کد خبر:۴۳۶۶۱۳
شریفی مقدم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

کمبود پرستار نداریم، مشکل در جذب است/ کمک پرستار یا بهیار الان نتیجه نمی‌دهد

دبیرکل خانه پرستار گفت: با وجود نظر آقای وزیر بهداشت من معتقد هستم که ما کمبود نیروی پرستار نداریم بلکه جذب پرستاری کم داریم.

محمد شریفی مقدم، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در ارتباط با سابقهٔ تربیت کمک پرستار در نظام بهداشتی ایران گفت: مبحث کمک پرستار مربوط می‌شود به دهه ۷۰ که سیستم پزشک سالار به دنبال تربیت نیروهایی با سطح تحصیلات پایین‌تر و به صورت تجربی بود در آن دوران از ۶۵ هزار نفر کادر پرستاری وزارت بهداشت ۵۰ هزار نفر بهیار و ۱۵ هزار نفر پرستار بودند در‌‌ همان سال‌ها روسا به این نتیجه رسیدند که بهیار‌ها کمتر شوند و آموزش بهیار برای بیمارستان‌ها به پایان برسد.

 

دبیرکل خانه پرستاردر ادامه گفت: تا قبل از دهه ۷۰ به علت انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها نیروی متخصص دانشگاهی کم شده بود و از طرفی در دوران جنگ نیاز به کادر درمان به شدت احساس می‌شد و به همین علت چند دوره آموزش بهیاری برگزار شد تا بهیار‌ها جایگزین نیازهای درمان بشوند ولی در سال ۷۲ به این نتیجه رسیدند که نیازهای درمان بیشتر شده و دارو‌ها و پروتکل‌های درمانی تخصصی‌تر شده‌اند در نتیجه بهیارهای یک ساله و سه ساله نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای درمان باشند.

 

وی تصریح کرد: از‌‌ همان سال تاکنون تعداد دانشکده‌های پرستاری را افزایش دادند و از ۳۰ دانشکده آموزش پرستاری به ۱۸۰ دانشکده در حال حاضر رساندند. دهه ۸۰ بیش از ۹۰ درصد آموزشگاه‌های آموزش بهیاری را بستند براین اساس اکنون تعداد بهیارهای ما از حدود ۸۰ درصد به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است.

 

دبیر کل خانه پرستار سپس افزود: با وجود همه این حرف‌ها و علیرغم نظر آقای وزیر بهداشت من معتقد هستم که ما کمبود نیروی پرستار نداریم بلکه جذب پرستاری کم داریم. زیرا سالانه چیزی در حدود ۸۰۰۰ نفر نیروی پرستار تحویل کشور می‌دهیم و همچنین ۸۰۰۰ نفر دانشجوی سال آخر پرستاری در هر سال داریم که بالقوه می‌توانند کار کنند و جزو آمار پرستاری به حساب می‌آیند. اما متاسفانه کمتر از ۵۰ درصد آن جذب محیط کار می‌شوند.

 

وی در ادامه با اشاره به تورم پرستاری در شهرستان‌ها،  گفت: برخلاف شهرستان ها ، در شهر تهران با توجه به نسبت دانشکده‌های پرستاری و بیمارستان‌ها همچنان نیاز به پرستار دیده می‌شود.

 

شریفی مقدم در ارتباط با دلایل مطرح شدن طرح آموزش کمک پرستار یک ساله  اظهار داشت: طبق گفته دکترعباس‌زاده رئیس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از جمله دلایلی که برای اجرای این طرح برشمردند این است که بخش عمده کار خدمات بیمار بر عهده همراه بیمار است و نیروی پرستاری به کمک نیاز دارد.

