به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کیوسنا، خانلری، ضمن تشریح روابط ایران و آمریکا طی ۳۶ سال اخیر و به ویژه دو سال گذشته گفت: در جامعه کنونی ایران سه دیدگاه و رویکرد در ارتباط با روابط ایران و آمریکا وجود دارد.
وی افزود: دسته اول سلطنت طلبان و وابستگان اتفاقات پیش از انقلاب هستند که موافقان سرسخت ارتباطات ایران و آمریکا به شمار می روند و به نوعی منافعشان در گرو رابطه با غرب است.
عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ادامه داد: دسته دوم شامل افرادی میشود که وامدار طرز تفکر غربی هستند و خواستار تفکیک دین و سیاست و نیز روابط پایاپای با غرب می باشند.
خانلری تشریح کرد: دسته سوم و قابل اهمیت ترین دیدگاه که گاها سبب ساز مشکل نیز می شوند و بیشتر مورد خطاب صحبت های اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بوده اند، متدیننی هستند که با عدم بصیرت کافی نسبت به جنس دشمنی آمریکا و استکبار هشدارهای زیادی را برمی انگیزند.
وی با تاکید بر این مسئله که قشر متدین بی بصیرت می تواند دردسرهای متعددی را ایجاد کند بیان داشت: این افراد دشمنی مستکبران را با عمق وجود باور ندارند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: همین قشر از افراد هستند که با صورت گرفتن و به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای موج خوشحالیشان ایران را فرا می گیرد و ذوق زده عمل میکنند و به بیان دیگر سایر زاویه دیدگاه های آمریکا را فراموش می کنند.
خانلری موضوع توافق هسته ای و مذاکرات پیرامون آن را بخشی از مسئله روبه روی ارتباطات ایران و آمریکا دانسته و تصریح کرد: توافق تنها در ارتباط با یک موضوع می باشد و نباید آن را به تمامی موضوعات تسرّی داد.
وی ادامه داد: تا زمانی که آمریکا نوع جهان بینی خود را تغییر ندهد و به عبارت روشنتر تا زمانی که نظرات آمریکا نسبت به ظلم هایی که به مظلومان جهان روا داشته است تغییر نکند هیچ آشتی و هم ردیفی با آمریکا وجود نخواهد داشت.
استاد علوم سیاسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با تشریح تغییر سیاست های آمریکا در ارتباط با ایران تصریح کرد: سیاست مانند جامعه پویا و همواره در حال تغییر است.
خانلری افزود: زمانی در سال ۳۲ آمریکا با ایجاد کودتای نظامی در ایران به اهدافش می رسد، مردم را قلع و قمع کرد و با تهدید توانست نظام شاهنشاهی را در ایران ادامه دار کند و بعد انقلاب هم شیطنت ها و کینه ورزی های متعددی را در ارتباط با ایران در پیش گرفته و به این نتیجه رسیده است که تهدید و زور در ارتباط با ایران مقاوم و متعالی کارساز نیست.
وی ادامه داد: آمریکا به وضوح درک کرده است تلاش هایی که تا امروز در ارتباط با ایجاد اختلال در نظام جمهوری اسلامی ایران در پی گرفته و دامن زدن به اختلافات داخلی بی جواب بوده؛ رویه را تغییر داده است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: آمریکا با تعیین سقف زمانی هشت تا ۱۰ ساله برای موضوعات. مباحث مذاکرات هسته ای خیال میکند، ایران دستخوش تغییر میشود، مقاومت ها به مرور می شکند و نظام جمهوری اسلامی ایران به سمت و سویی می رود که آمریکا خواهد کشاند و در نهایت موفق به براندازی این ساز و کار میشود.
خانلری تصریح کرد: با موج انقلاب ها و بیداری اسلامی که در منطقه صورت گرفته و نیز شکل پذیری آن انقلاب ها از انقلاب اسلامی ایران آمریکا بیش از گذشته خطر را نسبت به منافع خود حس میکنند.
وی ادامه داد: با انقلاب هایی که در منطقه رخ داده آمریکا و سیاستمدارانش درک کرده اند که نمی توانند مردمان هدفمند را تغییر دهند؛ بنابراین با ایجاد جنگ های داخلی و از بین بردن امنیت در داخل کشورها در جهت حفظ منافع خود تلاش می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در پایان خاطرنشان کرد: جنگ هایی که امروز در منطقه شاهد هستیم جنگ های نیابتی هستند که ایادی استکبار و در راس آنها آمریکا شکل داده است؛ ولی به وضوح مشخص است که دست آخر این جنگ ها نفوذ خود آنان را نیز از بین خواهد برد و بیشترین صدمه را به ایجاد کنندگانشان خواهند رساند.