کد خبر:۴۳۸۱۲۶

رژه بی نظیر ارتش چین در سالروز پیروزی + تصاویر

امروز، پنجشنبه سوم سپتامبر به مناسبت «روز پیروزی» در چین که یادآور پیروزی این کشور بر ژاپن در جنگ جهانی دوم است، رژه پیروزی در میدان «تیان‌آنمن» پکن برگزار شد.

به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به نوشته خبرگزاری «شینهوا»، «شی جین پینگ» رییس جمهور چین امروز در سخنرانی که پیش از آغاز نخستین رژه پیروزی در چین انجام داد، پیروزی کشورش بر تجاوز ژاپنی‌ها در جنگ جهانی دوم و تعهد چین به گسترش صلح را بسیار حائز اهمیت برشمرد. 

 

آقای پینگ در بخش‌هایی از سخنرانی امروزش با اشاره به جنگ جهانی دوم و نبرد علیه فاشیسم گفت: «در آن جنگ ویرانگر، نبرد مقاومتی مردم چین علیه تجاوز ژاپن زودتر از همه آغاز شد و بیش از همه به درازا کشید.»

 

وی در ادامه نقش مردم چین در مقاومت علیه تجاوز ژاپنی‌ها را عنصری اساسی در پیروزی کشورش برشمرد و افزود: «تعصب، تبعیض، نفرت و جنگ تنها می‌تواند فاجعه و رنج به همراه بیاورد، در حالی که احترام متقابل، برابری، گسترش صلح و رفاه مشترک راه درستی برای برگزیدن است».

 

شی جی پینگ، جنگ را به شمشیر «داموکلس» تشبیه کرد و نوع بشر را به یادگیری از درس‌های تاریخ برای حرکت در مسیر صلح فراخواند. شمشیر «داموکلس» به افسانه‌ای کهن مربوط به یونان باستان بازمی‌گردد و در ادبیات سیاسی به خطر و تهدیدی دائمی اشاره دارد.

 

وی در ادامه همه کشورها را به نگهداشت «نظم بین‌المللی و سیستم‌های بر پایه ضوابط منشور سازمان ملل متحد» ملزم دانست و  آن‌ها را به «ساخت گونه جدیدی از روابط بین‌الملل در راستای همکاری‌های برد-برد را و پیشبرد صلح جهانی و توسعه» فراخواند.

 

پینگ افزود: «ما چینی‌ها عاشق صلح هستیم. مهم نیست که چه اندازه ممکن است قدرتمندتر شویم، چین هرگز در جستجوی هژمونی یا توسعه (مرزهایش) نیست و هرگز درد و رنج گذشته خود را بر ملل دیگر تحمیل نخواهد کرد.»

 

سخنرانی پینگ در حالی انجام شد که ولادیمیر پوتین همتای روس او هم برای تماشای این رژه حضور داشت. اردیبهشت ماه نیز پینگ در رژه‌ عظیمی که در میدان سرخ مسکو برگزار شد، شرکت کرد و در کنار پوتین در جایگاه اصلی نشسته بود. 

 

در ماه‌های گذشته با شدت گرفتن فشارهای غرب به روسیه و همچنین افزایش تنش در دریای جنوب چین، مسکو و پکن بیش از پیش به سمت همکاری‌های دوجانبه حرکت کرده‌اند. کارشناسان آمریکایی نسبت به شکل‌گیری جبهه متحد چینوروسی هشدار داده و به کاخ سفید توصیه کرده‌اند با اتخاذ سیاست‌هایی تازه، پکن را به سمت خود جلب کند. 

 

رونمایی از تسلیحات جدید چین

رژه امروز اولین نمایش نظامی چین پس از رونمایی این کشور از راهبرد جدید خود، موسوم به «دفاع فعال» بود. 

 

موشک‌های بالستیک قاره‌پیما دور و میان‌برد، موشک‌های کروز، انواع تانک، نفربر و خودروهای زرهی، نمونه‌های مختلف بالگرد و هواپیما و همچنین بمب‌افکن‌های برد بلند، از جمله جنگ‌افزارهایی بود که در این رژه به نمایش درآمد.

