به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بهمن نامور مطلق عصر امروز در پایان سفر یک روزه خود به شهر قم در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به حمایتهای صورت گرفته در زمینه اختصاص تسهیلات به فعالان عرصه صنایع دستی بیان کرد: مبلغ 3.5 میلیارد تومان از میزان 200 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده به هنرمندان استان قم اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه شرایط خوبی برای بازپرداخت این تسهیلات در نظر گرفته شده است بیان کرد: سود این تسهیلات بسیار پایین بوده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثبت نام 365 هزار هنرمند در سامانه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: البته تعدادی نیز در نوبت انتظار هستند و ثبت نام از ایشان پس از حل شدن مشکل بیمه هنرمندان صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون نفر هنرمند در عرصه صنایع دستی در کشور فعال هستند تصریح کرد: از این تعداد 300 هزار نفر فعال بوده و 300 هزار نفر نیز نیمه فعال هستند.
نامور مطلق تعداد رشتههای صنایع دستی که هنرمندان در آن مشغول فعالیت هستند را 350 رشته ذکر کرد و افزود: در حال حاضر 70 هزار هنرمند صنایع دستی در کشور زیرپوشش بیمه بوده و 35 هزار نفر نیز نسبت به ثبت نام اقدام کردهاند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وضعیت صادرات صنایع دستی اشاره کرد و گفت: در نیمه نخست امسال میزان صادرات صنایع دستی 20 درصد افزایش یافته است و میزان افزایش صادرات در سال گذشته نیز بالغ بر 40 درصد بود.
وی با اشاره به اینکه بازارهای صادراتی در 10 سال گذشته از دست رفته بود، بیان کرد: در این خصوص در سالهای اخیر تلاش جدی صورت گرفت تا نسبت به حضور در بازارهای مختلف در عرصه بینالمللی اقدام شود و این اقدامات موجب افزایش صادرات شده است.
نامور مطلق ضرورت تعامل وزارت خارجه و گمرک را مورد توجه قرار داد و افزود: در کنار صادرات، باید درهای کشور به روی واردات صنایع دستی بسته شود چرا که ما خودمان از نظر تولید صنایع دستی دارای ظرفیتهای بسیاری هستیم و این اقدام موجب ارتقا کیفی و کمی تولیدات صنایع دستی کشور میشود.
وی با انتقاد از ورود صنایع دستی ارزان قیمت و بیکیفیت از کشورهای چین، هند و ترکیه گفت: باید در این خصوص تدبیر لازم اندیشیده شود.