به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اراک؛ حجتالاسلام دکتر مهدی ایمانیمقدم، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاههای استان مرکزی در اختتامیه چهارمین مرحله مسابقات ملی مناظره دانشجویی که به میزبانی استان مرکزی برگزار شد، گفت: بسط سنت حسنه مناظره یکی از نکات ارزشمند زندگی ائمه علیهم السلام در جدل الهی است.
وی در ادامه افزود: تحولات عرصههای گوناگون جبهههای صلح و باطل از محافل علمی شروع میشود؛ امام هادی(ع) میفرمایند: عمده تحولات که در حوزه فکر و اندیشه رخ میدهد، در اجتماع مؤمنین است، که عقلها زیاد میشوند و افکار زمینه رشد مییابند.
ایمانیمقدم ادامه داد: در قرن بیستم که اوج افکار آزادی خواهانه بود، بسیاری از مکتب ها به اسم آزادی بیان از هرگونه آزادی جلوگیری کردند، به طوری که هر گونه اظهار نظری خلاف نظر خود را برنمی تافتند.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاههای استان مرکزی افزود: یکی از این مکتب ها جریان حلقه وین بود که در جریان حلقه وین نظرات مخالف ایراد نمیشدند و اصطلاح «بیمعنا بودن» به مفاهیم غیرتجربی اطلاق میشد که نتیجه آن افکار تند رادیکالی ضد دین و اخلاق و پایهریز جنگ جهانی شد.
وی گفت: فضایی باید طراحی شود تا افکار در تضاد قرار بگیرند و پیشرفتهای تجربی و صنعتی مورد نقد واقع شوند و مناظرات در این زمینه میتواند کارگشا باشند. مناظره احیای آیات قرآنی است و شرکت در آن زنده کردن سنت حسنه است که در نهایت خیر کشور و مملکت در آن دیده میشود؛ البته مناظره شرایط و ضوابطی دارد که عدول از آن جایز نیست.
حجتالاسلام ایمانی مقدم گفت: تصریح آنچه در مناظره مدنظر است جدل احسن است؛ جدلی که بدون پیش فرض وارد میشود و با منطق گفتار به حق مطلق نزدیک میشود؛ این مناظره در راستای پیشرفت علم گام بلندی خواهد بود که دانشگاه ها می بایست به سمت جدل احسن حرکت کنند.
این مقام مسئول در پایان به جدل شیطانی نیز اشاره کرد و گفت: این جدل زمینهساز کینه است، با الفاظ گنگ و مبهم مغلطه میکنند و بین افراد جامعه ایجاد خصومت، مناظرهای احسن است که عالمانه و در شأن دانشگاه و فضای دانشجویی برگزار شود؛ چنانچه امام حسین(ع) میفرمایند:نشانه عالم این است که کلامش را در بوته نقد میگذارد.