به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی؛کاهش فراگیر و فوری تعداد محافظان همه مسئولان دولتی، حذف مناصب معاونت های رئیس جمهور و نخست وزیر، حذف همه سمت های عالی، لفو امتیازات ویژه، محدود کردن وزارتخانه ها و مبارزه با پرونده های فساد این ها تنها بخشی از اصلاحات وسیعی است که حیدرالعبادی-نخست وزیر عراق- با حمایت مرجعیت برای چابک سازی دولت این کشور با استناد با اصل ۸ قانون اساسی در دستور کار قرار داده است.
اما کلیات این اصلاحات با اجماع به تایید پارلمان این کشور نیز رسید. این اصلاحات در پاسخ به تظاهرات مردم عراق، برای افزایش خدمات رسانی بود. آنچه که بیش از همه نیاز امروز عراق بود اصلاحاتی برای ریشه کن کردن قومیت گرایی است. به نظر می رسد بیش از این نتوان عراق را به قسمت های مختلف تقسیم کرد. کردها که در مناطق خودمختار خود قدمی تا اعلام استقلال ندارند و اگر از بس هزینه های خود برمی آمدند، از هیچ تلاشی برای اعلام کامل استقلال خود فروگذار نبودند.
از سوی دیگر داعش با خیانت برخی از گروه های سیاسی و حاکمان غرب گرای این کشور درصدر قابل توجهی از خاک عراق را تصرف کرده است. این ها به نوعی نشانهی نوعی تساهل با برخی حامیان تروریست همچون عربستان در منطقه است؛ این در حالی است که به عقیده بسیاری از کارشناسان داعش مجری صهیونیست ها در منطقه است و انجام این اصلاحات در قبل تر از این ها ضروری می نمود.
با انجام این اصلاحات قدرت نخست وزیر برای اداره ی کشور بیشتر می شود و از دخالت های بیجای معاونان نخست وزیر و رئیس جمهوری کاسته می شود. از سوی دیگر روز قبل از شروع این اصلاحات، آیت الله العظمی سیستانی خواهان اجرای سیاست «مشت آهنین» از سوی نخست وزیر شد، که بنظر می رسد این اصلاحات پاسخی به این درخواست بوده است.
این در حالی است که سخنگوی ائتلاف مواطن در اظهار نظری گفت: «آنهایی که به دنبال مانعتراشی در ایجاد تغییرات به منظور کاهش هزینههای دولتی و مقابله با فساد مالی هستند، نابود میشوند، چون این خواست مردم عراق است.»
«خالد الاسدی»، نماینده ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق نیز گفت که اکثر فراکسیونهای سیاسی در عراق با این اصلاحات موافق هستند.
همچنین این اصلاحات باعث افزایش قدرت نخست وزیر برای کاهش اختلافات با نوری المالکی و النجیفی خواهد شد.
بنظر می رسد با قدرت گیری هر چه بیشتر مرجعیت مورد حمایت مردم و کاهش روز افزون قبیله گرایی در عراق حرکت این کشور به سمت تمرین مردم سالاری دینی و پیاده سازی نظریه ی ولایت فقیه- که در استفتائات آیت الله سیستانی نیز مورد تایید قرار گرفته- با سرعت روزافزونی به راه خود ادامه خواهد داد.
محمدعلی کول-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.