به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مراسم امضای این تفاهمنامه روز سه شنبه در وزارت بهداشت و با حضور سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سفیر دانمارک در تهران و نمایندگان شرکت دارویی نوو نوردیسک دانمارک برگزار شد.
رییس سازمان غذا و دارو در حاشیه امضای این تفاهمنامه در جمع خبرنگاران گفت: با ساخت این کارخانه، ایران یکی از پنج کشور تولیدکننده قلم داروهای نسل جدید انسولین توسط شرکت نوو نوردیسک از دانمارک خواهد بود.
رسول دیناروند ادامه داد: شرکت نوو نوردیسک جزو 10 شرکت بزرگ داروسازی دنیا است و با ساخت این کارخانه، ایران به هاب منطقه در تولید داروی نسل جدید انسولین تبدیل می شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال کلنگ ساخت این کارخانه به زمین می خورد؛ شش ماه برای جایابی و طراحی کارخانه، دو سال برای ساخت کارخانه و یک سال برای تایید و اعتبارسنجی و کنترل کیفیت دارو زمان نیاز است تا داروها به بازار وارد شود.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: بیماری دیابت در منطقه به شدت در حال افزایش است و در ایران نیز این اتفاق می افتد، بنابراین سرمایه گذاری در این زمینه بسیار مهم خواهد بود.
دیناروند یادآور شد: شرکت نوو نوردیسک 70 میلیون یورو سرمایه گذاری مستقیم در ساخت این شرکت داشته و طی دو سال آینده صرفه جویی ارزی این دارو ملموس خواهد شد.
وی گفت: ساخت این کارخانه فرصت سرمایه گذاری برای شرکت خارجی را فراهم می کند تا هم بازار بزرگ ایران و هم بازار 500 میلیون نفری منطقه را تامین کند.
داروی مشابه «سلسپت» با نصف قیمت در بازار موجود است
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تولید داخلی داروی سلسپت برای بیماران پیوندی به دلیل مشکلات کیفیت از هشت ماه پیش متوقف شد و اکنون داروی صددرصد مشابه سلسپت با نصف قیمت در بازار موجود است.
دیناروند افزود: کیفیت و اثربخشی این داروی مشابه مورد تایید سازمان غذا و دارو است.
وی تاکید کرد: انتظار می رود بیماران پیوندی منتظر داروی برند سلسپت نباشند و نوع ژنریک آن را بدون دغدغه مصرف کنند زیرا هزاران بیماران پیوندی بدون مشکل آن را مصرف کرده اند.
رییس سازمان غذا و دارو درمورد بازار سیاه داروی سلسپت گفت : احتمال می رود بیمارانی که نوع ژنریک این دارو را مصرف می کنند، داروی سلسپت را خریده و وارد بازار سیاه می کنند اما بازار سیاه این دارو تا پایان سال رفع می شود چون تولید داخل آن از سر گرفته خواهد شد.