به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، همایش «گفتوگوی تمدنها»، توسط انجمن اسلامی اصلاح طلب دانشگاه صنعتی اصفهان، با حضور صادق زیبا کلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در تالار شهید فتوحی این دانشگاه برگزار شد.
زیباکلام در ابتدای برنامه ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص گفتگوی تمدنها خطاب به دانشجویان گفت: گفتگوی تمدنها معانی خاصی برای شما دانشجویان تداعی نمیکند و شما اتفاقات آن زمان را به یاد ندارید. اما بنده با عبارت «گفتگوی تمدنها» خاطره دارم.
وی با بیان اینکه این عبارت مرا به زمان اصلاحات و دوم خرداد برمیگرداند، افزود: ایده گفتگوی تمدن ها از سوی رئیس دولت اصلاحات ایران عنوان شد و مورد استقبال اندیشمندان زیادی قرار گرفت و سال ۲۰۰۱ از سوی سازمان ملل به همین عنوان نامگذاری شد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران دو دلیل عمده برای طرح گفتگوی تمدنها از سوی رئیس دولت اصلاحات دانست و تصریح کرد: دلیل اول این است که با فروپاشی بلوک شرق و تجزیه شوروی، سمیر هانتیگتون با ارائه نظریه برخورد تمدنها، نوید جهانی چند قطبی با منازعات فراوان را به جهانیان داد.
زیباکلام خاطرنشان کرد: سمیر هانتیگتون این نظریه را در حالی مطرح کرد که همه اندیشمندان جهان، انتظار دنیای آرام و بدون جنگ داشتند.
وی ادامه داد: در واقع هانتیگتون معتقد است که با فروپاشی شوروی جهان امن نخواهد شد و نظام تک قطبی شکل نخواهد گرفت؛ چراکه هانتیگتون معتقد بود که تضاد تمدن ها در مناطق مختلفی از جهان روی خواهد داد و یکی از این برخوردها، برخورد اسلام با غرب است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه نظرات هانتیگتون در ایران مورد توجه قرار گرفت، بیان داشت: نظرات هانتیگتون به دو دلیل در ایران به صورت دقیق بررسی شد، دلیل اول این که جریانی که امروز به آن اصولگرایان تندرو میگوییم، این نظریات را تایید کردند و در قبال آن مبحث استکبارستیزی که یک استفاده سیاسی بود، را مطرح کردند.
زیباکلام درخصوص دلیل دیگر بررسی نظرات هانتیگتون در ایران گفت: ویژگی خاص مردم ایران دلیل بررسی نظرات هانتینگون بود؛ چراکه مردم ایران به ابراز نظرات دیگران در مورد خودشان اهمیت زیادی میدهند.
وی تصریح کرد: در همین زمان دولت اصلاحات روی کار آمد و رئیس دولت اصلاحات برای مقابله با این مسئله، گفتگوی تمدن ها را مطرح کرد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بیان داشت: وقتی کشوری گفتگوی بین تمدن ها را مطرح میکند، چطور روزنامه ها را تعطیل میکند؟ نظارت استصوابی شورای نگهبان را تایید میکند؟
زیباکلام در ادامه با اشاره به بحث مذاکرات هسته ای گفت: سیاست دولت اصلاحات در بحث هسته ای، نوعی سیاست کج دار و مریز بود.
وی ادامه داد: انرژی هسته ای برای مردم ایران فقط بیچارگی و بدبختی به دنبال داشته است؛ چراکه اگر بنا بر پیشرفت بود، کره شمالی که تا ساخت بمب هسته ای رفته است، اقتصاد پیشرفته ای دارا بود و اصولگرایانی مانند احمدی نژاد از انرژی هسته ای برای منافع سیاسی خود استفاده کردند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: ایران تنها کشوری است که می خواهد کشوری دیگر را از صحنه روزگار حذف کند و علت تمامی مشکلات و موانعی را که استکبار بر سر راه ملت ایران قرار می دهد، دشمنی با اسرائیل است، و از این دشمنی با افتخار از آن یاد میکنیم مثل ارسال کمک به حزب الله که اینکه این مسئله را آشکارا نیز مطرح کردیم.
حرف تکراری درباره انرژی هسته ای تلخه، البته دیگاه نباید تلخ باشه، زیباکلام تکلیفش با خودشم هم مشخص نیست
اصلا انرژی هسته ای ما هیچ ضرر امنیتی برای اسراییل نداره .. ضمنا مگه میشه استکبارستیزی رو کنار گذاشت..
بعدشم اقای زیباکلام کره شمالی یک کشور کمونیسته وخیلی با ایران فرق میکنه..
سواد نداری الکی حرف نزن