به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، ربيع فلاح جلودار، استاندار مازندران در هجدمين اجلاس اتحاديه دانشگاه هاي دولتي حاشيه درياي خزر با اشاره به اين كه امروز درياي خزر به عنوان محور صلح و آرامش براي ساكنان اين منطقه به شمار مي رود، بیان داشت: انتظار مي رود، اين اتحاديه با توجه به استعدادها و چالش هاي اين منطقه، از رشد و بالندگي لازم براي پاسخ گويي به نيازها برخوردار باشد.
وی تاکید کرد: دریای مازندران به عنوان دریای صلح و آرامش که پنج کشور در حاشیه آن در کمال دوستی زندگی می کنند، متاسفانه ذخایرش رو به انقراض است و حتی داشته هایی را که از قبل داشتیم از دست دادیم.
استاندار مازندران در ادامه با بیان اینکه ما باید پاسخگوی نسل های آینده باشیم و در این اجلاس برنامه ای مدون شود که رشد و توسعه و بالندگی را در پی داشته باشد، تاکید کرد: امروزه با یک سری از چالش های منطقه ای روبرو هستیم که دانشگاه ها نقش تاثیرگذاری در حل آن دارند.
وی گفت: ما انتظار داریم که دانشگاه ها به مسائلی از قبیل نقش توریست، صنعت کشتی سازی و نیازهای اقتصادی و غیره توجه کنند.
ربیع فلاح در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اين كه پنج درصد جمعيت استان را دانشجويان تشكيل مي دهند و متاسفانه در كسب شغل مناسب، فارغ التحصيلان ما دچار مشكل هستند، عنوان داشت: بايد درس هاي تئوري دانشگاه ها به ايده هاي پروژه اي، قابل ارايه و تجاري سازي تبديل شود و در اين خصوص مراكز رشد كشورهاي حاشيه درياي خزر مي توانند به نحو مطلوب نقش آفرين باشند.
وی ادامه داد: دانشگاه ها باید به تحقیقات کاربردی روی آورند، ایده ها را به محصول و کسب و کار تبدیل کنند و به حل مشکلات محلی و منطقه ای بپردازند و کارآفرین باشند.
استاندار مازندران، افزود: انتظار مي رود؛ مديران دانشگاه های حاضر در اجلاس و استانداران كشورهای متبوع، نقش حمايتي خود را در اين مورد ايفا کنند و پروژه هاي مشترك در اين زمينه تعريف شود.
فلاح در پایان با بيان اينكه گرچه اجلاس حاضر اهداف بزرگي را دنبال مي کند، ليكن اقدام مناسب در جهت عملي و اجرايي کردن اين سياست ها صورت نگرفته است، تصريح كرد: پيشنهاد مي كنم، طراحي، اجرا و پشتيباني اين برنامه ها را، دولت هاي همسايه و عضو اجلاس انجام دهند و ما در برنامه داريم تا تشكلي با عضويت استانداري هاي درياي خزر شكل دهيم.
نخستين اجلاس اتحاديه دانشگاه هاي دولتي حاشيه درياي خزر، با حضور پنج كشور و هشت دانشگاه از جمله ايران، آذربايجان، روسيه و قزاقستان در سال ۷۵ تشكيل شد.
اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر بیش از ۵۵ عضو دارد و رؤسای دانشگاه های مازندران، گیلان، منابع طبیعی و کشاورزی ساری، منابع طبیعی و کشاورزی گرگان، گلستان، گنبد، بینالمللی قزوین، تربیت مدرس، مرکز اقیانوسشناسی نوشهر و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اعضای ایرانی این اجلاس هستند و رؤسای دانشگاه های دولتی کشورهای روسیه، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان اعضای خارجی این اجلاس هستند.