 

وی افزود: باید بگویم کارهایی که نام بردند شامل نظافت بیمار، ملحفه عوض کردن و... کاملا در شرح وظایف کمک بهیار ذکر می‌شود. این در حالی است که ما ۱۵ هزارنفر کمک بهیار بیکار داریم. اگر مشکل کار مردم و همراه بیمار است با جذب این تعداد، مشکل حل می‌شود. در غیر این صورت کار تخصصی برعهده پرستار است . برای کمبود پرستار هم کافی است با افزایش جذابیت‌های این رشته تعداد پرستارهایی که جذب بازار کار می‌شوند را زیاد کنیم.

 

شریفی مقدم با بیان اینکه  با تغییر اسم طرح از کمک پرستاری به کمک بهیاری هم مشکلی حل نمی‌شود، گفت: مشکل اصلی دلیلی است که برای پرورش این نیرو‌ها اظهار می‌کنند و این دلیل هم‌‌ همان طور که گفتم از پایه غلط است. کمک بهیار یک اسم تعریف شده است و ۵۰ سال است که با شرح وظایف مشخص وجود دارد. کارهایی که می‌گویند روی زمین مانده‌‌ همان شرح وظایف است.

 

دبیرکل خانه پرستار در ارتباط با افزایش جذابیت شغل پرستاری برای جذب فارغ التحصیلان پرستاری خانه نشین تصریح کرد: هر انسان بالطبع دنبال کار راحت، درآمد بیشتر و مسئولیت کمتر است. در حالی که پرستاری به عنوان یک شغل دقیقا برعکس این موارد را داراست. مواردی مثل فشار کار، مسئولیت و مشکلات این چنینی را نمیتوان تغییر داد . اما در کشورهای دیگر،برای جبران، با افزایش دریافت‌ها و شان اجتماعی، جذابیت این رشته را بالا می‌برند و در نتیجه جذب متناسب با نیاز دارند.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که در ایران پرستار‌ها از نظر جایگاه ، تسهیلات ونظرخواهی حتی در ارتباط با مسائل مربوط به شغل خودشان هم اهمیتی داده نمی‌شوند.

 

شریفی مقدم همچنین در دفاع از پرستاران قدرتمند ایرانی بیان کرد:از آنجا که تعداد بالایی از پرستاران سالانه مهاجرت می‌کنند و در کشورهای دیگر بهترین کار را ارائه می‌دهند پس نتیجه می‌گیریم پرستار ایرانی پرستار قدرتمندی است.

 

وی در ارتباط با خواسته ی خانه ی پرستار گفت: حرف اصلی ما این است که بحث کمک پرستار یا بهیار یا هر اسم دیگری الان نتیجه نمی‌دهد چرا که نیاز مردم امروز ارتقا پیدا کرده است آگاهی مردم بیشتر شده است و‌‌ همان طور که روز به روز سطح تحصیلات جامعه بالا‌تر می‌رود باید سطح تحصیلات کادر درمان هم بالا‌تر برود نه اینکه از یکسری افراد با تحصیلات پایین دیپلم و زیر دیپلم استفاده کنند. ما الان تعداد زیادی دیپلم بیکار داریم که اگر جلوی این طرح گرفته نشود ظرف چند ماه آینده تعداد زیادی از آن‌ها وارد بازار کار می‌شوند و با توجه به دو برابر شدن ظرفیت پرستاری روزی پیش بینی می‌شود که پرستار‌ها برای مشغول به کار شدن باید التماس کنند. در ‌‌نهایت اولین قربانی این طرح مردم می‌شوند و بعد‌ها مشخص خواهد شد.

 

شریفی مقدم, دبیرکل خانه ی پرستار در خاتمه عنوان کرد : پیشنهاد خاص ما این است که برای کارهای اولیه نیاز به کمک بهیار است و در حال حاضر ۳۰ هزار کمک بهیار آموزش دیده داریم. برای کارهای تخصصی‌تر هم جذب پرستاری را افزایش دهید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
جوانمرد
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۱
سلام
خداقوت
چه عجب یه چیزی از اکثریت مظلوم در جامعه علوم پزشکی گذاشتین
امیدوارم حق طلبی پرستارا از طرف شما بیشتر پیگیری بشه
متشکرم
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار