به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در راستای گرامیداشت بیست و سومین سالروز تاسیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی و همچنین آیین آغاز سال تحصیلی جدید، واحد استان البرز به همت مرکز آموزش علمی-کاربردی زرماکارون و همچنین مشارکت مرکز آموزش علمی-کاربردی شهرداری کرج، همایشی را با حضور مسئولین استانداری و همچنین دیگر دستگاه های اجرایی و دانشجویان ورودی جدید برگزار کرد.
صفری افزود: در این برنامه عیوض زاده، رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی زرماکارون، سادات حسینی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز، حسن زاده، مدیرکل اداره کل شاهد و ایثارگر دانشگاه جامع علمی-کاربردی کشور و کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی سخنرانی کردند.
عیوض زاده، ضمن خوشآمدگویی به مهمانان و دانشجویان ورودی جدید با معرفی مرکز آموزش زر ماکارون افزود: مرکز اموزش علمی کاردبری زر ماکارون از سال ۸۹ با حدود ۵۰ دانشجو شروع به فعالیت کرد در این سالها علاوه بر افزایش تعداد دانشجو تعداد رشته های مرکز نیز افزایش یافته است .در حال حاضر این مرکز دارای ۱۶ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد. یکی از مسائل مهمی که مرکز زر به عنوان متولی در صنایع غذایی و غلات بر خودش واجب دانسته تدوین رشته های جدید در این زمینه است. این مرکز با تشکیل کمیته های مختلف متشکل از استاتید مجرب و صاحب نظر به طور همزمان به تدوین رشته و بازنگری برخی رشته ها در این زمینه پرداخته است.
یکی از ویژگی های مرکز زر استفاده دانشجویان از امکانات گروه صنعتی زر می باشد که بعضا این تجهیزات به تازگی وارد کشور شده است و دانشجویان می توانند به راحتی با این امکانات آشنایی پیدا کنند.
وی در ادامه در خصوص انتخاب مدیران گروه های آموزشی گفت: انتخاب اساتید مجرب که علاوه بر زمینه تئوری به صورت علمی و کاربردی تخصص داشته باشند یکی از دغدغه های اساسی مرکز می باشد.
سادات حسینی هم ضمن آروزی موفقیت و خیر مقدم برای دانشجویان ورودی جدید و گرامیداشت سالروز تاسیس دانشگاه افزود: ما افتخار می کنیم با حدود ۱۰۰۰ مرکز در کل کشور تعداد ۷۸ درصد از دانشجویان ما بعد از فارغ التحصیلی مشغول به کار میشوند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز در ادامه به اهمیت کارآفرینی در این دانشگاه پرداخت و افزود: جرات و ریسکپذیری دانشجویان در ایجاد شغل و وارد بازار کار شدن یکی از مسائل مهم است.
وی خطاب به دانشجویان ورودی جدید مرکز زر گفت: این مرکز یکی از مراکز نمونه کشور در خصوص ارتباط نزدیک دانشگاه و صنعت می باشد که دانشجویان نمونه در این مرکز با طی مراحل کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد می توانند جز کارکنان گروه صنعتی زر شده و وارد بازار کار شوند.
حسینی گفت: درسال تحصیلی جدید نیز پنج هزارو ۱۷۷دانشجو پذیرفته شدند که ازمجموع آن سه هزارو ۶۹۴نفر درمقطع کاردانی و یکهزارو ۴۸۳نفر درمقطع کارشناسی هستند.
حسن زاده، مدیرکل شاهد و ایثارگر دانشگاه جامع علمی-کاربردی کشور، نیز خاطر نشان کرد: باتوجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، این دانشگاه با برنامه ریزی مناسب و شناسایی و نیازسنجی ها در بخش های مختلف توانسته تا حدزیادی این رویکرد را عملی کند.
وی تصریح کرد: درگذشته بسیاری از رشته های صنعتی در دانشگاه جامع علمی و کاربردی تدوین نشده بود و در گوشه ای از صنعت اشکال وجود داشت و گاهی برای نگهداری و تعمیرات ماشین آلات صنعتی اجباربه دعوت کارشناسان خارجی بودیم.
مدیرکل شاهد و ایثارگر دانشگاه جامع علمی-کاربردی کشور اعلام کرد: خوشبختانه درحال حاضر با آموزش های تخصصی نیروهای فنی و صنعتی در این دانشگاه ها توانستیم نسبت به مسائل صنعتی به خارج ازکشور بی نیاز شویم.
