به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهریار نوری افشار امروز در نشست علمی «پژوهشهای دانشگاهی در استرالیا در رابطه با همکاریهای بینالمللی» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به این مطلب که متاسفانه تحقیقات در دانشگاههای دنیا تک سایزی شدهاند، تصریح کرد: امروز انتظار این است که اساتید باید محقق باشند و علاوه بر تدریس به ارائه مقاله بپردازند.
وی دلیل این مسئله را فشار مالی دانشگاهها دانست و گفت: به طور مثال در استرالیا به جز یک و یا حداکثر دو دانشگاه مابقی دولتی هستند، به همین دلیل فشار بر روی دانشگاهها بسیار است زیرا دولت استرالیا به ازای تالیفات دانشگاه از آنان حمایت میکند.
عضو هیأت علمی دانشگاه کوئینزلند جنوبی استرالیا ادامه داد: این در حالی است که یک عضو هیئت علمی ممکن است تا یک دو سال نتواند مقاله تاپی تولید کند که همین امر مشکلاتی را هم برای استاد و هم دانشگاه ایجاد میکند.
نوری افشار در ادامه با اشاره به اینکه برای ساختن زیر بنای موفق تحقیقاتی باید تمام دانشگاهها تلاش کنند، خاطرنشان کرد: همکاریهای بینالمللی سبب میشود دانشجویان و اساتید با استانداردهای روز دنیا آشنا شوند و فرصتهای مطالعاتی این امکان را در اختیار دانشجویان و اساتید میگذارند.
وی افزود: البته مکالمههای اینترنتی هم مناسب میباشند؛ اما فضایی که دیدارهای چهره به چهره ایجاد میکند به طور محسوسی سبب افزایش همکاریهای بینالمللی در آینده میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه کوئینزلند جنوبی استرالیا ضمن اشاره به موضوع که برقراری این ارتباطات نه مشکل ایجاد میکند و نه هزینه چندانی در بردارد، بیان کرد: برقراری رابطهها و همکاریهای بینالمللی باب تحقیقات مشترک علمی را باز میکند.