به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اراک؛ مرحله منطقه ای مسابقات ملی مناظره دانشجویی که توسط جهاد دانشگاهی استان مرکزی در دانشگاه اراک برگزار می شود امروز آغاز شد. در این مسابقات که مرحله منطقه ای چهارمین دوره ملی آن محسوب می گردد 16 گروه حضور دارند. این مسابقات ساعت 8 صبح امروز به میزبانی جهاد دانشگاهی استان مرکزی در سالن شهید علم الهدی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک با قرائت کلام الله مجید آغاز شد.
در ادامه سعیدی دبیر برگزاری مسابقات به ذکر بخشی از مراحل اجرایی و قوانین این مسابقات اشاره نمود. سپس در دوسالن شهید علم الهدی و سمینار در همین دانشکده مسابقات آغاز شد.
گروه های شرکت کننده از استان های محالف به شرح ذیل می باشد:، گروه راشین از دانشگاه علوم پزشکی اراک، گروه بدر از دانشگاه اراک، گروه شمیم یاس از دانشگاه اراک، گروه میلاد از دانشگاه اراک، گروه دانشگاه اصفهان از دانشگاه اصفهان، گروه آخا از دانشگاه ایلام، گروه فرهنگیان از دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر، گروه عمار از دانشگاه شهرکرد، گروه سبحان از دانشگاه اصفهان، گروه شهید آوینی از استان همدان، گروه شهیدرضایی نژاد از اهواز، گروه مدیریت صنعتی از اهواز، گروه فصیح از شهرکرد، گروه بصیرت از لرستان، گروه برهان از لرستان و گروه اندیشه از استان همدان هستند.
در این مسابقات داورانی از اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی و دانشگاه اراک حضور دارند: دکتر آقا محمدی عضو هیدت علمی گروه تاریخ دانشگاه اراک، دکتر احسانی عضو هیأت علمی گروه الهیات دانشگاه اراک، دکتر موسوی میرک عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، دکتر مقدسی دانشیار دانشگاه اراک، دکتر رجبی عضو هیأت علمی دانشگاه اراک ، دکتر منصوری ، سرکار خانم عنی پور و سرکار خانم میرجمالی از جهاد دانشگاهی در هیأات داوران حضور داشتند.
در اولین مسابقه با گزاره مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور باعث پایین بودن سرانه مطالعه در کشور شده است گروه عمار توانست گروه سبحان را شکست دهد. در دویمن مسابقه با گزاره روابط سیاسی و حزب گراییدر تضاد با اخلاق مداری است گروه راشین توانست گروه شهید آوینی را شکست دهد. در سومین مسابقه با گزاره مصادیق نوع دوستی در ایران با سایر کشورها تفاوت دارد گروه میلاد توانست شهید رضایی نژاد را شکست دهد. در چهارمین رقابت با گزاره طرح امنیت اخلاقی حریم خصوصی افراد را نقض می کند گروه فصیح توانست گروه مدیریت صنعتی را از پیش رو بردارد. در پنجمین رقابت با گزاره بیکاری جوانان ناشی از ضعف مهارت های شغلی کارجویان است گروه دانشگاه اصفهان توانست گروه بدر را شکست دهد. در ششمین رقابت با گزاره وظیفه اصلی دانشگاه صرفاً تقویت پایه علمی و دانش افراد جامعه است گروه شمیم یاس توانست گروه بصیرت را از پیش بردارد. در هفتمین رقابت با گزاره بایستی از مشارکت بانوان در سطوح بالای مدیریتی کشور بهره برد گروه فرهنگیان توانست بر گروه برهان غلبه کند و در هشتمین مسابقه دور مقدماتی با گزاره مهمترین دلیل بالا رفتن آمار طلاق ضعف در مهارت های ارتباطی زوجین است گروه آخا توانست بر گروه اندیشه غلبه نماید.
