به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از کردستان؛ دومین کنگره بینالمللی ۱۷ هزار شهید ترور با حضور مسئولان، قربانیان تروریسم، صدها مقام عالی رتبه، استاد و محقق از سراسر جهان در سالن اجلاس دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد.
در این کنگره، که با هدف بررسی آسیب ها، منشا و علل تروریسم و همچنین گرامیداشت ۱۷ هزار شهید ترور در کشور برگزار شده بود، علاوه بر رئیس جمهور و مقامات عالی رتبه کشور، چند تن از اساتید و محققین از جمله شهباز محسنی محقق و رئیس دانشگاه آزاد سقز به ارائه مقالات و سخنرانی پرداختند.
موضوع سخنرانی شهباز محسنی «زمینه های ایجاد خشونت در جهان اسلام» بود که در دومین روز کنگره ارائه شد.
محسنی در این سخنرانی با تاکید بر مدیریت مدبرانه اختلافات فرهنگی و تنوع سلایق و افکار و با اشاره به آیات و احادیث مختلف، گفت: تشتت، اختلافات و چنددستگی موجود در کشورهای اسلامی شایسته و برازنده فرهنگ اسلام و قرآن نبوده، دین مبین اسلام و تمدن فاخر اسلامی ظرفیت های بی نظیری برای سعادت انسان ها و پیشرفت جامعه بشری دارند.
محسنی تاکید کرد: تکیه بر اشتراکات و وحدت بهترین راهکار مقابله با اختلافات و تندروی هاست و شایسته است همه دانشمندان، مسئولان و نخبگان با تکیه بر اشتراکات به شکوفایی، پیشرفت و هژمونی دوباره تمدن اسلامی بیندیشند.
این محقق حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی، با اشاره به اینکه هیچ کشور یکدستی به لحاظ فکری، قومی و مذهبی در جهان نداریم، گفت: تنوع و تکثر قومی، مذهبی و فکری در جامعه باید به مثابه ظرفیتی جهت رشد و رقابت های سازنده نگریسته شود نه تهدید و عامل اختلاف.
وی با اشاره به کتاب ماذا خسرالعالم اثر ابوالحسن ندوی، گفت: متاسفانه بدلیل دوری مسلمانان از اسلام واقعی و بی مسئولیتی، جامعه جهانی نیز دچار خسران شده، بنابراین تقویت حس مسئولیت پذیری و جهان بینی اسلامی ضروریست.
محسنی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سفر به سنندج در اردیبهشت 1388 اشاره و گفت: ایشان در این سفر توهین افراد و مذاهب اسلامی به مقدسات یکدیگر را حرام شرعی و خیانت اعلام نموده و خواستار ارتقای سطح دیسکورس و گفتمان دینی شدند تا جوانان بتوانند به جای دیدن آتش اختلافات و بیم و هراس، از دین مبین اسلام لذت واقعی را ببرند.
گفتنی است دکتر محسنی همچنین اداره یکی از پانل های تخصصی این کنگره نیز برعهده داشت.
این کنگره با همکاری نهادهای مختلف کشور و جهان اسلام از جمله، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم خاورمیانه، بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی، دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، کانون فرهنگی مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب، مجمع جهانی صلح اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین، سپاه پاسداران، صداوسیما، مجلس شورای اسلامی، وزارت ارشاد، سازمان انرژی اتمی، اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی، شهرداری مشهد و تهران، سازمان بسیج اساتید کشور، سازمان اوقاف، هلال احمر و وزارت تحقیقات و فناوری و... برگزار شد.