد بلکه این مسئله در قطعنامه شورای امنیت آمده است که البته مشکلات اساسی به وجود نمی آورد چرا که ما به توافق نامه و نه قطعنامه معتقد هستیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر سکوت وی پیرامون مسئله مهدی هاشمی و فساد اقتصادی اش افزود: وقتی انسان در پرونده ای ورود و تسلط ندارد اظهار نظرکردن امری دشوار می شود من هیچ گاه نه اظهارنظر مثبت و نه منفی کرده ام بلکه چند ماه پیش به حجت الاسلام اژه ای گفتم «پاسخ شما به جواب مهدی هاشمی مبنی بر اینکه می گوید حکم من عادلانه نیست جرم است درست نیست» چرا که یک محکوم می تواند اعلام کند حکم من عادلانه نیست و نباید آن را جرم محسوب کنیم فقط باید توضیح بدهیم که حکمت عادلانه است و هیچ جرمی صورت نگرفته است.
مطهری افزود: چند وقت پیش با هاشمی در باره پرونده پسرش صحبت کردم و وی اعلام کرد مهدی از تمام اتهاماتش دفاع کرده و همه را رد کرده است و اگر هم محکوم بشود محکومیت سبکی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: بنده هیچ گاه از رویکرد سیاست خارجی دولت قبل تجلیل نکردم تنها ابتکاری که دولت قبل در این زمینه داشت برقراری ارتباط خوب با آمریکای لاتین بود اما معتقدم که در جهان منزوی بودیم.
مطهری افزود: بنده هیچ گاه در نوع برخورد دولت با منتقدین سکوت نکرده ام و بارها اعلام کرده ام که رئیس جمهور در برخورد با منتقدین کم تحمل است وی نباید در خیلی جاها پاسخگو باشد حتی یکی از نمایندگان مجلس به من گفت چون ما می دانیم روحانی کم تحمل است از روی عمد مطلبی را می گوییم تا او پاسخ دهد و بعد این روند پاسخگویی ادامه داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: به طور کلی نماینده مجلس وکیل مردم است بنده حتی در برخی مواقع به وکیل الدوله ای متهم می شدم از جمله انتقاداتی که همواره به نمایندگان مجلس داشتم این است که آنها به جای آنکه از حقوق مردم دفاع کنند و وکیل مردم باشند به دفاع از حقوق نظام می پردازند در حالی که اگر حقی از مردم ضایع شده ما باید آن را پیگیری کنیم وکیل الدوله بودن به طور کلی بد است به نظر خودم هیچ گاه وکیل الدوله نبودم.
مطهری ادامه داد: در چند وقت گذشته از وزیر کشور درباره ساپورت پوشی زنان سوال کردم آن زمان این مسئله مورد تمسخر قرار گرفت اما امروز نشان می دهد که احساس خطر من کار درستی بوده است آن زمان گفتم کاری نکنید که ساپورت لباس رسمی ما شود و امروز شاهد هستیم که این پوشش در جامعه رسمی شده است.
در ادامه صفارهرندی با بیان اینکه اگر کسی حرفی زده باشد می توان براساس آن قضاوت کرد اظهار داشت: تا زمانی که افرادی از انگیزه درونی شان صحبتی نکرده اند نمی توان راجع به آن نظری داد اگر کسی درباره برجام بی تفاوت باشد به این معناست که دچار وادادگی شده است واداده ها بر این باورند که اگر بخواهیم بر موضع مان استقامت داشته باشیم اوضاع مان پس معرکه است پس باید واداده باشیم همیشه هم انقلاب از این ریزش ها داشته است تا زمانی که افراد نگویند به بن بست رسیده و کم آورده ایم نباید از جمع خودمان بیرون شان کرده و به ضد انقلاب محکوم شان کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این ها رهنمودهای صریح حضرت آقا با دانشجویان است که نباید اصرار داشت افراد را صرفا به خاطر تغییر نگاه شان طرد کنیم این هنر نیست که افراد در جبهه خودی بازنشسته شوند هنر آن است که حداکثر ظرفیت ها را در جبهه خودی افزایش دهیم.
وی افزود: اینکه گروهی گروه دیگر را صرفا به خاطر اختلاف سلیقه داشتن در برخی از موارد متهم کنند امری صحیح نیست.
صفارهرندی در پاسخ به این سوال که شما قبل از اینکه متن توافق خوانده شود اعلام کردید که این توافق توافق متعادلی است گفت: این یک حرف کلی بود که در رابطه با مذاکرات زدم منظور آن بود که این متن فعلی در مقایسه با متون غرب متوازن تر است و این مسئله امر مبهمی نیست و چیز پنهانی وجود نداشت چرا که این متن از سوی دیپلمات ها آورده شده بود و آنها در حال رایزنی با مقامات بودند این حرف قابل دفاعی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر یکی از من بپرسد نظر نهایی ات در رابطه با این توافق چیست من اعلام می کنم که توافق صورت گرفته چیز خوبی نیست و اگر طرف مقابل بگوید پس یعنی بد است باید گفت به آن بدی هم که تو می گویی نیست چرا که یک کفی از خواسته های ما را در بر دارد.
توافق نه جشن دارد نه عزا
صفارهرندی ادامه داد: اگر کسی بگوید این توافق تمام منافع کشور را قربانی کرد من آن را نمی پذیرم و اگر هم بگوید در این توافق گل کاشتیم و بر سر طرف مقابل کلاه گذاشتیم آن را هم قبول نمی کنم این مسئله نه جشن دارد و نه عزا گرفتن.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر از خطوط قرمز عبور می شد مردم و رهبر معظم انقلاب از آن حمایت نمی کردند چرا که اگر ایشان ببینند انحراف بزرگی در حال شکل گیری است هیچ گاه سکوت نمی کنند پس اینکه الان بحث سکوت است یعنی انحرافی صورت نگرفته است.
صفارهرندی تصریح کرد: دلم می سوزد برای افرادی که در منحرف کردن شخصیت امام تلاش می کنند آنها بیش از آنکه به انقلاب و نظام ضربه بزنند به حیثیت خودشان ضربه می زنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اگر به پیشینه خاطراتی که آنها نقل می کنند برگردیم می بینیم که صحبت هایشان ریشه ندارد و در واقع با این گونه اظهارنظرها خودشان را خلع یدمی کنند وقتی کسی چنین حرفی را می زند خودش را انگشت نما می کند.
صفارهرندی در پایان خاطرنشان کرد: تا حالا یک نفر هم نگفته که امام با رابطه آمریکا موافق بوده است و همه عکس این موضوع را گفته اند.