به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از« وب دا»، سید حسن هاشمی در دومین جلسه شورای برنامهریزی سلامت و ارتقا سطح کیفی زندگی با تاکید بر لزوم خروج از دیدگاه بخشینگری هر یک از مسئولان حوزه سلامت، گفت: لازم است نگاه مان از بخشینگری بیرون آمده و به عنوان فردی از جامعه ایران و جامعه پزشکی به مسائل و مشکلات نگاه ملی کنیم و درصدد بررسی مشکلات و حل آنها باشیم.
وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت توجه به حضور بخش خصوصی در تدوین برنامه ششم توسعه تاکید کرد.
هاشمی همچنین، بر لزوم ورود سرمایهگذاران به حوزه سلامت به منظور سرمایهگذاری در این حوزه تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاری در بخش بهداشت و درمان باید آیندهنگری و تضمین امنیت باشد.
هاشمی در ادامه، بر ضرورت تعریفی جدید از منابع پایدار در حوزه سلامت و تولیت در این حوزه تاکید کرد و گفت: وظیفه وزارت بهداشت سیاستگذاری است نه تصدیگری و روسای دانشگاههای علوم پزشکی نیز نباید به دنبال تصدیگری باشند چرا که از وظیفه اصلی خود که نظارت و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی است فاصله میگیرند.
وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم تدوین ساختار ارائه خدمت در نظام سلامت در برنامه ششم توسعه، گفت: راهنماهای بالینی (گایدلاین) خوب در سایه بیمهای خوب به دست میآید.
وزیر بهداشت در ادامه، با انتقاد از عدم کارایی لازم بیمهها، خاطر نشان کرد: صنعت بیمه نباید درگیر مسائل حاشیهای شود و لازم است که بیمهها در خصوص منابع مالی و میزان هزینه کرد خود در بخش سلامت شفاف سازی کنند همچنین بیمهها باید پوشش خدمات خود را در حوزه سلامت گسترش دهند تا مشکلات مردم در این حوزه به تدریج کاهش یابد.
هاشمی با اشاره به جدا شدن بیمهها از بدنه وزارت بهداشت در سالهای گذشته، افزود: تمام وزرای سابق بهداشت در این زمینه مشکلاتی داشتند و در حال حاضر نیز بیش از چند ماه است که بیمهها به تعهدات خود عمل نکردهاند و بدهکاری آنها به ما مربوط به بیش از 6 ماه پیش است.
وزیر بهداشت تاکید کرد:در صورتی که بیمهها مطالبات مار را به موقع پرداخت نکنند در ارائه خدمات بهینه بهداشتی و درمانی به مردم دچار مشکل میشویم که لازم است تدابیری اندیشیده شود چرا که در صورت عدم توجه به این مشکلات، این وضعیت در آینده همچنان ادامه خواهد داشت.
هاشمی در ادامه، بر لزوم نگاه ملی در تدوین برنامه ششم توسعه تاکید کرد و گفت: ضروری است که برنامههای تدوینی، عملیاتی و کاربردی باشد.
وی همچنین، بر ضرورت توجه به سرمایهگذاری در بخش خصوصی و تقویت بیمهها در حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: لازم است الزامات غیر ضروری در این حوزه اصلاح شود.
وزیر بهداشت بر در نظر گرفتن منافع و مصالح مردم از سوی همه دستگاهها و وزارت بهداشت تاکید کرد و از شکستن انحصار دولتی در حوزه تجهیزات و بهداشت و درمان به عنوان راهی برای ورود بخش خصوصی به حوزه سلامت یاد کرد.