در مرحله یک چهارم که عصر امروز برگزار شد نیز با گزاره تفکیک جنسیتی دانشگاه ها به نفع فضای علمی دانشگاه ها است گروه راشین توانست بر گروه عمار غلبه کند.د ررقابت بعدی با گزاره ملاحظات سیاسی قوه قضائیه عامل اصلی رشد مفاسد اقتصادی است گروه میلاد توانست بر گروه فصیح پیروز شود. در رقابت بعد با گزاره مهمترین مؤلفه اثر گذار بر رضایت از زندگی درآمد افراد است گروه دانشگاه اصفهان توانست بر گروه شمیم یاس غلبه کند. در آخرین مسابقه از این مرحله نیز با گزاره ازدواج موقت جایگزین مناسبی برای روابط نامشروع در جامعه است گروه آخا توانست بر گروه فرهنگیان فائق آید.
در مرحله نیمه نهایی نیز با گزاره حجاب اجباری متضمن سلامت اخلاقی جامعه است گروه میلاد توانست گروه راشین را از پیش رو بردارد و به نهایی صعود کند. در مسابقه بعدی نیز گروه دانشگاه اصفهان توانست با گزاره ارتباط مستقیم نهاد روحانیت با سیاست باعث ایجاد فاصله میان مردم و روحانیت شده است گروه آخا را شکست دهد. بدین ترتیب فردا در پایان این مرحله از مسابقات گروه میلاد در مسابقه نهایی به مصاف گروه دانشگاه اصفهان می رود و گروه راشین یا گروه آخا بر سر سوم و چهارمی رقابت می کنند.
گزاره های فردا برای نهایی و سوم چهارمی به ترتیب "روند مناسبات بین المللی کنونی کشور مثیت و رو به رشد است" و "توافق هسته ای راهبردی مهم در تداوم مسیر انقلاب است"می باشد.
مسابقات امروز با شناخت گروه های نیمه نهایی کار خود را به پایان رساند و روز یکشنبه فردا در دو مسابقه جداگانه گروه های اول تا چهارم مشخص می شوند.
در حاشیه مسابقات امروز دکتر آقا محمدی از داوران این مسابقات عضو هیات علمی دانشگاه اراک نیز گفت: در این سری نشست ها گفت و گوی منطقی در بین دانشجویان در موضوع های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مطرح و توانایی آنان محک زده می شود.
ابراهیم آقا محمدی افزود: این برنامه های فرهنگی موجب می شود تا دانشجویان در موقعیت ایجاد شده، تجربه ای را کسب کنند که در زندگی آتی نیز برای آنان کاربردهای قابل استفاده ای داشته باشد.
داور مسابقات مناظره ادامه داد: دانشجویان با حضور در مناظره می توانند توانایی خود را ارزیابی، زندگی اجتماعی و شرایط کار براساس استدال و منطق افزایش دهند.
وی افزود: در مسابقات ملی مناظره ضروری است تغییراتی در شیوه اجرای اعمال شود تا نقاط ضعف و قوت آسیب شناسی شده و تغییرات و اصلاحات به کار گرفته شود.
آقا محمدی اظهار کرد: دوره های گذشته مسابقات مناظره فقط در دانشگاه برگزار می شد و مرحله منطقه ای لحاظ نشده بود ولی اکنون مرحله منطقه ای به آن اضافه شده است و این نشان دهند اصلاحات روبه رشد در این مسابقات است.
دکتر مقدسی نیز در حاشیه این مسابقات از وضعیت گزاره ها انتقاد کرده و گفت: گزاره به صورتی انتخاب شده اند که در هر دو گروه می توان نقد و نقص وارد نمود.
وی افزود : با توجه به وجود دو متغیر در گزاره ها مکان خدشه به آنها وجود دارد.
این عضو هیأت علمی در ادامه اظهار امیدواری کرد بتوان در ادامه این گزاره ها را تصحیح نمود.