حسن زاده با اشاره به اینکه ۸۰۰هزار دانشجو در دانشگاه های جامع علمی وکاربردی کشور مشغول به تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: دانشگاه علمی- کاربردی در کنار آموزش های علمی به صورت کاربردی و نیز کارآفرینی برای جامعه هدف خود برنامه ریزی کرده تا بتواند با فراگرفتن علم و کاربردی کردن آن امرار معاش خود را براساس ارائه خدمات و براساس نیاز جامعه بدست آورند.
محمد جواد کولیوند، نماینده کرج در بخشی از سخنان خود گفت: در قدرت دفاعی ما باید در خاورمیانه و در دنیا حرف برای گفتن داشته باشیم و در قدرت اقتصادی نیز در قالب اجرای برجام باید بتوانیم قدرت اقتصادی به دست آوریم.
وی تصریح کرد: باید از این طریق رونق اقتصادی ایجاد کنیم و از فضایی که صنعت، معدن و تجارت ما در آن گرفتار شده، خارج شویم و فعالیت شهرک های صنعتی از سرگرفته شود و تحریم ها متوقف شود که البته به طور قطع غربی ها از این رونق اقتصادی خوشحال نخواهند شد.
نماینده کرج تصریح کرد: برجام پذیرفته شده اما قیودی هم داریم، نباید خطوط قرمز نظام به خاطر مذاکرات خدشه دار شود. علت اینکه امروز مقام معظم رهبری می فرمایند تحریم ها در روز اجرای برجام باید لغو شود نه تعلیق، همین است که شاید آنها دوباره تحریم ها را بازگردانند.
نماینده کرج تصریح کرد: دشمن دنبال این است که از این برنامه مشترک و اقدام متقابل در زمینه هسته ای به ایران نفوذ کند و این نفوذ را درحوزه های فرهنگی و اقتصادی توسعه دهد و در نهایت به دنبال استحاله کند.
کولیوند افزود: انتظار ما از جامعه نخبه علمی و دانشگاهی این است که روی فضای فکری خود مدیریت کنند، به هرحال کرسی های آینده مدیریتی برعهده آنها است. این کرسی های مدیریتی درآینده باید توسط نخبگان علمی اداره شود و هیچ کشوری ذلت را نمی پذیرد.
وی گفت: امروز کشور با پژوهش و تحقیق نخبگان، به ثمر رسیده است به همین دلیل نباید از کنار مسایل مهم به سادگی بگذریم و تنها به فکر مذاکره باشیم و کشورهای دیگر به دنبال تحمیل خواسته خود به ما باشند.
نماینده کرج با اشاره به اینکه برای دشمن تنها بحث هسته ای ملاک عمل نیست، گفت: اگر این پرونده تمام شود پرونده های دیگری نظیر حقوق بشر، تروریسم، حقوق زنان باز می شود زیرا آنها با اساس کار ما که اقتدار حکومت اسلامی است، مخالف هستند.
وی خاطرنشان کرد: با گذشت ۳۷سال از انقلاب، غربی ها به دنبال نفوذ در کشور با هدف بی هویتی دینی به ویژه درباره نسل جوان هستند.
کولیوند افزود: دشمن در ۲۵ سالی که از جنگ می گذرد، نقشه هایی متعددی را برای بی هویت کردن نسل جوان کشور طراحی کرده که زمانی این برنامه ها مواد مخدر، فساد و فحشا بود و اکنون دنبال بی هویتی دینی است.
نماینده مردم کرج بیان داشت: جهان باید بپذیرد نخبگانی که در جمهوری اسلامی ایران هستند در اقصی نقاط دنیا می درخشند. امثال پرفسور سمیعی و رحمان زاده دل به غربی ها نبسته اند و همواره دلشان برای ایران می تپد.
وی افزود: در۳۷ سال گذشته تحریم های متعدد و شکننده تحریم شده تا اقتصاد ما را فلج کند، اما تا کنون به برکت وجود نخبگان و دانشمندان متعهد به اهداف خود نرسیده اند.
سرپرست اداره فرهنگی و دانشجویی نیز اعلام کرد در حاشیه این برنامه از اعضای انجمن علمی دانشجویی مرکز زرماکارون و برگزیده کشوری جشنواره ستایشگران نور که از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار گردیده بود نیز تقدیر بعمل آمد.