آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۷۶۱۴

آلبرایت: رد توافق سبب انزوای آمریکا می‌شود

مادلین آلبرایت وزیر خارجه اسبق آمریکا با بیان آن که رد کردن توافق هسته‌ای ایران، سبب انزوای آمریکا می شود، می‌گوید برجام توافقی برد-برد است و تهران و واشنگتن نباید این فرصت را از دست بدهند.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، وزیر خارجه اسبق آمریکا این سخنان را روز دوشنبه (9 شهریور) در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان بیان کرد.

 

وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت رد توافق هسته‌ای در کنگره، ایالات متحده را منزوی می‌کند و تشکیل دوباره ائتلافی که علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران و تحریم دوباره این کشور متحد باشد در عمل برای واشنگتن «غیرممکن» خواهد بود.

 

وی افزود با رد توافق، بسیاری از ابزارهای نفوذ این کشور در منطقه بی‌فایده خواهند شد و توانایی این کشور را برای پیشبرد طیف وسیعی از مسائل ضروری جهانی تضعیف می‌کند.

 

به گفته او مخالفت با توافق هسته‌ای «عقب‌نشینی استراتژیک» آمریکا خواهد بود.

 

وی گفت آن‌ چه من را ناراحت می‌کند این است که مخالفان متن برجام حتی پیش از آن که متن را خوانده باشند با توافق مخالفت می‌کنند و «حتی گزینه مناسب یا طرحی برای مقابله با پیامدهای رد این توافق ارائه نکرده‌اند» در حالی که عواقب آن «سنگین» خواهد بود.

 

آلبرایت گفت با دقت متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را مطالعه کرده و «قویا از آن حمایت می‌کند.»

 

آلبرایت گفت از دیدگاه هر بیننده این توافق تحولی مثبت است، اما اکنون که خاورمیانه دچار آشفتگی بزرگ است، اهمیت این توافق بیشتر می‌شود.

 

وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت تجارب او در عرصه سیاست خارجی وی را متقاعد کرده است که توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی «ابتکار دیپلماتیک خردمندانه» است. توافق هسته‌ای «حرکت جسورانه دیپلماسی» بود و ما نباید این فرصت را از دست بدهیم.

 

آلبرایت افزود در زمان تصدی او به ایران پیشنهاد گفت‌وگو داده شد «اما ایرانیان آماده نبودند و در نهایت گرچه در سطح «حاشیه‌ها روابط خود را بهبود دادیم» اما نتوانستیم «به دیوار ضخیم بی‌اعتمادی که دو کشور را از هم جدا کرده، ضربه‌ای بزنیم.»

 

وی با اشاره به قطع روابط تهران و واشنگتن پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت در زمان تصدی وزارت خارجه «احساس می‌کردم بررسی امکان بهبود روابط کمتر سرد با ایران مهم است.»

 

آلبرایت گفت این تجربه‌ها او را نسبت به چشم‌انداز تغییر نکردن یک شبه روابط ایران و آمریکا واقع‌گرا کرده است، اما تاکید کرد «پیگری نکردن دیپلماسی خطرناک است.»

 

وزیر خارجه اسبق آمریکا همچنین با اشاره به انتقادها درباره نپرداختن متن توافق به دیگر «رفتارهای ایران» تصریح کرد «در نظریه، ایالات متحده می‌توانست به دنبال یک توافق هسته‌ای با ایران باشد که مسائل فراتر از پرونده هسته‌ای را شامل شود، اما تجربه می‌گوید چنین رویکردی نمی‌توانست به نتیجه برسد.»

 

ایران و گروه 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به اضافه آلمان در 23 تیر در وین بر سر برنامه هسته‌ای ایران، مذاکرات خود را به جمع بندی رساندند.

 

براساس این جمع‌بندی، ایران در جامعه بین‌الملل به عنوان یک قدرت هسته‌ای شناخته شده و در ازای لغو تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپا و امریکا، تهران بخش‌هایی از فعالیت‌ هسته‌ای خود را محدود می‌کند.

 

بسیاری از جمهوری‌خواهان و دو سناتور دموکرات مجلس سنای امریکا با توافق هسته‌ای ایران مخالف هستند اما باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا می‌گوید که مطمئن است این توافق تصویب خواهد شد.

 

کنگره امریکا تا 26 شهریور (17 سپتامبر) فرصت دارد تا درباره توافق هسته‌ای با ایران و متن برجام رای‌گیری کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار