به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام سید امین میر حسینی دیشب در مراسم عزاداری هیئت دانشجویی سید الشهدا در مسجد امام رضای دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: باید تلاش شود تا در همه زمینهها با نگاه تاثیر گذار و هدفدار جلو برویم.
وی به مسئله حجاب و نگاه افراد محجبه به افراد بد حجاب در جامعه اشاره داشت و تصریح کرد: شما با بیان این جمله که «حجاب خود را رعایت کنید» نمیتوانید یک دانشجوی بد حجاب را محجبه کنید. باید برای رفع بد حجابی تاثیر این حرکت در جامعه بر جوانان را متذکر شود.
این کارشناس مسائل مذهبی به تلاش غرب جهت دور نگاه داشتن جوانان در کشورهای اسلامی از مکتب ظهور اشاره داشت و ادامه داد: باید برای رفع بیحجابی، حجاب را جزء مسائل کلان کشور قرار داد و این موضوع را به جوان امروز تاکید کرد که تمام تلاش و هزینههای هنگفت کنگره آمریکا برای دور نگاه داشتن جوان مسلمان از میدان جهاد صاحب الزمان(عج) است.
حجت الاسلام میرحسینی به برخی رفتارهای سلبی که نباید جوانان به انجام آنان روی آورند، اشاره داشت، متذکر شد: مجادله بی فایده نشانه انسان احمق است. فردی که بی فایده مجادله میکند و تلاش دارد بی هدف کاری را انجام دهد، احمق شناخته میشود.
وی نشست و برخواست با انسان احمق را موجب ضرر انسان دانست و متذکر شد: کسی که با آدم احمق نشست و برخواست کند نه تنها به خیر نمیرسد، بلکه از خیر فاصله میگیرد. بر این اساس دوری کردن از فرد احمق در دین اسلام به مسلمانان سفارش شده است.
این کارشناس مسائل مذهبی دوری از انسان مرده را سفارش رسول خدا دانست و تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند «از همنشینی با انسان مرده بپرهیزید زیرا قلوب شما را مرده میسازد».
حجت الاسلام میرحسینی انسان مرده را انسان ثروتمند و خوش گذران دانست و متذکر شد: این نوع آدمها امروز در دانشگاهها بسیار دیده میشوند. تعداد جوانان ثروتمندی که در دانشگاه به خوشگذرانی مشغول هستند، کم نیست؛ که باید مراقب بود با توجه به این افراد آنان را از انزوا خارج نکنند.
وی خندیدن بسیار را نیز دلیل مردن دل و قلب دانست و افزود: امام صادق (ع) فرمودند زیاد خندیدن قلب انسان را میمیراند. البته این موضوع با شاد بودن و خندیدن و مزاح کردن تفاوت دارد و ما نمیخواهیم اسلام را مخالف شادی معرفی کنیم.
این کارشناس مسائل مذهبی خندیدن بی دلیل و بی فایده و زیاد خندیدن را عامل مرگ قلب دانست و متذکر شد: این که برند یک برنامه تلویزیونی خنده و ادای خنده درآوردن باشد درست نیست.
حجت الاسلام میرحسینی با انتقاد از برخی برنامههای طنز تلویزیونی گفت: هر گاه در کشور مشکلات اقتصادی بر مردم فشار وارد میکند، برنامهای جهت خندادن مردم تولید میشود که جهت مشخصی ندارد.
وی اسلام را دین شادی و آرامش دانست و افزود: اسلام میفرماید بخورید و بیاشامید؛ اما زیاده روی و یا اسراف نکنید و این نشان میدهد شما میتوانید بخوردید، ازدواج کنید، بیاشامید، بخندید از راه حلال؛ اما به اندازه به خواسته خود رسیده و زندگی آرامی داشته باشید.
این کارشناس مسائل مذهبی تاکید کرد: اکنون باید این سئوال را از خود پرسید که چه باید کرد تا نفس خود را بیش از این مهار کرده و نفس و قلب خود را به عزت برسانیم؟
حجت الاسلام میرحسینی عزت را با محترم شدن متفاوت دانست و تصریح کرد: در کشور ما در یک غلط مصطلح عزت به معنای احترام به کار میبرند که این اشتباه است.
وی ادامه داد: عزیز در ادبیات اخلاقی به معنای انسانی است که غلبه بر آن ممکن نیست، در حالی که عزت به معنای احترام داشتن این موضوع را منتقل نمیکند.
این کارشناس مسائل اخلاقی کلمه مقابل عزیز را ذلیل دانست و خاطر نشان کرد: ذلیل درست در معنای مقابل عزیز است، به این معنا که غلبه بر فرد ذلیل امکان پذیر است و این فرد را میتوان تحت تاثیر منفی قرار داد.
حجت الاسلام میرحسینی به شعار «هیهات من الذله» اشاره داشت و تصریح کرد: جوانان دانشجوی انقلابی در این شعار در حقیقت میخواهند بگویند در راهی که انتخاب کردهایم غلبه بر ما ممکن نیست.
وی به بیان رسول خدا در چگونه عزتمند شدن پرداخت و گفت: بر اساس فرمایش رسول خدا(ص) اگر میخواهید عزت پیدا کنید بخشش را در زندگی خود بسیار به کار ببرید.
این کارشناس مسائل اخلاقی جفای انسانها در حق انسان دیگر را نقطه آغاز تقویت اراده انسان در مسیر عزتمند شدن دانست و تاکید کرد: انسان با بخشش میتواند روح خود را بزرگ کرده و عزت واقعی را به دست آورد.
حجت الاسلام میر حسینی تاثیر عزتمندی بخشش بر زندگی مسلمانان را با بیان فرموده حضرت علی(ع) خاطر نشان کرد و افزود: اثر بخشش در زندگی فرد به حدی است که مولا علی(ع) به فرزند خود امام حسن(ع) فرمودند من اگر زنده بمانم ابن ملجم را عفو می کنم.
وی به شایعات وارده در خصوص انتقام امام حسن(ع) اشاره داشت و گفت: امام حسن مجتبی(ع) ابن ملجم را قصاص کردند، زیرا کشتن خلیفه امری عادی شده بود و باید مانع از رشد این رفتار میشدند.
این کارشناس مسائل مذهبی محروم نکردن انسانی که دیگران را از خوبی محروم کرده است، عامل عزت مندی فرد دانست و گفت: متاسفانه در جامعه ما افراد زیادی هستند که در برابر رفتار اشتباه دیگران به دنبال جبران سریع بر میآیند و توان پاسخ خوب دادن به اشتباه دیگران را ندارند.
حجت الاسلام میرحسینی این افراد را از عزت به دور دانست و بیان داشت: این افراد با بدی در برابر بدی به دنبال آرامش هستند؛ اما این راحتی را هرگز پیدا نخواهند کرد.
وی با انتقاد از این افراد و تلاش آنان برای دور نگاه داشتن دیگران از حقوق خود بیان داشت: در مکتب اسلام هستند افرادی که میخواهند ما را از حقمان عقب بیندازند؛ اما در نهایت خود این افراد زمینه ساز عزت برای ما خواهند شد. اگر در برابر توهین و تحقیرشان مسیر انبیاء را دنبال کنیم.
این کارشناس مسائل مذهبی ذلیل کننده فرد را عامل عزتمندی وی دانست و خاطر نشان کرد: باید بدانید که هر فردی که به تو ظلم میکند، راه عطا کردن عزت به تو است؛ اما پاسخ دادن بدی با خوبی کار انسانهای توانا است.
حجت الاسلام میرحسینی رسیدن مقام بندگی خداوند را در صورت درک موقعیتها ممکن دانست و افزود: شما می توانید با درک شرایط ممکن مانند صبر، گذشت، بخشش مهربانی و غیره خود را به مقام بندگی خداوند برسانید.
وی توجه به عوامل سلبی و ایجابی را دارای اهمیت دانست و گفت: باید در زندگی برخی عوامل را سلبی و از انجام آن خودداری کنید و در مقابل در انجام برخی امور ایجابی و به سرعت عمل کنید.
این کارشناس مسائل مذهبی به حضور دانشجویان در عرصه جهاد را ضروری دانست و افزود: شما جوانان جهت حضور در عرصه جهاد در راه حفظ اسلام دارای نقش مهمی هستید که باید برای ایفای این نقش نفس خود را مراقبت کنید.
حجت الاسلام میرحسینی جوانان را به پندآموزی از حادثه کربلا راهنمایی و متذکر شد: میدان کربلا نیازمند ایستادگی جوانان مقتدر و عاشق به امام حسین (ع) است و باید برای ماندن در این راه هزینه داد.
وی در پایان یادآور شد: شهادت رشیدانه و با عزت حضرت قاسم(ع) نشان میدهد راه عزت راهی است که کودک و نوجوان و پیر نمی شناسد و در صورت شناخت این راه می توانید در مسیرش ایستادگی کنید.