به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، هجدهمین اجلاس روسای دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر امروز در دانشگاه صنعتی بابل آغاز شد.
این اتحادیه بیش از ۵۵ عضو دارد و روسای دانشگاه های مازندران، گیلان، منابع طبیعی و کشاورزی ساری، منابع طبیعی و کشاورزی گرگان، گلستان، گنبد، بینالمللی قزوین، تربیت مدرس، مرکز اقیانوسشناسی نوشهر و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اعضای ایرانی این اجلاس می باشند و روسای دانشگاه های دولتی کشورهای روسیه، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان اعضای خارجی این اجلاس هستند.
افزایش و گسترش ارتباطات بین المللی دانشگاه ها، از جمله مهم ترین رویکردهای وزارت علوم می باشد، که این اجلاس زمینه ای برای دست یابی به آن اهداف است.
رئیس هجدهمین اجلاس روسای دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر طی سخنانی در این مراسم گفت: برای بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات سه جلسه هماهنگی با روسای دانشگاه های دولتی ایرانی حاشیه دریای خزر برگزار کردیم که کلیات برنامه اجلاس در این نشست ها تدوین شد و جزئیات آن در قالب چهار کمیته بررسی و به اجرا در آمد.
واثقی امیری گفت: بر اساس برنامه راهبردی ای که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه داده است همواره با چهار چالش روربرو بود که دو نمونه از آن ها عبارت اند از آموزش عرضه محور و ضعف در پاسخگویی به تقاضاها که منجر به کاهش کیفیت می شود و دومین چالش نیز گستردگی آموزش عالی بدون انتظام بخش است و یکی از راه های برون رفت از این دو چالش ارتباط با دانشگاه های دنیاست که در واقع برگزاری این اجلاس فرصت مناسبی برای حرکت در این زمینه است.
رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: تبادل دانشجو و انجام امور تحقیقاتی از جمله فرصت های این اجلاس می باشد و این دانشگاه آماده است تا 25 فرصت مطالعاتی و بورس در دوران کارشناسی ارشد و دکتری ارائه کنند.
در ادامه جلسه نوبت به رئیس دانشگاه مازندران رسید تا به ارائه گزارش عملکردی در خصوص این نشست بپردازد.
اصغری آقمشهدی در این نشست گفت: اولین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در سال 1375 با حضور هشت دانشگاه تشکیل شد که در آن اجلاس اساس نامه اتحادیه نیز تدوین شد.
وی با بیان این که اکنون این اتحادیه دارای 30 عضو از پنج کشور حاشیه دریای خزر است، گفت: اهم مباحث اساس نامه اتحادیه عبارت اند از: تبادل استاد و دانشجو در زمینه آموزش و پژوهش، انتشار بولتن علمی مشترک به زبان انگلیسی، برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی مشترک، ایجاد رشته های جدید و مرتبط با دریا، ایجاد بانک اطلاعاتی دریای خزر، برگزاری کنفرانس های علمی و المپیاد های ورزشی برای دانشجویان دانشگاه های عضو اتحادیه، ایجاد دانشگاه آزاد بین الملل شناور دریای خزر، ایجاد انستیتو بین المللی اکولوژی دریای خزر، برگزاری نمایشگاه های مشترک فرهنگی، فناوری، اختراعات، برگزاری کنفرانس های علمی غیرحضوری و تاسیس کتابخانه الکترونیکی، تشکیل شورای جوانان اتحادیه، ایجاد زمینه فرصت مطالعاتی برای دانشجویان و اعضای هیات علمی اتحادیه، اجرای برنامه های آموزشی مشترک و اعطای مدرک تحصیلی مشترک.
اصغری در پایان برای اجرایی شدن مصوبات اتحادیه تشکیل کمیته پیگیری اجرای مصوبات را در اجلاس حاضر پیشنهاد داد.
اتحادیه دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی حاشیه دریای خزر از سال ۱۳۷۵ با هفت دانشگاه از پنج کشور حاشیه دریای خزر شروع به کار کرد.
این اتحادیه هم اکنون با ۵۵ دانشگاه و موسسه ایرانی و خارجی با پذیرش دانشجو و اجرای طرح های تحقیقاتی به کار خود ادامه می دهد.