به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، تشکل دانشجویی توسعه و اعتدال دانشگاه یزد شب گذشته مراسمی با عنوان «مذاکرات لوزان بدون روتوش» با حضور صادق زیباکلام در دانشگاه یزد برگزار کرد.
صادق زیبا کلام در این مراسم با اشاره به عدم مجوز دانشگاهها به حضور انفرادی وی برای سخنرانی گفت: کمتر ممکن میشود که من تنها صحبت کنم و بیشتر سخنرانیهای من به صورت مناظره است و دانشگاهها این اجازه را نمیدهند و خوشحالم که دانشگاه یزد در این حرکت پیشرو است.
وی افزود: بعد از توافق لوزان برخی از طرفداران تیم مذاکره کننده به شیوه محتاطانه صحبت میکنند و شاید ترجیح دهند که در این رابطه صحبتی نکنند، اما در جبهه مخالف کسانی هستند که منتقد و مخالف و ناراضی از آن هستند و به عکس تیم مذاکره کننده و مسئولین دولت یازدهم هیچ محافظه کاری به خرج نمیدهند و با تمام وجود به توافق لوزان حمله کرده و اصطلاحات مختلفی از جمله «صد رحمت به ترکمنچای» به کار گرفتند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: من معتقدم که توافق لوزان را فقط از لوزان شروع کنیم، درست نیست و خطاست؛ بلکه باید لوزان را در چهارچوب کلیت آن نگاه کرد، بدین معنی که ارزیابی آن تنها در لوزان صورت نگیرد و آن را قطعهای از پازل بدانیم؛ که در این صورت توافق لوزان معنادار میشود.
زیبا کلام گفت: توافق لوزان قطعهای از پازلی از برنامه هستهای ایران است و تنها یک قطعه پازل به تنهایی مفهومی ندارد و در این راستا باید سعی کنیم تا برنامه هستهای را بهتر بفهمیم و در ورای شعار «حق مسلم ماست» جلوتر حرکت کنیم ولی متاسفانه این صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: بدبختانه برخی از مسائل در کشور ما علی رغم اینکه مسائل مهمی بودند، از همان فردای انقلاب تنها یک قرائت مسئولین بود و روزی که سفارت آمریکا به اشغال دانشجویان در امد، همه یکصدا حرف حکومت را تکرار کردند و به غیر از بازرگان کسی مخالفت نکرد.
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: در مورد جنگ هم از ۳۱ شهریور ۵۹ تا تیر ۶۷ همه این جنگ را درست مینامند و نگاه دیگری وجود ندارد . این موضوع در مورد هستهای نیز صورت گرفت.
زیبا کلام تصریح کرد: احمدینژاد بسیاری از سیاستهای رئیس دولت اصلاحات را کنار گذاشت و افراد دوران قبل را خائن خطاب کرد و بیان کرد که برنامه هستهای را مثل توپ باید جلو برد و با تمام قوا برنامه هستهای را جلو برد، اما در مقابل، غربیها هم پرونده هستهای ما را از شورای حکام در وین به نیویورک بردند.
وی ادامه داد: بعد از توافق ژنو، عدهای جریانات سیاسی بدون تعارف با تمام توان علیه توافق ژنو ایستادند و خود را دلواپسان نام دادند.
این فعال سیاسی گفت: یکی از بزرگترین این اتفاق، تجمع طرفداران احمدینژاد بود که حمید رسایی در این تجمع بیان کرد که «صد رحمت به ترکمنچای» ولی در این راستا من به خاطر این حمله به ژنو و تجمع، دست انها را میبوسم، زیرا برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی یک سیاست نظام، ترک برداشت و مورد انتقاد قرار گرفت، ولی انها متوجه نبودند که شاخهای را میبرند که خود روی ان نشستند.
زیبا کلام بیان کرد: جبهه پایداری راه را باز کرد، زیرا اگر شما بتوانید به سیاستهای هستهای دولت یازدهم اعتراض کنید، قدسیت آن فروریخته و ما میتوانیم در مورد سیاستهای احمدینژاد نیز انتقاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: الان در رابطه با هستهای میتوانیم صحبت کنیم و یکی از فاجعههایی که از سال ۸۴ اتفاق افتاد، اینکه اساسا صورت مساله هستهای درست تعریف نشد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: اگر هستهای میتوانست در صنعت هستهای موثر باشد آیا نباید وضع زندگی کره شمالی بهتر باشد، با وجود اینکه خدای هستهای هستند.
زیبا کلام گفت: در خصوص وضعیت علمی نیز هیچ شکافتن مرزهای هستهای را نخواهیم داشت و در آن نه پیشرفت علمی وجود دارد و نه پیشرفت اقتصادی.
وی بیان کرد: هر کشوری که بتواند اورانیوم را سه درصد غنی کند اگر اراده کند آن را تا ۹۹ درصد میرساند و میتواند سلاح هستهای ایجاد کند. اینکه جمهوری اسلامی تنها کشوری است که علنا میگوید که من میخواهم اسرائیل را نابود کنم و اصلا ربطی به پیشرفتهای علمی و این بحثها نیست که این دلیل اصلی مخالفت غربیها با هستهای ایران است.
در این هنگام تعدادی از دانشجویان با شعار «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر اسرائیل» صحبتهای وی را قطع کردند.
زیبا کلام گفت: شب و روز با تمام تریبونها از مساجد و رادیو با مالیات ما که غصب کردند و خودشان استفاده میکنند، حرف خود را میزنند.
این فعال سیاسی گفت: بارها مسئولین ما گفتند مرز ما با اعراب در رابطه با داعش مرز صفر نیست و گفتیم که به داعش اجازه نمیدهیم که تا ۶۰ کیلومتری ایران ورود پیدا کنند. این تهدید داعش است که رسما بیان میکنیم که ۶۰ کیلومتر داخل عراق جلوتر بیاید به ان حمله میکنیم.
وی تصریح کرد: آلودگیهای زیست محیطی هستهای یکی از مسائل مهم است. عنصری که از همه چیز مهمتر است مساله هزینه و فایده است، هزینههای انجام شده اورانیوم غنی شده به چه قیمتی برایمان تمام شده و این در صورتی است که روسیه اورانیوم غنی شده ۳ درصد خود را از کشورهای دیگر از جمله استرالیا وارد میکند.
زیباکلام گفت: لوزان منفعت نیست، بلکه جلو ضرر گرفتن است. من چه زمانی گفتم امریکا خوب یا بد است، من میگویم که امریکا ستیزی و اصرار بر دشمنی با آمریکا از ۱۳ آبان ۵۸ منعفت ملی نداشته است و بیان میکنم که اصرار بر امریکا ستیزی چه تیشهای به ریشه ما زده است؛ این نیست که من نوکر امریکا هستم.
در پایان این مراسم نیز از تعدادی از اساتید تجلیل شد.