 

تمام 40 مدل جنگ‌افزار به نمایش درآمده در این رژه ساخت چین بود و 84% از آن‌ها برای اولین بار بود که در معرض دید عموم قرار می‌گرفت. 

 

مجموعا در طول این رژه بیش از دو ساعته، 27 یگان تسلیحات تماما چینی از برابر جایگاه عبور کردند، که از جمله آن‌ها می‌توان به موشک‌ راهبردی بالستیک هسته‌ای قاره‌پیمای «دونگفنگ 5B»، موشک بالستیک ضدکشتی «دونگفنگ 21D» که به «موشک قاتل» هم معروف شده، اشاره کرد. 

 

موشک‌های «دونگفنگ 15B» و «دونگفنگ 16»، موشک‌های کروز «چانگجیان 10A»، موشک‌های بالستیک «دونگفنگ 26»، موشکی‌های بالستیک سوخت جامد قاره پیما «دونگفنگ 31A» از جمله دیگر موشک‌های مهم به نمایش‌درآمده در این رژه بودند.

 

در این رژه پیشرفته‌ترین تانک چین با نام «99A» که به «پادشاه میدان نبرد» ملقب است، به نمایش درآمد.

 

همچنین 200 فروند هواپیما از 18 مدل مختلف، از جمله بمب‌افکن میان‌برد «H-6K» و جنگنده «J-15» مستقر در ناوهای هواپیمابر، در آسمان پکن به پرواز درآمدند. 

 

هواپیماهای هشدار سریع «KJ-500»، هواپیمای متوسط «Y8» و جنگنده‌های J-10، J-11، JH-7A و هواپیماهای سوخت‌رسان و بالگردهای مختلف، از دیگر پرندگان به نمایش درآمده در این رژه بودند. 

 

موشک‌های ضدتانک «پیکان سرخ 10»، موشک‌های ضدهوایی «HQ-12» و موشک‌های میان‌برد مستقر در ناو نسل سوم چین، از جمله جنگ‌افزارهایی بود که برای اولین بار در این رژه به نمایش درآمدند.

 

همچنین موشک‌های مستقر در ساحل ضدکشتی چین که به نوشته شینهوا قادرند ناوهای بزرگ را نابود کنند، از دیگر تسلیحات مورد توجه در این رژه بودند. در ماه‌های اخیر تنش دریایی میان واشنگتن و پکن افزایش یافته و از همین رو چین به تلویح تلاش کرده تا توان خود برای رویارویی دریایی با آمریکا را به رخ بکشد. 

 

در رژه همچنین خودروهای زرهی نظامی پلیس که به گفته پکن برای مقابله با تروریست‌ها طراحی شده‌اند، از برابر جایگاه عبور کردند. 

 

کارشناسان چینی نمایش گسترده توان تسلیحاتی این کشور را در راستای راهبرد جدید این کشور، یعنی دفاع فعال و تلاش برای ایجاد بازدارندگی می‌دانند.

 

شینهوا نوشته است: «کارشناسان معتقدند که مهمترین نکته این رژه، این بود که نشان داد چین به ایجاد ارتشی قدرتمند متعهد است و ماهیت دفاعی سیاست نظامی آن تغییری نکرده است.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷
نظم رژه عین مال ما هست . منظم و دقیق.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۳
اون خانم ه پاهاشون معلوم بود واقعا که خجالت بکشید
1
0
توشه
Germany
۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۱
نوش جونشون... تا کور شود آمریکا و عمال داخلیشون...
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
از هر چه گذر کنیم از نظم و انضباط اینها نمیشه گذر کرد الحق که تانکها و موشکهاشون مثل اسباب بازی هاییه که توی ایران ریخته فقط عکسش اینه که اینها خوش رنگ و لعاب و بترکانه خدا قوت برادران چینی اگر به ما توطئه اقتصادی نچینی
1
0
دانشجومعلم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳
هرچی ی!! به ما چه!!! واسه خودمون خیلی بی نظیرتره!!!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار