به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدحسن هاشمی در آیین پنجاهمین سال فیزیوتراپی ایران، از توجه جدی به بخش توانبخشی با اجرای برنامه تحول نظام سلامت خبر داد و خواستار حمایت بیمه ای از خدمات توانبخشی و توسعه این رشته شد.
وی افزود: به رغم برخی اقداماتی که تاکنون و در تمامی دولت های گذشته صورت گرفته، به سلامت مردم توجه چندانی نشده که امید می رود توفیقی نصیب این دولت شود که با توجه به سلامت ایرانیان، جبران برخی اقدامات صورت نگرفته از گذشته میسر شود.
هاشمی با اشاره به اجرای برنامه تحول نظام سلامت و نگرانی عده ای درمورد تداوم آن نیز گفت: توجه ویژه دولت یازدهم و حمایت رییس جمهوری، مجلس و بزرگان نگرانی ها را رفع کرد، ضمن اینکه در ادامه زنجیره های اجرای این برنامه، موضوع توانبخشی نیز قرار دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به برخی اظهارنظرها درمورد راه اندازی رشته های تخصصی و تصور هم پوشانی آن با سایر رشته ها، به تجربه راه اندازی طب اورژانس در گذشته اشاره کرد و افزود: پس از راه اندازی این رشته و تربیت نیروی متخصص، شاهد کاهش مرگ و میر در اورژانس بودیم و اورژانس پیش بیمارستانی نیز با توسعه این رشته وضع بهتری پیدا کرد. بی شک توسعه رشته فیزیوتراپی نیز دارای اثرات مثبت و خدمات فراوانی بوده است.
هاشمی گفت: در همه جای دنیا طب را مشابه ما گران نمی فروشند و طب برای مردم و بیمه ها ارزان تر است، آن زمان که قرار بود رشته فیزیوتراپی توسعه یابد تعداد ارتوپد ما کمتر از 500 نفر بود و طب فیزیکی هم همین وضعیت را داشت و این رشته به دلیل هم پوشانی مورد اقبال عده ای نبود.
در طب مقلد هستیم نه مبدع
وی افزود: سرانجام در طب، مقلد هستیم، این مساله در حالیست که باید به جای مقلد مبدع باشیم، چنانکه بسیاری از بزرگان ما مبدع طب بودند و طب از شرق به غرب رفت.
هاشمی با اشاره به جایگاه ارزشمند فیزیوتراپی بین مردم گفت: باید از مصلحت طلبی صرف پرهیز کرد و در دوره مسوولیتی که بسیار زودگذر است و نیمی از آن نیز سپری شد، از تغییر و تحول و پیشرفت غافل نبود.
وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم بهره گیری از تجربیات جهانی در حوزه فیزیوتراپی و طب فیزیکی گفت: اگر مشکلات دیگری نیز در این رشته وجود دارد باید بررسی و حل و فرصت برای فعالیت موثر دانش آموختگان این رشته فراهم شود.
دکترای اپتومتری در کشور تقویت شده است
هاشمی تصریح کرد: اگر در مقطعی هم جلوی پیشرفت افراد گرفته شود بی شک مقطعی است؛ اکنون دکترای اپتومتری در کشور تقویت شده و همین امر باید در مورد سایر رشته ها نیز اتفاق بیافتد.
وی با تاکید بر تمرکز بر امر آموزش و پژوهش در ادامه اجرای بسته های تحولی برنامه تحول نظام سلامت در حوزه آموزش گفت: باید از نمونه های موفق بین المللی نیز در این زمینه بهره گرفت.
وزیر بهداشت افزود: باید بدون تعصب زمینه رشد و پیشرفت دانش پژوهان را فراهم کرد، اگر قرار است این امکان در سال های آینده برای فارغ التحصیلان فراهم شود، چرا این کار زودتر انجام نشود، در واقع باید آنچه که علمی است و تجربه جهانی است در ایران هم از مسیر قانونی اتفاق بیافتد، ضمن اینکه باید از هم پوشانی ها جلوگیری شود.
وزیر بهداشت به دانشجویان رشته هایی مانند دکترای حرفه ای فیزیوتراپی در خارج کشور که قصد بازگشت به کشور و فعالیت دارند، توصیه کرد: برای تایید مدرک و مجوز فعالیت به اندازه کافی مطالعه کرده و از قوانین و شرایط مطلع شوند.
هاشمی گفت: مشکل این است که در ایران جایگاه مناسبی برای توانبخشی دیده نشده، هزینه های بسیاری برای درمان می شود اما توانبخشی مغفول مانده و مراکز توانبخشی کشور محدودند و این در حالیست که آمار بالایی از حادثه دیدگان حوادث ترافیکی و نزاع را داریم که نیازمند دریافت خدمات هستند.
وی با اشاره به خاطره ای از نتیجه انجام فیزیوتراپی و توانبخشی بر روی جوانی که بر اثر حادثه ای خانه نشین شده بود و پس از توانبخشی توانست روی پای خود بایستد، افزود: معتقدم توانبخشی می تواند معجزه کند.
هاشمی گفت: خدمت ارزشمندی را در قالب توانبخشی می توان ارائه داد، باید توانبخشی یکی از خدمات مهمی باشد که در این دولت توسعه یابد.
وی ابراز امیدواری کرد، با همکاری معاونت آموزشی، هلال احمر، بهزیستی و خیران بتوان بیمارستان ها و کلینیک های توانبخشی را تقویت و از مصرف بسیاری از داروهای گران قیمت و آسیب به سایر اندام ها پرهیز کرد.
وزیر بهداشت بر رعایت اخلاق حرفه ای همزمان با ارتقای رشته های علوم پزشکی تاکید کرد.