به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ ابوالقاسم متین، پروفسور شهیر طب سنتی کشورمان ظهر امروز در همایش ملی «کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی» که در تالار خلیج فارس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شده بود، گفت: کشور ما بزرگترین مصرف کننده داروهای آرام بخش جهان است در حالی که این بیماریها با طب سنتی قابل حل است.
وی فلزات سنگین و سموم موجود در غذاهای مصرفی نظیر جیوه و کادمیوم را بسیار مخرب و تاثیرگذار بر متابولیسم بدن دانست و متذکر شد: این آلودگیها بر جسم و روان انسان اثرات مخربی بر جای میگذارد که لزوم پرداخت به کشتهای ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی را ضروریتر میسازد.
پروفسور متین ایرانیان را مردمانی کم حوصله در پژوهش خواند و متذکر شد: ممکن است یک تحقیق ۲۰ سال به طول بیانجامد اما ما در نتیجه گیری عجله داریم و صبر و حوصله به خرج نمیدهیم؛ خاکهای حاصل خیز کشورمان در حال نابودی است و این در حالی ست که جایگزین شدن آن زمانی بسیار طولانی احتیاج دارد این شرایط نشان میدهد نیاز مبرم به کشت ارگانیک داریم اما اقلیم خشک اجازه آن را به ما نمیدهد ولی ما نیز به این امر بی توجه هستیم و به سمت حل موضوع به شکل تخصصی نمیرویم.
این استاد شهیر طب سنتی با تکرار مضرات آلودگیهای موجود در مواد مصرفی، تأکید کرد: بسیاری از کشورهای دنیا به صورت جدی به حوزه کشت گیاهان دارویی ورود کردهاند ما نیز باید این امر را جدی بگیریم و به صورت تخصصی آن را دنبال کنیم.
وی افزود: ۶۸ درصد کشور ما را مناطق خشک تشکیل داده که همین امر ما را با چالش کمبود مواد آلی روبرو ساخته است در حالیکه برای کشت ارگانیک نیازمند بارش باران بیش از ۴۰۰ میلی لیتر هستیم؛ این عوامل بیش از پیش ورود به بحث گیاهان دارویی و کشت ارگانیک به صورت علمی را ضروری ساخته است.
پروفسور متین در پایان تأکید کرد: باید برای احیای طب سنتی و حل مشکلات موجود در آلودگیهای مواد مصرفی، سند ملی گیاهان دارویی تدوین شود.