به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله مکارم شیرازی در آغاز درس خارج فقه خود تصریح کرددر این حادثه سعودی ها یا نخواستند و یا نتوانستند آن را مدیریت کنند.
وی افزود نوع برخورد با این حادثه هم با سوء مدیریت همراه بود چراکه عقل و تدبیر و مدیریت صحیح ایجاب می کند که برای برخورد با چنین حادثه های کم نظیرو یا بی نظیرفعالیت های متعدی باید صورت گیرد.
آیت الله مکارم شیرازی گفت اظهار همدردی با خانواده های داغدیده ابتدایی ترین کار بود که باید انجام می شد امام انجام نگرفت.
وی افزود تعیین گروهی برای بررسی علت حادثه و مجازات مقصران جبران خسارت ها و اندیشیدن تدابیری برای جلوگیری از تکرار این ماجراها از دیگر برخوردهایی بود که باید صورت می گرفت اما نگرفت.
آیت الله مکارم شیرازی افزود بجای این برخوردهای عاقلانه ، سعودی ها گفتند که این امر قضا و قدر الهی بوده است اما ظاهرا معنای قضا و قدر را نفهمیدند .
وی تصریح کرد ایا ما هم می توانیم در همه جاده ها مامورین را برداریم و هر چه افراد کشته شدند بگوییم قضا و قدر الهی است .
ایت الله مکارم شیرازی گفت از همه بدتر اینکه مفتی اعظم آنها گفته است بعضی ها دلشان می خواهد در منا کشته شوند و به مقام بالا برسند .
وی خاطر نشان کرد برخی دیگر از مسئولان عربستان بی نظمی حجاج را علت حادثه ذکر کردند در حالی که مسئولان عربستانی را برای برقرای نظم گذاشته اند.
وی به برخورد ال خلیفه هم اشاره کرد و گفت از همه عجیب تر اینکه آل خلیفه به خاطر حج موفق امسال به آل سعود تبریک گفته است که همه اینها نادانی و حماقت است .
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار امیدواری کرد که این برخوردها اصلاح شود و جهان اسلام با آنها همکاری کنند چراکه حج متعلق به همه است و از آثار سوء این گونه حوادث ضربه خوردن به قداست حج است.
وی افزود مدیریت و برخورد عاقلانه در این حوادث لازم است و نباید انسان روی دنده لج بیافتد که مسئله بدتر شود .