به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین افتتاحیه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی با حضور محمد اخباری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، سیدمهدی صادقی استاندار قم، آیتالله علیرضا اعرافی امام جمعه قم و رئیس جامعة المصطفی العالمیهو جمعی از مسئولان دانشگاه و مدیران ارشد استان قم و همچنین دانشجویان راه یافته به مرحله پایانی جشنواره از مراکز آموزش علمی کاربردی سراسر کشور در سالن غدیر مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام و المسلمین سید عباس موسوی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه جامع علمی کاربردی به قرائت پیام آیتالله جعفر سبحانی یکی از مراجع تقلید به این جشنواره پرداخت.
در پیام این مرجع تقلید آمده است: در دوران کنونی که آلودگی دنیایی و تهاجم فرهنگی بیداد میکند باید خود را به اقیانوس معنویت بسپاریم و تنها جان پناه این ورطه پناه بردن به ثقلین است.
آیتالله سبحانی در بخش دیگر پیام خود بر ضرورت قرائت قران با صوت زیبا و همراه با تدبر تاکید کرده و گفته است: صوت و لحن زیبا مهم است اما قاریان قرآن باید مفاهیم قرآن را نیز مورد توجه قرار دهند.
در ادامه این مراسم پس از مدیحهسرایی مداح اهل بیت(ع) و عرض ادب حاضران به پیشگاه حضرت فاطمه معصومه(س) پرچم حرم کریمه اهل بیت(ع) توسط خادمان این آستان مقدس به دکتر محمد اخباری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی اهدا شد.
در ادامه امیر حمزه مهرابی، دبیر یازدهمین جشنواره قرآن و عترت و رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم با اشاره به اينكه جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علمی کاربردی در ۶ بخش ادبی، هنری، کتبی، پژوهشی، فناوری و شفاهی برگزار شده، عنوان کرد: دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی از ۳۱ استان در این همایش شرکت کردند و بیش از ۱۵۰ نفر در مرحله پایانی با همدیگر به رقابت می پردازند.
امیر حمزه مهرابی با بیان اینکه محوریت نمایشگاهی که در حاشیه جشنواره قرآن و عترت برگزار میشود، جانباختگان حادثه منا است، گفت: همچنین غرفههایی در زمینه تدبر در قرآن و هنر در قرآن نیز در این نمایشگاه برپا شده است.
سپس محمد اخباری طی سخنانی اظهار داشتند: در نظام آموزش عالی کشور ۴ مأموریت وجود دارد که تولید دانش اولین محور و مبنای دانشجویان است و رفع مشکلاتی که در نظام حکومتی به وجود میآید، برعهده دانشگاهها است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه دانشجویان دارای رسالتهای مختلفی هستند افزود: ارتقای سطح فرهنگی اجتماعی هر جامعه از وظایف دانشگاهها است. دانشگاه علمی کاربردی در زمینه ارتقای مهارتافزایی اهتمام دارد و همه تلاش خود را در این زمینه انجام میدهد.
دکتر اخباری با اشاره به لزوم فعالیتهای فرهنگی توسط دانشجویان گفت: باید در کنار بحث مهارتی موضوع فرهنگی و اجتماعی را در دستور کار داشته باشیم، یکی از وظایف ما در دانشگاه علمی کاربردی توجه و نشر معارف دینی است.
در ادامه آیتالله علیرضا اعرافی شامگاه دوشنبه در یازدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علمی کاربردی که در مجتمع یاوران مهدی برگزار شد اظهار داشت: با همت مردم کشورمان امروز ایران در همه فعالیتهای قرآنی سرآمد کشورهای اسلامی است و ما در جهان اسلام در زمینه قرآن سخن تازهای داریم.
رئیس جامعه المصطفی با اشاره به کسب مقام بین المللی توسط قاریان ایرانی افزود: پرونده کشورمان درحوزه مسائل قرآنی بسیار درخشان و قابل افتخار است، باید تلاش شود تا در حوزه آموزش و تفسیر و صوت و لحن جمهوری اسلامی به عنوان کشوری سرآمد و الگو معرفی شود.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی آثار و برکات زیادی در راستای نشر قرآن داشت بیان کرد: کشورمان امروز در همه حوزههای قرآنی دارای رتبه و مقام بینالمللی است، به برکت پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۱۰۰ ترجمه از قرآن کریم در ایران نوشته شده و ۲۰ ترجمه به زبان فارسی تولید شده است و ۵۰ زبان هم هدف گیری شده است.
امام جمعه قم با بیان اینکه دانشگاهها رویکرد مناسبی به قرآن دارند گفت: امروز آشنایی با قرآن در متن نظام آموزشی ما است که در دیگر کشورهای اسلامی اینگونه نیست، در حوزه دانشگاهی نیز شاهد حجم وسیع و انبوی از فعالیتهای قرآنی در زمینه حفظ و تفسیر و ترجمه قرآن هستیم و دانشگاه ویژه قرآن و رشتههای قرآنی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه در راستای نشر قرآن اقدامات مناسب و اساسی انجام داده است تصریح کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی قرآن در حوزههای علمیه جایگاه مناسبی نداشت اما به برکت انقلاب اسلامی حوزههای علمیه و طلاب توجه ویژهای به قرآن کریم دارند.
رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه موج قرآنی در دانشگاهها بسیار شایسته و قابل قدردانی است افزود: فعالیتهای گوناگون قرآنی در کشورمان پرونده قطور و ممتازی دارد، با توجه به اینکه زبان ملت ما فارسی است اما ایران نسبت به کشورهای عربی در زمینه قرآن پیش قدم و سرآمد جهان اسلام است.
شایان ذکر است که یازدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی با حضور بیش از ۲۰۰ دانشجو، با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، مذهبی و کارگاههای آموزشی تا روز پنجشنبه ۲۳ مهرماه در قم ادامه دارد و آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان روز پنجشنبه برگزار میشود.
در پایان این مراسم نیز از واحدهای استانی برتر در جشنواره یازدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی تجلیل به عمل آمد که گلستان، فارس و چهارمحال و بختیاری به ترتیب رتبههای اول تا سوم را کسب کردند و همچنین از جناب آقای سلیمان عباسی به عنوان خادم قرآنی دانشگاه جامع علمی کاربردی تقدیر ویژه ای صورت گرفت.